Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη σήμερα, προσοχή... αύριο

Οι τράπεζες (1,41%) έδωσαν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους με την πλειονότητα των μετοχών και των κλαδικών δεικτών να κινούνται με θετικό πρόσημο. Ιδιάζουσας σημασίας η συνεδρίαση της Μεγάλης Πέμπτης, καθώς λήγουν τα Παράγωγα, αλλά και μεσολαβούν 4 ημέρες αργίας με τις διεθνείς αγορές σε λειτουργία.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Αναμενόμενη ανοδική συνεδρίαση εν μέσω θετικού διεθνούς κλίματος, που ουσιαστικά διαμόρφωσε θετικές διαθέσεις, έστω και εάν ο δείκτης υποχώρησε σχετικά από τα υψηλά ημέρας.

Στην πλειονότητα των εμπλεκόμενων υπάρχει η αίσθηση ότι ο ερχόμενος μήνας θα είναι ιδιαίτερα θετικός (εάν δεν υπάρξουν ”εισαγόμενες” αρνητικές εκπλήξεις) καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του τραπεζικού κλάδου θα ικανοποιήσουν και τους πλέον ”δύσκολους”, και θα γίνουν αιτία για κίνηση σε νέα, πιθανόν υψηλότερα επίπεδα από αυτά που έχει δει ο δείκτης κατά το τρέχον έτος.

Όσον αφορά την αυριανή συνεδρίαση, κρίνεται σημαντικής ιδιαιτερότητας, όχι μόνο γιατί αύριο λήγουν τα ΣΜΕ Απριλίου, αλλά και διότι μεσολαβούν τέσσερις ημέρες αργίας μέχρι την επόμενη συνεδρίαση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τεχνικά, η εικόνα δείχνει καλύτερη, και θα καλυτερεύσει ακόμη περισσότερο σε περίπτωση που ο δείκτης εξασφαλίσει κλείσιμο υψηλότερο των 4.278 μονάδων.

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση, από τους δεικτοβαρείς τίτλους, με αξιοσημείωτες απώλειες Αγροτική, ΟΠΑΠ, Τιτάνας, αρνητική μεταβολή για Cosmote, ΟΤΕ.

Αντίθετα, κέρδη μεγαλύτερα των δυο ποσοστιαίων μονάδων για Eurobank, Bιοχάλκο, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, Intracom, αξιοσημείωτα κέρδη για Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς, ΔΕΗ, Μότορ Όιλ, Folli Follie και θετικό πρόσημο για Γερμανό, Hyatt, Ελληνική Τεχνοδομική, KAE.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με ανοδικό gap, έφτασε μέχρι τις 4.253,66 μονάδες και έκλεισε στις 4.231,6 με κέρδη 0,97% ενώ ο τζίρος ακούμπησε τα 260 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 18,2 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.



Μετά από πολλές συνεδριάσεις, ικανοποιητική η τελική εικόνα, με 194 ανοδικές μετοχές έναντι 79 πτωτικών και 18 τίτλοι με κέρδη από 6 έως 18,37%.

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, ίσως αξίζει προσεκτικότερης ματιάς η κίνηση που συντελείται σε Μουζάκη, Προοδευτική, ΕΛΤΡΑΚ, Delta Project, Ελληνικά Καλώδια, ΙΑΣΩ, ΕΛΓΕΚΑ, Sprider, Γαλαξίδι και σε αρκετούς ακόμα τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v