Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε μεμονωμένους τίτλους η προσοχή

Οριακά θετική συνεδρίαση για το Γενικό Δείκτη με κυριότερα χαρακτηριστικά την υποτονικότητα, την επιφύλαξη για ένα σημαντικό μέρος του ταμπλώ και κάποιες επιλεκτικές κινήσεις που αφορούσαν μεμονωμένους τίτλους.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Οριακά θετική συνεδρίαση για το Γενικό Δείκτη με κυριότερα χαρακτηριστικά την υποτονικότητα, την επιφύλαξη για ένα σημαντικό μέρος του ταμπλώ και κάποιες επιλεκτικές κινήσεις που αφορούσαν μεμονωμένους τίτλους.

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η συναλλακτική αξία θα βαίνει μειούμενη (άλλωστε, δυο συνεδριάσεις απομένουν μέχρι τις αργίες του Πάσχα) και το όποιο κλίμα και οι διαθέσεις θα διαμορφώνονται από την εικόνα των μεγάλων διεθνών χρηματιστηρίων και τις κινήσεις των ξένων θεσμικών (οι οποίες τον τελευταίο καιρό γίνονται ολοένα και σπανιότερες).

Από εκεί και πέρα, και εάν δεν υπάρξουν αρνητικές ”εισαγόμενες” εκπλήξεις, τα περιθώρια σημαντικής διόρθωσης δείχνουν περιορισμένα, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα, θα αρχίσουν να τιμολογούνται και οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2006.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι. Η αγορά συνεχίζει να κινείται σε μικρό πτωτικό κανάλι, ενώ η πρώτη συνεδρίαση που θα συνδυαστεί με σημαντική αύξηση των συναλλαγών, πιθανότατα θα σηματοδοτήσει την βραχυπρόθεσμη τάση.

Από τους δεικτοβαρείς τίτλους, η θετική έκπληξη ήρθε από τη Eurobank, αξιοσημείωτα κέρδη λίγο πριν την αποκοπή μερίσματος για την Alpha Bank, με κέρδη μεγαλύτερα του 1% και ο Τιτάνας, θετική μεταβολή για ΔΕΗ, Coca Cola, Motor Oil, ΟΤΕ, Folli Follie, και αμετάβλητος ο τίτλος των Ελληνικών Πετρελαίων.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες για Βιοχάλκο, KAE, Cosmote, ΟΠΑΠ, αρνητική μεταβολή για Αγροτική, Εμπορική, Εθνική, Πειραιώς, Γερμανό, Hyatt, Intracom, Ελληνική Τεχνοδομική.

Ο Γενικός δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και παρά το γεγονός ότι έφτασε μέχρι τις 4.212,57 μονάδες, έκλεισε πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας και συγκεκριμένα, στις 4.190,82 μονάδες με κέρδη 0,05% ενώ ο τζίρος πλησίασε τα 220 εκατ., από τα οποία τα 25,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ασφαλώς και δεν ενθουσιάζει η τελική εικόνα, με 96 ανοδικές μετοχές, έναντι 167 αρνητικών. Παρά ταύτα, 14 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 7 έως 20%.

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, ιδιαίτερα σημαντικά κέρδη για τη Forthnet και για το Μουζάκη, κινητικότητα από την αρχή της συνεδρίασης για το Γαλαξίδι, συνέχισαν ανοδικά οι Ιασώ, Sato, Ευρωφάρμα, Πλαστικά Θράκης, ενώ αύξησαν συναλλαγές και κέρδη οι Ελγεκα, Sprider και Καράτζη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v