Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι δηλώσεις του προέδρου της Εμπορικής για την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας, η υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας της Άκτωρ με την Gazprom, η προσφορά της Sistema Group για τη θυγατρική του ΟΤΕ στην Αρμενία και το πρόστιμο ύψους 20.000 ημερησίως που ενδέχεται να επιβάλει στην Ο.Α. η Κομισιόν, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι δηλώσεις του προέδρου της Εμπορικής για την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας, η υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας της Άκτωρ με την Gazprom, η προσφορά της Sistema Group για τη θυγατρική του ΟΤΕ στην Αρμενία και το πρόστιμο ύψους 20.000 ημερησίως που ενδέχεται να επιβάλει στην Ο.Α. η Κομισιόν, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ολυμπιακή: Πρόστιμο άνω των 20.000 ευρώ ημερησίως προτίθεται να εισηγηθεί εντός των ημερών για την Ολυμπιακή ο αρμόδιος για τις μεταφορές επίτροπος Ζακ Μπαρό, όπως αναφέρουν σήμερα οι εφημερίδες. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το πρόστιμο αφορά στη μη επιστροφή από την εταιρία στο Ελληνικό Δημόσιο παράνομων ενισχύσεων ύψους 161 εκατ. ευρώ που είχαν χορηγηθεί την περίοδο 1998-2002.

Άκτωρ: Πρωτόκολλο συνεργασίας για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, με προϋπολογισμό που υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ, υπέγραψε η Άκτωρ με τον ρωσικό όμιλο Gazprom, σύμφωνα με την Ημερησία. Η συμφωνία, αναφέρεται στο δημοσίευμα, προβλέπει την από κοινού κατασκευή και άλλων σημαντικών έργων παγκοσμίως.

Tousa: Προειδοποίηση για χαμηλότερες πωλήσεις κατά 25%-40% στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης σε σχέση με πέρυσι εξέδωσε η Technical Olympic USA, θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής στις ΗΠΑ, αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής.

Εμπορική: Αποκρατικοποίηση με ταχείς ρυθμούς ζήτησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής, Γ. Προβόπουλος, κατά τη γενική συνέλευση της τράπεζας, τονίζοντας ότι ”χρειάζεται ταχύτητα και όχι παράταση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση της πορείας μας”. Η τράπεζα δεν θα διανείμει μέρισμα για το 2005, ενώ βλέπει θετική πορεία το 2006 και αύξηση των μεγεθών της.

Sistema - AmrenTel: Ο ρωσικός όμιλος Sistema Group κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά της αρμενικής θυγατρικής σταθερής τηλεφωνίας του ΟΤΕ ArmenTel, όπως προκύπτει από δηλώσεις του προέδρου της Sistema, που δημοσιεύτηκαν χθες στο ειδησεγοραφικό site Telegeography.

Dubai Investment Group: ”Ετεροθαλή αδελφή” στην Τουρκία θα αποκτήσει ενδεχομένως η Marfin Bank, εάν επαληθευτεί δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, που θέλει την Dubai Investment Group να ”φλερτάρει” την τουρκική Sekerbank, γράφει η Καθημερινή.

Intralot: Άνοδο των ενοποιημένων οικονομικών μεγεθών τουλάχιστον σε ποσοστό άνω του 70% αναμένει για το πρώτο εξάμηνο του 2006 η Intralot, η οποία διερευνά την αγορά της Κίνας, όπου δυνητικά μπορούν να εγκατασταθούν έως και 500.000 τερματικά, όπως αναφέρθηκε σε χθεσινή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Ημερησία, η έναρξη του Μουντιάλ δημιουργεί προϋποθέσεις για διεύρυνση των εσόδων και της κερδοφορίας σε επίπεδα-ρεκόρ.

Οικονομία: Η αμερικανική οικονομία εισέρχεται σε μία μεταβατική περίοδο βραδύτερης ανάπτυξης, ενώ η Fed πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση ώστε να προλάβει τυχόν αναζωπύρωση των πληθωριστικών πιέσεων, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, σε έρευνά της η S&P προειδοποιεί ότι οι ανεπτυγμένες χώρες θα αντιμετωπίσουν σημαντική επιδείνωση στη δημοσιονομική τους κατάσταση εάν δεν λάβουν στοχευμένα δημοσιονομικά μέτρα ή δεν αναδιαρθρώσουν τα κοινωνικά του συστήματα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από τον ολοένα γηράσκοντα πληθυσμό τους.

ΣΔΙΤ: Εργα ύψους 123,5 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, ανακοίνωσε χθες η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή. Πρόκειται για την κατασκευή επτά νέων πυροσβεστικών σταθμών, τη διαχείριση τεσσάρων κτιρίων της αστυνομίας και την ανακατασκευή σε συνεδριακό κέντρο του κλειστού γυμναστηρίου στο Φάληρο.

Δημοσκόπηση: Στις δύο ποσοστιαίες μονάδες, από 0,8% που ήταν στη μέτρηση του προηγούμενου μήνα, διευρύνθηκε η διαφορά της Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v