Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στο ρυθμό των ξένων αγορών

Αναμενόμενη άνοδος, που δεν αποκλείεται να ενταθεί μετά τις 14:00, εν μέσω θετικού διεθνούς κλίματος, καθώς μέχρι στιγμής οι δεικτοβαρείς τίτλοι δείχνουν να διαμορφώνουν τουλάχιστον θετικές διαθέσεις. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η Intralot μετά το deal στην Ταϊβάν.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ανοδικά, όπως άλλωστε αναμενόταν, ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση με τη Σοφοκλέους να δείχνει ότι συμπαρασύρεται από το γενικότερο θετικό διεθνές κλίμα.

Βέβαια, τα περισσότερα συμπεράσματα θα εξαχθούν μετά τις 14:00, όταν και θα μπει στο σύστημα το υπόλοιπο και μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, όμως, η μέχρι στιγμής πρώτη γεύση δείχνει ότι είναι σε εξέλιξη μία τουλάχιστον ενδιαφέρουσα συνεδρίαση, τόσο από πλευράς αποδόσεων όσο και από πλευράς συναλλαγών.

Ο Γ.Δ., λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα, κινείται λίγο υψηλότερα των 4.245 μονάδων, με κέρδη 1,30%, ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 72 εκατ., από τα οποία τα 13,1 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τους μέχρι στιγμής διαπραγματευόμενους τίτλους, επικεφαλής των κερδισμένων είναι η Intralot (στον απόηχο του τελευταίου deal στην Ταϊβάν), σημαντικά κέρδη για Χαλκόρ, Elmec Sport, Τέρνα, Εθνική Ασφαλιστική, Σιδενόρ, Τρ. Αττικής και Μαΐλλη, από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, με αξιοσημείωτα κέρδη Eurobank, Alpha Bank (τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης με δικαίωμα μερίσματος), Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Coca Cola, ΕΛΠΕ, Intracom, ΕΛΤΕΧ, ΚΑΕ, Τιτάν και Folli Follie, ενώ μόνο οι Αγροτική και ΟΠΑΠ κινούνται με οριακά αρνητικό πρόσημο.

Λόγω της επικείμενης λήξης των Συμβολαίων Απριλίου, ασφαλώς και δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα σημαντικής μεταβλητότητας, όμως είναι περίπου βέβαιο πως, αν τα blue chips διακρατήσουν το σημαντικότερο μέρος των κεκτημένων, θα υπεραποδώσει μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v