Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα υψηλά 21 μηνών το Χρηματιστήριο

Με τις τράπεζες να διατηρούν πρωταγωνιστικό ρόλο και στη συνεδρίαση της Τρίτης, το ΧΑ συνέχισε ψηλότερα. Ράλι 21% για Eurobank, νέο ιστορικό ρεκόρ συναλλαγών στην Πειραιώς. Κέρδη για ΟΤΕ, MIG, ΟΠΑΠ.

Η Σοφοκλέους ήταν πάντα μία Αγορά "των άκρων" και αυτό επιβεβαιώνει και σε όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Έτσι οι Τραπεζικές μετοχές που μέχρι πρότινος ήταν στα αζήτητα και "τις πέταγαν από τα παράθυρα", όπως χαρακτηριστικά είχε πει παλαιός επαγγελματίας του χώρου που "έχουν δει πολλά τα μάτια του", όχι μόνο έχουν επιστρέψει δριμύτερες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αλλά σχεδόν επί καθημερινής βάσεως αποσπούν περισσότερο από το 50% της μικτής αξίας συναλλαγών, ενώ δεν λείπουν και τα ιστορικά ρεκόρ στον όγκο συναλλαγών (σήμερα έκανε ένα ακόμα νέο ιστορικό υψηλό στον όγκο συναλλαγών η μετοχή της Τρ. Πειραιώς), που αντικαθιστούν τα μέχρι πρότινος ιστορικά, ή πολυετή, χαμηλά στις τιμές κλεισίματος.

Έτσι ενώ λίγες εβδομάδες πριν και συγκεκριμένα στις 8/4 (όταν και είχε προηγηθεί η ανακοίνωση ότι "παγώνει" το deal Εθνικής - Eurobank) ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών είχε κλείσει στις 103 μονάδες, παραπέμποντας σε τιμές Ιουνίου 1987 και ενδοσυνεδριακά είχε υποχωρήσει μέχρι τις 85,08 μονάδες, το Χ.Α. έχει, πλέον, επιστρέψει "ψυχή τε και σώματι" στον Τραπεζοκεντρικό του χαρακτήρα, διαψεύδοντας παταγωδώς, όλους όσους έτρεφαν ελπίδες για κάτι διαφορετικό.

Σε αυτούς τους ρυθμούς κινήθηκε και σήμερα η εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά, συμπληρώνοντας πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση με τζίρο υψηλότερο των 100 εκατ. ευρώ (οι πρώτες ώρες προϊδέαζαν για κάτι πολύ περισσότερο αφού στις 12.00 ο τζίρος ξεπερνούσε τα 42,5 εκατ.), και βέβαια και σήμερα ο συγκεντρωτισμός αποδείχθηκε εκ νέου ακατάβλητος και μόνιμο φαινόμενο, καθώς το 65% του τζίρου αφορούσε συναλλαγές μόλις τεσσάρων τίτλων και πιο συγκεκριμένα των Εθνικής, Πειραιώς, Alpha Bank και ΟΤΕ.

Από εκεί και πέρα και για όσους ασχολούνται με στατιστικά, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. σήμερα έκλεισε σε νέο υψηλό 21 μηνών, με το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 4/8/2011 (1086,43 μονάδες).


Οι οικονομικές εξελίξεις στις διεθνείς αγορές

Μικτές οι διαθέσεις και τα πρόσημα στις μεγάλες Ασιατικές Αγορές, ανέκαμψαν από τα πρωινά χαμηλά και γύρισαν σε θετικό πρόσημο τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, ενώ με κέρδη ξεκίνησε η συνεδρίαση στο NYSE.

Η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης ξεπέρασε τις προσδοκίες το Μάρτιο. Συγκεκριμένα αυξήθηκε κατά 1% που είναι και η μεγαλύτερη ενίσχυση από τον Ιούλιο του 2011.

Επισημαίνεται ότι οι αναλυτές - σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters - έβλεπαν αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,4%.

Στο 36,4 διαμορφώθηκε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης
για τη Γερμανία του Οικονομικού Ινστιτούτου ZEW το Μάιο. Ο δείκτης τον προηγούμενο μήνα ήταν οριακά χαμηλότερος στο 36,3. Οι αναλυτές πάντως, προέβλεπαν μεγαλύτερη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία και ενίσχυση του δείκτη στο 38,3.

Τα αδύναμα θεμελιώδη της Γαλλίας δεν είναι κάτι καινούργιο: η ανεργία έχει εκτοξευτεί και η ανάπτυξη παραμένει αναιμική κατά την προεδρία του Francois Hollande, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του CNBC.

