Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Μ. Τετάρτης

Οι εταιρίες Jumbo, Κλωστήρια Ναούσης, Microland και Alpha Leasing πραγματοποιούν γ.σ. Επίσης, συνεδριάζει η Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού και Χάραξης Πολιτικής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού για την περίοδο 2007-2013 υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφη. Δεν διαπραγματεύονται οι μετοχές της εταιρίας Αλυσίδα.

Η ατζέντα της Μ. Τετάρτης
Σήμερα, Μ. Τετάρτη

Εταιρικές πράξεις

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 3.644.844 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε. που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με εισφορά σε είδος. Το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 17.894.046 (ΚΟ) μετοχές ονομαστικής αξίας ευρώ 0,59.

* Οι μετοχές της εταιρίας EUROBANK PROPERTIES Α.Ε. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με μέγιστο όριο ημερήσιας διακύμανσης της τιμής +10%, το οποίο κάτω από τις προϋποθέσεις που ορίζει η υπ’ αριθ. 30/24.11.2005 απόφαση του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, επεκτείνεται σε +20%.

* Οι μετοχές της εταιρίας ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΤΕ εντάσσονται προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών κατόπιν απόφασης του Δ.Σ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

* Κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναστέλλεται προσωρινά η διαπραγμάτευση των κοινών και προνομιούχων ανωνύμων μετοχών της εταιρίας ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΕΒΕ στο ΧΑ.

Γενικές συνελεύσεις

JUMBO Α.Ε.Ε.: Εκτακτη καταστατική γενική συνέλευση των μετόχων της Eταιρίας, στις 15:00, στα κεντρικά γραφεία της Εταιρίας, Κύπρου 9 & Ύδρας, στο Μοσχάτο Αττικής, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των Euro 44.452.729,20, με κεφαλαιοποίηση των εξής αποθεματικών: α) του συνόλου των έκτακτων αποθεματικών ποσού Euro 41.033.060,66 και β) μέρους της διαφοράς από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο ποσού Euro 3.419.668,54. Η ανωτέρω αύξηση θα πραγματοποιηθεί ως εξής: α) Κατά το ποσό των Euro 30.308.679,00, με αύξηση της ονομαστικής αξίας των υφισταμένων μετοχών της εταιρείας από Euro 0,80 σε Euro 1,40 ανά μετοχή και β) Κατά το υπόλοιπο ποσό των Euro 14.144.050,20, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το υποχρεωτικά κεφαλαιοποιούμενο ποσό Euro 624.535,78 έκτακτου ειδικού αποθεματικού από μη καταβληθέντα μερίσματα, με έκδοση 10.102.893 νέων μετοχών της εταιρείας, ονομαστικής αξίας Euro 1,40 η κάθε μια, οι οποίες θα διανεμηθούν δωρεάν στους δικαιούχους μετόχους της εταιρείας σε αναλογία δύο (2) νέες μετοχές για κάθε δέκα (10) παλαιές. Τροποποίηση του σχετικού άρθρου 5 παρ. Α’ του Καταστατικού της εταιρείας και διατύπωση αυτού σε ενιαίο κείμενο.

2. Μεταφορά της έδρας της εταιρείας από το Δήμο Γλυφάδας στο Δήμο Μοσχάτου Αττικής και συνακόλουθη τροποποίηση του άρθρου 2 του καταστατικού της εταιρείας.

3. Παράταση της διάρκειας της εταιρείας από τριάντα (30) σε εβδομήντα (70) έτη και τροποποίηση του άρθρου 3 του Καταστατικού αυτής.

4. Ανακοινώσεις και ενημέρωση των μετόχων.

ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ Α.Ε.: Eκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Eταιρίας, στις 11:00, στα γραφεία της Eταιρίας, Κηφισού και Κωνσταντινουπόλεως 1, Περιστέρι, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αναδιάρθρωση και εξυγίανση των Εταιρειών του Ομίλου Κλωστήρια Ναούσης ΑΕ.

2. Εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την επανεξέταση των υφισταμένων συμβάσεων, στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης των λειτουργιών της Εταιρείας.

3. Εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου.

4. Χορήγηση άδειας, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του Ν.2190/1920, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή και στη Διεύθυνση θυγατρικών ή άλλων Εταιρειών που επιδιώκουν παρόμοιους σκοπούς.

5. Έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

6. Διάφορες εγκρίσεις - ανακοινώσεις.

MICROLAND COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.: Εκτακτη γενική συνέλευση των Μετόχων της Eταιρίας, στις 10:30, στην έδρα της Εταιρίας στην Νέα Ιωνία Αττικής, Λήμνου 7, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, κατά 10.437.427 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 1 ευρώ σε 1,77 ευρώ, καθώς και παράλληλη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, προς συμψηφισμό ζημιών, κατά 10.437.427 ευρώ, με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 1,77 ευρώ σε 1 ευρώ και ισόποση διαγραφή ζημιών.

2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρείας.

ALPHA LEASING Α.Ε.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Eταιρίας, στις 09:00, στην Αθήνα, στο Κεντρικό Κατάστημα της Alpha Bank, Σταδίου 40, 3ος όροφος, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, συνεπεία λήξεως της θητείας του.

Διάφορα

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, θα προεδρεύσει στις 12:00, της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού και Χάραξης Πολιτικής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού για την περίοδο 2007-2013.

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση των τιμών δεικτών κατηγοριών έργων και κόστους νέων κτιρίων κατοικιών (α΄ τρίμηνο 2006).

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών (Μάρτιος).

Διεθνή

ΗΠΑ

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή (Μάρτιος).

Γαλλία

- Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (Φεβρουάριος).

Ευρωζώνη

- Βιομηχανική παραγωγή (Φεβρουάριος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v