Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους, η διπρόσωπη

Η θεαματική υποδοχή του Ταμιευτηρίου στη Σοφοκλέους που καταγράφει κέρδη έως και 10% έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πορεία του Γενικού Δείκτη (-2,40%), και κυρίως με τη συνεχιζόμενη διολίσθηση (προσαρμογή) της Εθνικής στη θεωρητικά δίκαιη τιμή.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

”Μάτια” μόνο για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει η Σοφοκλέους.

Τουλάχιστον αυτό αποτυπώνεται στη μέχρι τώρα πορεία της αγοράς, καθώς οι συναλλαγές στη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ξεπερνούσαν τα 1,8 εκατ. τεμάχια στις 12:00, ενώ η απόδοση προσέγγιζε το 10% και η τιμή διαμορφωνόταν στα 13,74 ευρώ (με μέγιστη τα 13,90 ευρώ).

Πέρα από το Τ.Τ., μία ολιγομελής ομάδα 15-17 μετοχών συμπλήρωνε τον κατάλογο μετοχών με ανοδική φορά.

Με χαμηλές συναλλαγές διαμορφώνονταν υψηλότερα μέχρι και 5% η μετοχή της Πήγασος, μέχρι και 3,5% το Γαλαξίδι, ενώ ακολουθούσαν FG Europe, Interfish, Aspis Bank, Info-Quest και ελάχιστοι ακόμη τίτλοι (Ίλυδα, ΚΑΕ, Λύκος, Βωβός).

Η συνολικότερη εικόνα της αγοράς, όμως, ήταν και πάλι αναντίστοιχη των πιο συγκρατημένων απωλειών που σημειώνονταν στα αναπτυγμένα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς αυτές για το Γενικό Δείκτη έφταναν μέχρι και το περίπου 2%.

Συγκριτικά, μεταξύ των δεικτών FTSE, απώλειες 1,5% σημειώνονταν για τον SC 80, περίπου 1,5% για τον Mid 40 και περίπου 2,2% για τον ASE 20 (περίπου μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης).

Και αυτό γιατί, πέραν του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το ενδιαφέρον για τον τραπεζικό κλάδο περιοριζόταν περισσότερο σε πωλήσεις συγκεκριμένων τίτλων, με κυριότερο αυτόν της Εθνικής Τράπεζας.

Οι συναλλαγές περίπου την ίδια ώρα διαμορφώνονταν στα 200.000 τεμάχια, ενώ η μετοχή υποχωρούσε μέχρι και 3,5% πέριξ των 30 ευρώ (με ελάχιστη τα 29,74 ευρώ), καθώς αναζητείται το σημείο ισορροπίας - αναφοράς για τον τίτλο του ομίλου.

Αυτή η τιμή έχει προεξοφληθεί πως πολύ δύσκολα μπορεί να είναι τελικά υψηλότερα των 30 ευρώ και πιθανόν να οδηγήσει σε δοκιμασία του ”χαμηλού” έτους, δηλ. των 28,90 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v