Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομάδα... κατάνυξης και στη Σοφοκλέους

Χρηματιστηριακή εβδομάδα μόλις τριών συνεδριάσεων ξεκινά στη Σοφοκλέους, με επικρατέστερο σενάριο τις ήπιες κινήσεις. Ο πρώτος λόγος στο διεθνές κλίμα και τις κινήσεις των ξένων, ενώ σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει και η λήξη των ΣΜΕ Απριλίου.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Εβδομάδα τριών μόλις συνεδριάσεων ξεκινά σήμερα για τη Σοφοκλέους, η οποία προέρχεται από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και εβδομαδιαίες απώλειες 2,4%.

Είναι μία εβδομάδα που από την πλειονότητα των επαγγελματιών του χώρου κρίνεται ως σημαντικής ιδιαιτερότητας, καθώς την Πέμπτη λήγουν τα ΣΜΕ Απριλίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Με τους κωδικούς λιανικής να απέχουν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, με τους εγχώριους διαχειριστές να παραμένουν σε ρόλο θεατή ή να προχωρούν σε διαρθρώσεις χαρτοφυλακίων, ο κύριος ρόλος μεταφέρεται στους ξένους θεσμικούς (οι οποίοι κατά την προηγούμενη εβδομάδα ήταν μάλλον απόντες από τα δρώμενα στη Σοφοκλέους) και στις διαθέσεις τους.

Οι περισσότεροι αναλυτές του χώρου εκτιμούν σαν επικρατέστερο σενάριο αυτό της πλάγιας κίνησης, με το διεθνές κλίμα να διαμορφώνει τις όποιες διαθέσεις και έτσι η Σοφοκλέους θα κληθεί να τιμολογήσει το αρνητικό κλείσιμο των αγορών στην πέρα του Ατλαντικού όχθη, τα σημαντικά κέρδη των μεγάλων ασιατικών χρηματιστηρίων, και βέβαια τη νέα άνοδο των τιμών του πετρελαίου, που ανεξαρτήτως διακυμάνσεων, δείχνουν να αφήνουν πίσω τους και τα 70 δολάρια ανά βαρέλι.

Τεχνικά, η εικόνα τις τελευταίες μέρες επιδεινώθηκε ελαφρώς και μόνο σε περίπτωση που ο FTSE επιτύχει κλείσιμο υψηλότερα των 2.321 μονάδων θα δοθεί σήμα επανατοποθετήσεων.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, η εικόνα παραμένει περίπου ίδια, με τις πρώτες στηρίξεις να οριοθετούνται στις 2.265-60 και 2.249 μονάδες και τις αντιστάσεις στις 2.282-2.287 και 2.296 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v