Εν τω μεταξύ, σε πρόσφατη έρευνα της Pew Research το 91% των Γάλλων πολιτών δήλωσαν απαισιόδοξοι για τις οικονομικές προοπτικές της Χώρας τους, ποσοστό ενισχυμένο κατά 10% σε σχέση με αυτό του προηγούμενου έτους. Επιπλέον, οι Γάλλοι έχουν αρχίσει να αμφισβητούν τη συμμετοχή τους στην Ευρωζώνη, με το 77% αυτών να πιστεύει πως η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση έχει επιδεινώσει τα πράγματα για τη Γαλλία.

Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων (asset managers) και hedge funds λαμβάνουν εδώ και καιρό θέσεις πώλησης έναντι των Γαλλικών ομολόγων, αλλά αυτό δεν έχει μέχρι στιγμής αποδειχθεί αρκετό για να πυροδοτήσει μια άνοδο των αποδόσεων των Κρατικών τίτλων της Χώρας. Αντίθετα, η διαβεβαίωση της ΕΚΤ πως θα πράξει οτιδήποτε χρειαστεί για να διασφαλίσει την βιωσιμότητα της ευρωζώνης έχει εφησυχάσει τόσο τους επενδυτές όσο και τις Αγορές.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο δείκτης εμπιστοσύνης μικρών Επιχειρήσεων βελτιώθηκε στο 92,1 τον Απρίλιο, υπερκαλύπτοντας την πτώση του προηγούμενου μήνα. Ο δείκτης που απαρτίζει το Ινστιτούτο Ιδιωτικών Ερευνών National Federation of Independent Business αυξήθηκε 2,6 μονάδες. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα βελτιωθεί, στο 90,3.


Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Η προσπάθεια διατήρησης του θετικού κλίματος θα συνεχιστεί, καθώς και οι νότες αισιοδοξίας για την πορεία και την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας, εκτιμά ο Βαγγέλης Σιούτης.

Σε αυτό συνηγορούν οι επιτυχημένες εκδόσεις εταιρικών ομολόγων, έστω και με ακριβό επιτόκιο και η έγκριση της διπλής δόσης από το Eurogroup, ενώ η Αγορά περιμένει με ενδιαφέρον την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, τα αποτελέσματα του ταξιδιού Σαμαρά στην Κίνα και το πιθανό ενδιαφέρον που θα δείξουν τα ξένα funds από το roadshow της ΕΧΑΕ, στις αρχές Ιουνίου στην Ν. Υόρκη.

Τεχνικά παραμένει ζητούμενο, η παραμονή του Δείκτη υψηλότερα των 1000 μονάδων, με πρώτο στόχο τις 1150 μονάδες.

Σε αυτή την πορεία δεν μπορούν να αποκλειστούν οι βραχύβιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, ενώ σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου συναλλαγών της Guardian Trust, θα συνεχιστεί η έξαρση του trading στον Τραπεζικό κλάδο, αλλά και οι λογικές ημερήσιες διακυμάνσεις σε τίτλους του 25αρη και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που υποδηλώνουν την διατήρηση του ενδιαφέροντος και την συνέχιση των επιλεκτικών τοποθετήσεων.


Επιστρέφοντας στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα στενότερα πλαίσια του Χ.Α. και ξεκινώντας, κατά παράδοση, από το ταμπλώ του 25αρη, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκε ο τίτλος της Alpha Bank και μόνιμα με θετικό οι τίτλοι των ΟΤΕ, Eurobank και MIG.

Αξίζει υποσημείωσης ότι η μετοχή της Alpha Bank βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τα 0,5370 ευρώ (-13,67%) για να ανακάμψει σημαντικά στην συνέχεια.

Σημαντικά κέρδη για Εθνική, Eurobank και Πειραιώς, με τις δύο πρώτες να κλείνουν σχετικά μακριά από το υψηλό ημέρας των 1,21 ευρώ (+7,08%) για την Εθνική και το υψηλό των 0,4290 ευρώ (+25,44%) για την Eurobank. Αντίθετα, πλησιέστατα στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 0,4150 ευρώ (+9,5%) έκλεισε ο τίτλος της Τρ. Πειραιώς.

Επόμενο τεχνικό "στοίχημα" για τον Γενικό Δείκτη είναι το κλείσιμο υψηλότερα των 1078 μονάδων και για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης υψηλότερα των 371 μονάδων, επίπεδα τα οποία δοκιμάστηκαν σήμερα ενδοσυνεδριακά, καθώς ο Γενικός Δείκτης αναρριχήθηκε μέχρι τις 1078,96 μονάδες και ο FTSE25 μέχρι τις 370,67 μονάδες.

