Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Κεφάτες” οι τράπεζες

Συνεχίζεται, όπως άλλωστε αναμενόταν, η ανοδική κίνηση, με τον τραπεζικό κλάδο -κατά κύριο λόγο- να οδηγεί τον Δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ επιλεκτικές κινήσεις παρατηρούνται σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεχίζεται, όπως άλλωστε αναμενόταν, η ανοδική κίνηση, με τον τραπεζικό κλάδο -κατά κύριο λόγο- να οδηγεί τον Δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ επιλεκτικές κινήσεις παρατηρούνται σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, παρά την επιφυλακτικότητα, η οποία είναι ορατή, καθώς μόλις 7 τίτλοι καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα των 5 ποσοστιαίων μονάδων.

Για τη συνέχεια της συνεδρίασης ζητούμενο είναι η επαναπροσέγγιση του υψηλού ημέρας και απ’ ό,τι φαίνεται, το βάρος αυτό πέφτει κατά κύριο λόγο στον τραπεζικό κλάδο, ο δείκτης του οποίου σημειώνει άνοδο περίπου 1,7%.

Από τους υπόλοιπους δεικτοβαρείς τίτλους, με κέρδη μεγαλύτερα των 3 ποσοστιαίων μονάδων ΕΛΠΕ, Intracom, ενώ αξιοσημείωτα κέρδη σημειώνουν Βιοχάλκο, Coca Cola.

Αντίθετα, από τον τραπεζικό κλάδο όλοι οι τίτλοι έχουν θετικό πρόσημο, πλην Αγροτικής, Εγνατίας και Marfin, με τη Eurobank να κερδίζει 3,12%, ακολουθούμενη από κοντά από τον τίτλο της Τρ. Πειραιώς.

Μετά την παρέλευση τριών ωρών συνεδρίασης, η μικτή αξία συναλλαγών προσεγγίζει τα 170 εκατ., από τα οποία τα 15,9 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ ο Γ.Δ. κινείται λίγο χαμηλότερα των 4.250 μονάδων, και συγκεκριμένα στις 4.246,10, με κέρδη 1,32%.

Όσον αφορά στις επιμέρους μετοχές, σχεδόν αναμενόμενη η ανοδική κίνηση της Προοδευτικής, σημαντική κινητικότητα και κέρδη για τη μετοχή της Rainbow, συνεχίζει ανοδικά ο Μουζάκης, το ταμπλό δείχνει ότι οι εξελίξεις για το Ιασώ είναι κοντά, ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφουν AS Company, Ελληνικά Καλώδια, Intralot και Πλαστικά Θράκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v