Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απόπειρες... αφύπνισης στο Χ.Α.

Αγροτική Τράπεζα, Cosmote και Motor Oil λειτουργούν κατά κάποιον τρόπο ως αντίβαρο στην κατά 4% υποχώρηση της Εθνικής, ενώ σταδιακά μετά τις 14:00 επιχειρείται να περιοριστούν οι αρχικά σημαντικές απώλειες σε μεγάλο τμήμα του ταμπλό. Περιορίζει τις απώλειες ο DAX. ”Σημαιοφόρος” των κερδισμένων το Τ.Τ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η μικρής έκτασης ενδοσυνεδριακή αντίδραση, που περιόρισε τις απώλειες του Γενικού Δείκτη στο περίπου 1,6%, οδήγησε στη διαμόρφωση συγκριτικά καλύτερων τιμών σε ορισμένες μετοχές της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, που συνεχίζουν και μετά τις 14:00.

Το δείγμα στα πρώτα 10 λεπτά μετά τις 14:00 δεν ήταν μεν επαρκές για τη συνέχεια, ήταν όμως αρκετά ενδιαφέρον ως προς τη σύστασή του.

Συγκεκριμένα, ενώ στις 13:59 η τιμή είκοσι οκτώ μετοχών διαμορφωνόταν υψηλότερα, στις 14:08 είχαν προστεθεί άλλοι πέντε τίτλοι.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν πέριξ των 3.630 μονάδων, καθώς η μετοχή της Εθνικής υποχωρούσε σταθερά κατά 4%-4,2%, παραμένοντας δηλαδή σταθερά χαμηλότερα των 30 ευρώ, προς τα 29,80.

Πωλήσεις όμως με τη μετοχή του ΟΠΑΠ να υποχωρεί μέχρι και 3,5% σημειώνονταν για τη μετοχή του Οργανισμού, ενώ κατά 2,8% χαμηλότερα διαμορφωνόταν η Πειραιώς.

Αυξημένες συναλλαγές, περίπου 700.000 τεμαχίων, σημειώνονταν στη μετοχή της Alpha Bank, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση αναλυτών πως οι ξένοι συνεχίζουν να πωλούν προκειμένου να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ της Εθνικής.

Ωστόσο, οι απώλειες για το Γενικό Δείκτη περιορίζονταν στο περίπου 1,6%, καθώς Motor Oil (1,9%), Cosmote (1,3%) και ΑΤΕ (1,4%), λειτουργούσαν κατά κάποιον τρόπο ως αντίβαρο για τον FTSE-20.

Στις 14:15 ο Γενικός Δείκτης αντιδρούσε υψηλότερα των 3.630 μονάδων, σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθεί –κατά το δυνατόν- η αρχικά μεγαλύτερη διόρθωση.

Δεν θα πρέπει να διαφεύγει την προσοχή μας πως περίπου την ίδια ώρα, και σταδιακά, περιορίζονταν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό οι αρχικά μεγαλύτερες απώλειες των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v