Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Τα 6 ελληνικά top picks (update)

Tις κορυφαίες επιλογές (top picks) για την ελληνική αγορά παρουσιάζει η Citigroup στο Greek Filter με ημερομηνία 5 Ιουνίου. Ειδικότερα, τα top picks του διεθνούς οίκου περιλαμβάνουν τις μετοχές: Blue Star, OΠΑΠ, Τιτάν, Motor Oil, Εθνική και Eurobank. Παράλληλα αναβαθμίζει τη σύσταση για τη Εμπορική σε ”buy”.

Citigroup: Τα 6 ελληνικά top picks (update)
Tις κορυφαίες επιλογές (top picks) για την ελληνική αγορά παρουσιάζει η Citigroup στο Greek Filter με ημερομηνία 5 Ιουνίου.

Ειδικότερα, τα top picks του διεθνούς οίκου περιλαμβάνουν τις μετοχές: Blue Star, OΠΑΠ, Τιτάν, Motor Oil, Εθνική και Eurobank.

Εξάλλου, σε ”buy” από ”hold” αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της Εμπορικής η Citigroup σε έκθεση (2/5) με τίτλο ”Α more attractive asset”, διατηρώντας παράλληλα την τιμή–στόχο των 33 ευρώ.

Ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι λόγω της πτώσης κατά 23% που σημείωσαν οι μετοχές της τράπεζας από την αρχή του έτους, οι τρέχουσες αποτιμήσεις εμφανίζονται ”ελκυστικές” (undemanding).

Η ελκυστικότητα της Εμπορικής ως πιθανού στόχου εξαγοράς ενισχύεται περαιτέρω από τη δυναμική που παρουσιάζει η εγχώρια αγορά, καθώς απολαμβάνει υγιείς όγκους και περιθώρια, αναφέρουν οι αναλυτές της Citigroup.

H μετοχή της Εμπορικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 2ας Ιουνίου στα 24,14 ευρώ.

- Εκτιμήσεις για Εθνική και Εurobank

Ο διεθνής οίκος στο Greek Filter (5/6) κρίνει θετικό το deal της Eθνικής τράπεζας στην Τουρκία, τόσο από στρατηγική όσο και από χρηματοοικονομική άποψη.

Παράλληλα αναφέρει ότι η διοίκηση της Εθνικής έχει αποδείξει την ”αφοσίωσή” της στην ενίσχυση της κερδοφορίας μέσω αναδιαρθρώσεων, ενώ εκτιμά ότι η τράπεζα διαπραγματεύεται 9,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2007.

Η Citigroup θέτει τιμή–στόχο τα 48,5 ευρώ με σύσταση ”buy”.

Mάλιστα υπολογίζει την θεωρητική τιμή της μετοχής της Εθνικής (theoretical ex rights price) στα 30,10 ευρώ, με βάση την τιμή ”ανοίγματος” των τίτλων της τράπεζας στις 2 Ιουνίου, ήτοι τα 33,3 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη Eurobank, διατηρεί τη θετική άποψη για τις προοπτικές ανάπτυξης τόσο στην εγχώρια όσο και στις βαλκανικές αγορές. Η Citigroup επαναδιατυπώνει την τιμή–στόχο των 30 ευρώ και τη σύσταση ”buy”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v