Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Μ. Τρίτης

Η ανταγωνιστικότητα, η δημοσκόπηση της GPO, οι προτεινόμενες αλλαγές στα πανεπιστήμια, η άνοδος του πετρελαίου και η αύξηση των εισιτηρίων στην ακτοπλοΐα απασχολούν, μεταξύ άλλων, τον Τύπο της Μ. Τρίτης.

Ο Τύπος της Μ. Τρίτης
Η ανταγωνιστικότητα, η δημοσκόπηση της GPO, οι προτεινόμενες αλλαγές στα πανεπιστήμια, η άνοδος του πετρελαίου και η αύξηση των εισιτηρίων στην ακτοπλοΐα απασχολούν, μεταξύ άλλων, τον Τύπο της Μ. Τρίτης.

Ανταγωνιστικότητα - βιομηχανία: Υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας είναι ο βασικός τίτλος της Καθημερινής, που στον υπότιτλό της αναφέρει ότι η εγχώρια βιομηχανία είναι σε δυσμενέστερη θέση σύμφωνα με μελέτη του ΣΕΒ και της ICAP για το 2005. ”Η καθίζηση πωλήσεων απειλή για τη βιομηχανία” είναι ο βασικός τίτλος της Εξπρές, ενώ ”Επιδεινώνεται η εικόνα της ελληνικής βιομηχανίας” τιτλοφορείται η Ναυτεμπορική.

Επιταγές: ”Ασφυξία στην αγορά: αύξηση 23,91% ακάλυπτων επιταγών τον Μάρτιο”, γράφει η Κέρδος, ενώ στην αύξηση των ακάλυπτων επιταγών αναφέρεται και η Καθημερινή.

Φόροι ομολόγων: Σχέδιο κατάργησης του φόρου 10% στους τόκους των ομολόγων εξετάζει το υπουργείο Οικονομίας, γράφει η Καθημερινή.

Πετρέλαιο: ”Στη δίνη του ακριβού πετρελαίου οι αγορές” είναι το πρωτοσέλιδο της Ημερησίας, με την εφημερίδα να επισημαίνει το νέο άλμα του χρυσού, αλλά και την πτώση σε Wall και Τόκιο. ”Καλπασμός πάνω από τα 71 δολάρια” είναι ο σχετικός τίτλος της Εξπρές.

Ακτοπλοΐα: ”Λιμανόσημο στην ακτοπλοΐα” είναι ο πρώτος τίτλος του Κέρδους, που στον υπέρτιτλο σημειώνει πως πρόκειται για νέο τέλος- χαράτσι 3% στα εισιτήρια με άλλοθι την ασφάλεια των πλοίων.

Δημοσκόπηση GPO: Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega αναφέρεται η Ημερησία, όπου η διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. μειώθηκε στο 0,8%, ενώ παρατηρείται πτώση της δημοφιλίας των υπουργών που στο μυαλό της κοινής γνώμης σχετίζονται με την ”υπόθεση των κοριών”. Σταθερά πρώτος στις προτιμήσεις για την pρωθυπουργία ο Κ. Καραμανλής. ”Δημοσκόπηση-έκπληξη” γράφει το Βήμα, προσθέτοντας ότι οι πολίτες ζητούν μεταρρυθμίσεις, όπως ελαστική εργασία και άνοιγμα του Ασφαλιστικού.

Πανεπιστήμια: Στις προτεινόμενες αλλαγές στο πανεπιστημιακό καθεστώς αναφέρονται στην πρώτη τους σελίδα Τα Νέα και η Ελευθεροτυπία. Μεταξύ άλλων, αυτές περιλαμβάνουν την κατάργηση των ”αιωνίων” φοιτητών, αλλαγές στην ανάδειξη των πρυτάνεων, στη διανομή συγγραμμάτων, στις μετεγγραφές και στο καθεστώς ασύλου.

Καταναλωτικά δάνεια: Κάμψη για πρώτη φορά στα καταναλωτικά δάνεια γράφει η Ημερησία, αναφερόμενη στο πρώτο τρίμηνο του 2006, ενώ παρατηρεί τη μικρή μείωση και στα στεγαστικά δάνεια.

Βωβός: Σε ξένους θεσμικούς το 61% της Βωβός αναφέρει στην πρώτη του σελίδα το Χρηματιστήριο, το οποίο αναφέρει ως κύριο πωλητή τον βασικό μέτοχο της εταιρίας, Χ. Βωβό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v