Επτά οι τίτλοι που έκλεισαν στο "κόκκινο" από το ταμπλώ του 25αρη και πιο συγκεκριμένα οι Alpha Bank (-5,14%), Eurobank Properties (-0,61%), Jumbo (-2,74%), Ελλάκτωρ (-0,84%), ΕΧΑΕ (-1,25%), Μυτιληναίος (-1,36%) και Τέρνα Ενεργειακή (-2,28%), ενώ αμετάβλητοι τερμάτισαν την συνεδρίαση οι τίτλοι των ΔΕΗ και Intralot.

Από την πλευρά των κερδισμένων, τα μεγαλύτερα κέρδη για Eurobank (+21,05%), MIG (+14,24%) και Πειραιώς (+9,23%). Κέρδη μεγαλύτερα του 2% για Εθνική και ΟΤΕ, ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE25.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 22 μονάδων, με υψηλό ημέρας τις 1078,96 (10.43) και χαμηλό τις 1056,47 (15.11) για να κλείσει στις 1073,47 μονάδες με κέρδη 0,77%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 108,4 εκατ. από τα οποία τα 0,9 εκατ. αφορούσαν "πακέτα" (Τιτάν, Μέτκα).

Σχετικά ικανοποιητική η τελική εικόνα με 87 ανοδικές μετοχές, έναντι 65 πτωτικών, ενώ για 16 τίτλους τα ημερήσια κέρδη ξεπέρασαν το 10%.

Μεταξύ των διακριθέντων και οι Τρ. Αττικής (6η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση), Υγεία, ΕΒΖ (κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο), Χαλκόρ, Αλουμύλ και Trastor.

Στα επιμέρους και ξεκινώντας από μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, διέκοψε το ανοδικό σερί η Jumbo, καθώς παρά τις γνωστές δυσκολίες και ιδιαίτερες συνθήκες, οι πωλήσεις στο εννεάμηνο αυξήθηκαν κατά 0,41%.

Ωστόσο, τα κέρδη του ομίλου θα κυμανθούν στα 48 εκατ. ευρώ περίπου, μειωμένα κατά 29% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, λόγω των επιπτώσεων από την πρόσφατη Κυπριακή κρίση. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση η εταιρεία είχε καταθέσεις στην Τρ. Κύπρου περίπου 58 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι το 37,5% του ανασφάλιστου ποσού των τραπεζικών αυτών καταθέσεων θα απομειωθεί, με συνεπακόλουθη καθαρή ζημία της τάξης των 20 εκατ. ευρώ.

Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον τίτλο της Μέτκα, που έχει σαν επόμενες τεχνικές αντιστάσεις τα 11.91 και 12,54 ευρώ. Τρίτο μεγάλο έργο ανέλαβε η εισηγμένη στην Αλγερία της τάξεως των 93 εκατ. ευρώ κατόπιν της υπογραφής νέου συμβολαίου με την Societe Algerienne de Production de l’Electricite (SPE Spa), σε κοινοπραξία με την General Electric.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς στις 10/5 ο κ. Μιχάλης Σάλλας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, προέβη σε πώληση στο Χ.Α. 370.000 μετοχών, συνολικής αξίας 111.980,29 ευρώ. Στις 09.05.2013 η κ. Σοφία Στάικου (πρόσωπο που έχει στενό δεσμό με τον κ. Μιχάλη Σάλλα), προέβη σε πώληση στο Χ.Α. 271.819 μετοχών, συνολικής αξίας 83.540,74 ευρώ. Στις 13/5 ο κ. Μιχάλης Σάλλας, προέβη σε πώληση στο Χ.Α. 2.630.000 μετοχών, συνολικής αξίας 873.030,41 ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλες οι παραπάνω πωλήσεις, όπως και αυτές που έχουν προηγηθεί κατά τις προηγούμενες ημέρες, έγιναν με σκοπό τη συμμετοχή στην ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς.

Μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις, επέστρεψε σε θετικό πρόσημο ο τίτλος της Folli Follie Group, πετυχαίνοντας κλείσιμο υψηλότερα από την κοντινή αντίσταση των 15,84 ευρώ και έχοντας σαν επόμενη τα 16,20 - 16,48 ευρώ. Σε διακοπή κάλυψης της μετοχής προχώρησε η Morgan Stanley λόγω ανακατανομής πόρων. Η τελευταία τιμή-στόχος ήταν στα 14,5 ευρώ και η σύσταση "equalweight".
 
"Θεωρούμε ότι η Folli Follie Group έχει σημαντικές προοπτικές να αυξήσει τα μερίδια Αγοράς στην Κίνα", αναφέρει ο διεθνής οίκος, που ωστόσο διαβλέπει διατήρηση του αδύναμου καταναλωτικού περιβάλλοντος σε Ελλάδα και δυτική Ευρώπη.

