Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Πειραιώς αντικαθιστά Εθνική στη λίστα της UBS

Η μετοχή της Εθνικής αντικαθίσταται από την Τράπεζα Πειραιώς στην προτεινόμενη λίστα (recommended list) της UBS, καθώς ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι η εξαγορά στην Τουρκία θα συνεχίσει να λειτουργεί ως τροχοπέδη για τη μετοχή της τράπεζας. Στα παγκόσμια τραπεζικά top picks η Τράπεζα Κύπρου.

Η Πειραιώς αντικαθιστά Εθνική στη λίστα της UBS
Η μετοχή της Εθνικής αντικαθίσταται από την Τράπεζα Πειραιώς στην προτεινόμενη λίστα (recommended list) της UBS, καθώς ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι η εξαγορά στην Τουρκία θα συνεχίσει να λειτουργεί ως τροχοπέδη για τη μετοχή της τράπεζας.

Αναλυτικότερα στο report (02/06/06) με τίτλο ”European Banks reality check” η UBS συνιστά αγορά στην υπερπουλημένη (oversold) Σοφοκλέους μέσω των ελληνικών τραπεζών.

Όπως τονίζει ο διεθνής οίκος, η πτώση των τίτλων των εγχώριων τραπεζών υπήρξε ισχυρότερη έναντι των υπόλοιπων κρατών, ωθώντας την αποτίμηση σε όρους P/E χαμηλότερα του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Η υποχώρηση στις τιμές των μετοχών ελληνικών τραπεζών αποδίδεται, μεταξύ άλλων, στις ανησυχίες για τα spreads των στεγαστικών δανείων, στα χαρακτηριστικά αναδυόμενης αγοράς του Χ.Α.

Yπενθυμίζεται πως η UBS σε σημερινή έκθεση μείωσε στα 46 ευρώ, από 54 ευρώ πριν την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Παράλληλα η UBS σε ξεχωριστή έκθεση (02/06) με τίτλο ”Bottom fishing” τοποθετεί στα παγκόσμια τραπεζικά top picks την Τράπεζα Κύπρου για την οποία διατηρεί την τιμή - στόχο των 12,5 ευρώ και τη σύσταση buy.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v