Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Μείωση τιμής-στόχου από UBS και Π&Κ

Στα 46 από 54 ευρώ ανά μετοχή υποβαθμίζει την τιμή-στόχο για την Εθνική η UBS, διατηρώντας τη σύσταση ”buy 2”, όπως προκύπτει απο έκθεσή της με ημερομηνία 2 Ιουνίου. Στα 46 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο και η Π&Κ.

Εθνική: Μείωση τιμής-στόχου από UBS και Π&Κ
Στα 46 από 54 ευρώ ανά μετοχή υποβαθμίζει την τιμή-στόχο για την Εθνική η UBS, διατηρώντας τη σύσταση ”buy 2”, όπως προκύπτει απο έκθεσή της με ημερομηνία 2 Ιουνίου.

Υπεράνω των εκτιμήσεών της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα τριμήνου η UBS στην έκθεσή της, προσθέτοντας ότι η υποβάθμιση της σύστασης προκύπτει από την καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για τον πολλαπλασιαστή κερδών του 2008 στο 11 από 13.

Αυτό με τη σειρά του αντικατοπτρίζει το υψηλότερο κόστος κεφαλαίου που απαιτείται για αποζημίωση, τόσο εξαιτίας του μεταβαλλόμενου risk profile που επιφέρει η εξαγορά στην Τουρκία όσο και λόγω των πιθανών ρίσκων που σχετίζονται με τις προοπτικές της ίδιας της Τουρκίας.

Η συμπίεση των spreads είναι εμφανής παντού, αναφέρει η UBS, κάτι που κατά την εκτίμησή της αντανακλά την αύξηση του ανταγωνισμού και την επίδραση της αύξησης των ευρωπαϊκών επιτοκίων. Η έκθεση της Εθνικής στα στεγαστικά δάνεια μπορεί κατά τη Citigroup να αποτελέσει αιτία περαιτέρω μείωσης των περιθωρίων.

Aπό την πλευρά της, η Π&Κ, σε έκθεσή της (2/6) μειώνει στα 46 ευρώ, από 51 πριν, την τιμή–στόχο για τη μετοχή της Εθνικής, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”overweight”.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά το κόστος κεφαλαίου της Εθνικής στο 9,5%, από 9% προηγουμένως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v