Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρηση στις 3.700 μονάδες

Με την προσοχή στραμμένη στα όσα διαδραματίζονται στη γενική συνέλευση της Εθνικής και σε αναμονή της απόφασης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου συνεχίζεται η συνεδρίαση. Πέριξ των 3.700 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, επιβαρημένη η σχέση ανοδικών/πτωτικών, ενώ περίπου 40-45 τίτλοι κινούνται ανοδικά. Πέρασαν τα ”πακέτα” του ΤΤ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι εξελίξεις από το μέτωπο της γενικής συνέλευσης της Εθνικής είναι αυτές που αναμφίβολα επηρεάζουν και διαμορφώνουν την βραχυπρόθεσμη τάση.

Εύλογα, καθώς η μετοχή της Εθνικής υποχωρούσε μέχρι τα 32,32 ευρώ (2,9%), ενώ στις 14:15 διαμορφώνονταν λίγο υψηλότερα στα 32,46-32,48 ευρώ.

Σημαντικές όμως απώλειες καταγράφονταν μέχρι πριν από λίγη ώρα για τη μετοχή της Πειραιώς, όπου χάνεται το σύνολο των χθεσινών κερδών, με τη μετοχή να διαμορφώνεται στα 22,26-22,28 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών/πτωτικών άρχισε να επιβαρύνεται σταδιακά μετά το άνοιγμα της υπόλοιπης αγοράς, με περίπου 40-45 μετοχές να διαμορφώνονται ανοδικά και 110-120 χαμηλότερα.

Οι συναλλαγές σε μετοχές εταιρειών της Μεσαίας-Μικρής Κεφαλαιοποίησης θεωρούνται ιδιαίτερα χαμηλές, κάτι που επιβεβαιώνει την επιφυλακτικότητα, διστακτικότητα και απροθυμία των μικρότερων επενδυτικών κύκλων να λάβουν θέση στην αγορά, ειδικά σήμερα.

Μένει να αποσαφηνιστεί το σκηνικό, από τη Γ.Σ. της Εθνικής, όπου η απόφαση για την αύξηση λαμβάνεται με τη συνδρομή των εκπρόθεσμων ”ψήφων”, κάτι που συντηρεί όλη αυτή την ώρα το θερμόμετρο στα... ύψη.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνονταν οριακά πέριξ των 3.700 μονάδων, με τις συναλλαγές να ανέρχονται σε 791 εκατ. ευρώ (συνυπολογιζόμενων προσυμφωνημένων πράξεων και των πακέτων του Ταμιευτηρίου).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v