Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Είναι καλεσμένη στο πάρτι η Σοφοκλέους;

Ζητούμενο για τη σημερινή και τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις είναι το κατά πόσο η Σοφοκλέους θα ακολουθήσει το γενικότερο θετικό κλίμα που δημιούργησαν οι δηλώσεις της FED, σύμφωνα με τις οποίες η περίοδος αύξησης των επιτοκίων φτάνει στο τέλος της. Στους δεικτοβαρείς τίτλους ο πρώτος λόγος.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σε αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει το ΧΑ στη σημερινή και τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, καθώς οι χθεσινές δηλώσεις από πλευράς της FED, σύμφωνα με τις οποίες η περίοδος αύξησης των επιτοκίων φτάνει στο τέλος της, έδωσαν το σύνθημα για ένα μίνι πάρτι που ξεκίνησε από τις πέραν του Ατλαντικού αγορές, συνεχίστηκε στα ασιατικά χρηματιστήρια. Έντονα ανοδικά ξεκίνησαν και τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφει το ευρώ έναντι δολαρίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πλειονότητας των επαγγελματιών του χώρου, η Σοφοκλέους δεν μπορεί να μείνει απαθής και πιθανότατα θα ακολουθήσει το γενικότερο θετικό κλίμα, έστω και αν λόγω των επικείμενων αργιών του Πάσχα η καθαρή αξία συναλλαγών παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

Βέβαια, για μία ακόμη συνεδρίαση, ο πρωταρχικός ρόλος θα δοθεί στους δεικτοβαρείς τίτλους, καθώς αυτοί καλούνται να διαμορφώσουν κλίμα και διαθέσεις και σε μία τέτοια περίπτωση να ακολουθήσει ανοδικά η μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Η γενικότερη εκτίμηση (έστω και αν ο μαύρος χρυσός καταγράφει αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά και χθες ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά τα 72,20 δολ. το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου) είναι πως τα περιθώρια σημαντικής υποχώρησης δείχνουν περιορισμένα, καθώς οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι το πρώτο τρίμηνο των τραπεζών θα είναι περίπου εντυπωσιακό και βέβαια από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας η Σοφοκλέους πιθανόν να ”τρέξει” να το προεξοφλήσει.

Τεχνικά η εικόνα μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει, αν, όμως, ο FTSE καταφέρει κλείσιμο υψηλότερα των 2.323 μονάδων, αυτό θα θεωρηθεί ως σήμα επανατοποθετήσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v