Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Βόλτες” στις 4.200 μονάδες

Παρά το ανοδικό ξεκίνημα μετά τις 12:05, ο Γ.Δ. κινείται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, καθώς λείπουν οι σημαντικές ”βοήθειες” από δεικτοβαρείς τίτλους που θα μπορούσαν να τον ωθήσουν σημαντικά υψηλότερα. Σημαντικά κέρδη για Alpha Bank, Intralot, Forthnet και Attica Group.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Παρά το ανοδικό ξεκίνημα μετά τις 12:05, ο Γ.Δ. κινείται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, καθώς λείπουν οι σημαντικές ”βοήθειες” από δεικτοβαρείς τίτλους που θα μπορούσαν να τον ωθήσουν σημαντικά υψηλότερα, ενώ η γενικότερη εικόνα μέχρι στιγμής διαμορφώνεται περίπου στο 1 προς 1, με τον τζίρο μετά τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας συνεδρίασης να ξεπερνά τα 44 εκατ., από τα οποία τα 1,3 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται μέχρι στιγμής και χαρακτηρίζονται από το σχετικό ειδικό βάρος που έχουν στον Δείκτη, αξιοσημείωτα κέρδη καταγράφει μόνο η Alpha Bank (εν όψει και της αποκοπής μερίσματος ύψους 0,84 ευρώ), ακολουθούμενη από τα ΕΛΠΕ. Από τις υπόλοιπες δεικτοβαρείς τραπεζικές μετοχές καμία δεν σημειώνει κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας, ενώ από τα υπόλοιπα blue chips αξιοσημείωτα κέρδη έχουν ΔΕΗ και Τιτάν.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες, που ξεπερνούν το 1%, καταγράφει ο τίτλος της Intracom.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες μετοχές, επικεφαλής των κερδισμένων με κέρδη μεγαλύτερα του 7% το Ιασώ, δίνοντας εικόνα χρηματιστηριακής πλειοδοσίας που συνεχίζει πλαγιοανοδικά, η FORTHnet, η Intralot, η επιστροφή κεφαλαίου δίνει κινητικότητα σε Attica Group, Blue Star, ένα ακόμη νέο ιστορικό υψηλό για τη Νεοχημική, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση μετά τις 14:00, όταν θα μπει στο σύστημα συναλλαγών το υπόλοιπο και μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.

Τεχνικά δεν αλλάζει κάτι, ενώ στην Αγορά Παραγώγων οι εκεί εμπλεκόμενοι ακολουθούν με λίγες συναλλαγές και τα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης περίπου στη θεωρητική τους τιμή, εάν υπολογιστούν και οι επικείμενες αποκοπές μερισμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v