Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον για λίγους

Η διατήρηση του θετικού προσήμου για το Γενικό Δείκτη είναι το ζητούμενο στην πρώτη συνεδρίαση της Μεγάλης Εβδομάδας, όπου κυριαρχούν οι χαμηλές συναλλαγές και το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον. Ξεχωρίζουν FORTHnet, Alpha Bank, Intralot, Τιτάν και Eurobank.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεχίζεται για το Γ.Δ. η κίνηση που έχει ξεκινήσει από τις 13:25 οριακά υψηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο, ενώ απόλυτα επιφυλακτική είναι στις περισσότερες περιπτώσεις η εικόνα και στους επιμέρους τίτλους.

Με τις βοήθειες να λείπουν από τα blue chips και τους ξένους μάλλον ανενεργούς, το όποιο ενδιαφέρον περιορίζεται σε αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων και σε επιλεκτικές κινήσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνεχιστούν υπό την προϋπόθεση ότι οι δεικτοβαρείς τίτλοι θα βάλουν ”πλάτη” στο Γ.Δ.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, εκτός του Τιτάνα διακρίνονται η Alpha Bank από την αρχή της συνεδρίασης, ενώ αξιοσημείωτα κέρδη καταγράφει πλέον και ο τίτλος της Eurobank και των ΕΛΠΕ, Motor Oil.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες για Intracom, CosmΟΤΕ και Πειραιώς.

Όλες οι υπόλοιπες μετοχές που διαθέτουν σχετικό ειδικό βάρος στο δείκτη κινούνται με οριακές μεταβολές, σε σχέση με το προηγούμενο κλείσιμο.

Τεχνικά, λίγο πριν από τις 14:45 ο δείκτης καταγράφει διπλό βυθό στην περιοχή των 4.193 μονάδων και αν τον διασπάσει, δεν αποκλείεται να κινηθεί σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα, καθώς και η εικόνα των διεθνών αγορών (τουλάχιστον όσον αφορά στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια) δεν κρίνεται ιδιαίτερα ενθαρρυντική.

Ιδιαίτερα χαμηλή μέχρι στιγμής και η μικτή αξία συναλλαγών, που δεν ξεπερνά τα 115 εκατ., από τα οποία τα 11,6 αφορούν ”πακέτα”.

Δεν ικανοποιεί μέχρι στιγμής η αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών, ενώ όσον αφορά στις επιμέρους μετοχές σχετική κινητικότητα και αξιόλογο ενδιαφέρον παρουσιάζουν FORTHnet, Γαλαξίδι, Μουζάκης, Interfish, ΙΑΣΩ, ΣΑΤΟ, Ελτράκ, Veterin, Παρνασσός.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, η ει δυνατόν διατήρηση του θετικού προσήμου για το δείκτη και σε μια τέτοια περίπτωση δεν αποκλείεται να αυξηθεί το ενδιαφέρον για επιλεγμένες μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v