Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ταλαντώσεων... συνέχεια

Συνεχίζονται οι συνεδριάσεις ”γιο γιο” οι οποίες καταδεικνύουν την νευρικότητα και την ιδιαίτερα ευμετάβλητη ψυχολογία της Σοφοκλέους. Το σημερινό εύρος του Γ.Δ. που έφθασε τις 84,4 μονάδες δίνει μια απάντηση, αλλά και δημιουργεί ανησυχίες σε όσους περιμένουν υπομονετικά την μείωση των ταλαντώσεων.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεχίζονται οι συνεδριάσεις ”γιο γιο” οι οποίες καταδεικνύουν την νευρικότητα και την ιδιαίτερα ευμετάβλητη ψυχολογία της Σοφοκλέους.

Το σημερινό εύρος του Γ.Δ. που έφθασε τις 84,4 μονάδες δίνει μια απάντηση, αλλά και δημιουργεί ανησυχίες σε όσους περιμένουν υπομονετικά την μείωση των ταλαντώσεων.

Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση το διεθνές κλίμα έδειχνε θετικό (τουλάχιστον όσο συνεδρίαζε το ΧΑ) παρά ταύτα αρκούσαν κάποιες επιθετικές εντολές σε Εθνική και Πειραιώς για να αλλάξει το κλίμα και να χρειαστούν συντονισμένες κινήσεις ώστε να εξασφαλιστεί το θετικό πρόσημο για το Γ.Δ.

Έτσι ο ΟΠΑΠ καταρχήν και η ΔΕΗ με Eurobank κατά δεύτερο λόγο ανέλαβαν το ρόλο του σωματοφύλακα και έτσι παρουσιάστηκε σχετική ισορροπία αναφορικά την τελική αναλογία ανοδικών –πτωτικών τίτλων αλλά και τις ημερήσιες διακυμάνσεις μεταξύ κερδισμένων και χαμένων τίτλων.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου δηλώνουν απόλυτα επιφυλακτικοί, τονίζοντας ότι αν συνεχιστούν οι σημαντικές μεταπτώσεις στη μετοχή της Εθνικής πρέπει να βρεθούν άλλοι δεικτοβαρείς τίτλοι ώστε να στηρίξουν το Γ.Δ. και να μην κινηθεί χαμηλότερα.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι και όσο ο Γ.Δ. μένει χαμηλότερα από τις 3.720 επιδεινώνεται σταδιακά η εικόνα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Από τους δεικτοβαρείς τίτλους και πλην των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Eurobank αξιοσημείωτα κέρδη για Εμπορική, Βιοχάλκο, Intracom, ΕΛΤΕΧ, θετικό πρόσημο για ΟΤΕ και αμετάβλητοι οι τίτλοι για Πειραιώς, Γερμανό και 3Ε.

Αντίθετα δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τη Motor Oil, αξιοσημείωτες απώλειες για Τιτάν, Folli Follie και αρνητική μεταβολή για ΕΛΠΕ, Εθνική, Cosmote και Αγροτική.

Ο Γ.Δ. παρά το έντονα ανοδικό ξεκίνημα σχετικά γρήγορα απώλεσε κέρδη και θετικό πρόσημο, υποχώρησε έως τις 3.657,08 μονάδες για να αντιδράσει θετικά και να κλείσει στις 3.692,41 με κέρδη 0,42%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 275 εκ. ευρώ των οποίων τα 26,9 εκ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Περίπου μοιρασμένη η τελική εικόνα με 128 ανοδικές μετοχές έναντι 109 τίτλων, μόλις 7 μετοχές με κέρδη μεγαλύτερα του 7%, ενώ στα παράγωγα με σχετικά μειωμένο όγκο συναλλαγών μειώθηκαν και ελαφρώς οι υποτιμήσεις στα ΣΜΕ της υψηλής.

Πηγές της Εθνικής Τράπεζας σχολιάζοντας τις μειώσεις των τιμών - στόχων της τιμής της μετοχής από χρηματιστηριακούς οίκους χαρακτήριζαν την εξέλιξη ως φυσιολογική, συνυπολογιζομένης της έκδοσης των νέων μετοχών που αποφάσισε η γενική συνέλευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v