Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Μ. Τρίτης

Οι εταιρίες Alpha Bank, Ηλεκτρονική Αθηνών και Μπαλάφας πραγματοποιούν γενική συνέλευση. Στο διεθνή χώρο, αναμένεται η ανακοίνωση στοιχείων οικονομικής δραστηριότητας του μηνός Μαρτίου.

Η ατζέντα της Μ. Τρίτης
Σήμερα, Μ. Τρίτη

Γενικές συνελεύσεις

ALPHA BANK Α.Ε.: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, στις 12:00, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 46, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή προς έγκριση των ετησίων οικονομικών καταστάσεων της 31.12.2005, μετά των σχετικών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών και της διανομής κερδών.

2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα της διαχειριστικής χρήσεως 2005.

3. Εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών, τακτικών και αναπληρωματικών, για τη διαχειριστική χρήση 2006 και έγκριση της αμοιβής τους.

4. Έγκριση της αμοιβής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

5. Έγκριση του από 31.7.2004 ισολογισμού μετασχηματισμού της απορροφηθείσης υπό της Τραπέζης εταιρίας Δέλτα Singular Ανώνυμος Εταιρία Πληροφορικής, μετά των λοιπών οικονομικών καταστάσεων.

6. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των τακτικών Ορκωτών Ελεγκτών της Δέλτα Singular Ανώνυμος Εταιρία Πληροφορικής για τη διαχειριστική περίοδο από την 1.1.2004 έως την 8.4.2005.

7. Έγκριση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 5 κ.ν. 2190/1920.

8. Έκδοση και διανομή νέων δωρεάν μετοχών δια κεφαλαιοποιήσεως αποθεματικών και μειώσεως της ονομαστικής αξίας της μετοχής. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού περί μετοχικού κεφαλαίου λόγω της ως άνω αυξήσεως.

9. Τροποποίηση, συμπλήρωση, κατάργηση και αναρίθμηση του συνόλου των διατάξεων του Καταστατικού (άρθρα 1-29) για σκοπούς επικαιροποιήσεως. Κωδικοποίηση του Καταστατικού.

10. Εκχώρηση κατ’ άρθρο 13, παρ.1, εδαφ. β’ και γ’ κ.ν. 2190/1920, εξουσίας από τη Γενική Συνέλευση προς το Διοικητικό Συμβούλιο.

11. Εκλογή ανεξαρτήτων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου εκ των υφισταμένων μη εκτελεστικών.

12. Τροποποίηση του υφιστάμενου, και έγκριση νέου, προγράμματος διαθέσεως σε εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη της Τραπέζης, συμπεριλαμβανομένων των συνδεδεμένων μετ’ αυτής εταιριών, δικαιωμάτων προαιρέσεως (stock options) για την απόκτηση μετοχών της Τραπέζης (άρθρο 13 παρ. 9 κ.ν. 2190/1920).

13. Χορήγηση αδείας, κατ’ άρθρο 23 παρ. 1 κ.ν. 2190/1920, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Διευθύνσεως, καθώς και σε Διευθυντές, να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη Διεύθυνση εταιριών του Ομίλου, που επιδιώκουν όμοιους ή συναφείς σκοπούς.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.Ε.: Eκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Eταιρίας, στις 17:30, στο Περιστέρι, Εθνάρχου Μακαρίου 2 και Κηφισού, 1ος όροφος, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά εννέα εκατομμύρια τριακόσιες δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ (9.315.000,00 Euro), χωρίς την έκδοση νέων μετοχών αλλά με αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής κατά πενήντα τέσσερα λεπτά του ευρώ (0,54 Euro) με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών, α) ’διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο’ κατά οκτώ εκατομμύρια οκτακόσιες είκοσι χιλιάδες οκτακόσια εβδομήντα ευρώ και έξι λεπτά (8.820.870,06 Euro) και β) ’διαφορά αναπροσαρμογής αξίας λοιπών περιουσιακών στοιχείων’ κατά τετρακόσιες ενενήντα τέσσερις χιλιάδες εκατόν είκοσι εννέα ευρώ και ενενήντα τέσσερα λεπτά (494.129,94 Euro) και πραγματική Μείωση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά οκτώ εκατομμύρια εξακόσιες είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ (8.625.000,00 Euro) χωρίς την ακύρωση μετοχών αλλά με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής κατά πενήντα λεπτά του ευρώ (0,50 Euro) με σκοπό την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους. Παροχή των απαραίτητων εξουσιοδοτήσεων προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας για την εκτέλεση των αποφάσεων αυτών.

2. Τροποποίηση του σχετικού άρθρου 5 (περί μετοχικού κεφαλαίου) του καταστατικού, κατά τις νόμιμες διαδικασίες καθώς και κωδικοποίηση του καταστατικού σε ενιαίο κείμενο.

3. Διάφορες ανακοινώσεις.

ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.: Α’ Επαναληπτική έκτακτη γενική Συνέλευση των μετόχων της Eταιρίας, στις 10:00, στο ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΙΑ ΠΑΛΛΑΣ, στην Αθήνα, Σταδίου 22, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών από τους υφιστάμενους μετόχους - προθεσμία άσκησης δικαιώματος προτίμησης - Τροποποίηση Καταστατικού.

2. Επικύρωση εκλογής νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων.

3. Κωδικοποίηση Καταστατικού.

4. Λοιπές ανακοινώσεις.

Διεθνή

ΗΠΑ

- Κατασκευή νέων κατοικιών (Μάρτιος).

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού (Μάρτιος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v