Σε νέο υψηλό τρέχοντος έτους και νέο υψηλό 24 μηνών έκλεισε ο τίτλος του ΟΤΕ, αφήνοντας πίσω του την αντίσταση των 7,24 ευρώ. Αν ξεπεράσει με την ίδια ευκολία και την αντίσταση των 7,38 ευρώ, θα ανοίξει τον δρόμο με μεσοπρόθεσμο στόχο τα 8,50 ευρώ.

Δεύτερη μέρα ανόδου για τον τίτλο της MIG, που όπως προαναφέρθηκε έκλεισε και στο υψηλό ημέρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ο τίτλος διακίνησε τον μεγαλύτερο όγκο των τελευταίων 18 μηνών, με τον αμέσως μεγαλύτερο να έχει σημειωθεί στις 18/11/2011 (24469998 τεμ.).

Χαμηλότερα του 25αρη, με χρονοκαθυστέρηση μίας συνεδρίασης εκδηλώθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον για την μετοχή της Αλουμύλ, μετά την χθεσινή είδηση για συμφωνία με την Τουρκική εταιρεία Has Metal και την δημιουργία μονάδας παραγωγής στην γειτονική Χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την παρελθούσα χρήση (2012) οι πωλήσεις του ομίλου μειώθηκαν κατά 2,6%, στα € 198,1 εκατ. έναντι € 203,4 εκατ. του 2011. Η τελική γραμμή έδειξε ζημιές 11,4 εκατ. έναντι ζημιών 13,3 εκατ. το 2011. Αξίζει να σημειωθεί πως οι προβλέψεις που διενέργησε ο Όμιλος και επιβάρυναν τα αποτελέσματά του για το 2012 ανήλθαν σε € 9,1 εκατ. έναντι € 6 εκατ. το 2011, παρουσιάζοντας αύξηση 51%. Οι λειτουργικές ταμειακές ροές παρουσίασαν πλεόνασμα € 9 εκατ. Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου διαμορφώθηκε στα € 148,3 εκατ. μειωμένος σε σχέση με το 2011 (€152,4 εκατ.). Η καθαρή θέση στα 86,5 εκατ., οι μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις στα 114,14 εκατ. και οι βραχυπρόθεσμες στα 60,375 εκατ. Το ταμείο, στις 31/12/2012, στα 26,188 εκατ.

Από τις σημειώσεις του ορκωτού ελεγκτή: Επί των παγίων στοιχείων της Μητρικής Εταιρίας και ορισμένων θυγατρικών του εσωτερικού υφίστανται εμπράγματα βάρη ύψους € 147,9 εκατ. περίπου για τη λήψη μακροπρόθεσμων δανείων.

Επίσης, επί ακινήτων θυγατρικών του εξωτερικού, έχει συσταθεί υποθήκη συνολικού ύψους € 825 χιλ. περίπου για τη λήψη τραπεζικών δανείων, πιστωτικού ορίου ύψους € 2,3 εκατ. περίπου, το ανοικτό υπόλοιπο των οποίων κατά την 31η Δεκεμβρίου 2012 ανέρχεται σε € 773 χιλ.

Αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα στο κλείσιμο της Alco. Η τελευταία πράξη πριν τις τελικές δημοπρασίες έγινε στα 0,6240 ευρώ (+7,77%), ενώ το πρώτο "bid" ήταν στημένο στα 0,4910 ευρώ με 2000 τεμ., δηλαδή σημαντικά χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο των 0,5790 ευρώ. Στην διάρκεια των τελικών δημοπρασιών εμφανίστηκε εντολή αγοράς 20000 τεμ. στα 0,6800 ευρώ (+17,44%), η οποία και διαμόρφωσε το τελικό κλείσιμο (!)


-----ΧΠΑ

Συνεδρίαση νέας ανόδου, με το συμβόλαιο του Ιουνίου να υστερεί του αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, μειώνοντας το premium στο 1,50%.

Μικρή η υποχώρηση των συναλλαγών στα συμβόλαια του δείκτη, ενώ σχετικά αυξημένες ήταν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (15.912 συμβόλαια).

Τίποτα το ιδιαίτερο από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 4.551, τιμή εκκαθάρισης 371,25) κινήθηκαν μεταξύ 363,5 και 374,5 μονάδων.

Δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΟΠΑΠ (294), ΟΤΕ (1.732), MIG (4.262), Μυτιληναίο (787), ΔΕΗ (1.467), ΓΕΚ (404), Eurobank (4.813), Ελλάκτωρα (213), Intralot (917), ΕΧΑΕ (306), Σιδενόρ (151), Jumbo (105).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE/ASE Large Cap αυξήθηκε στο 43% ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν χαμηλός στα 514 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (460 δικαιώματα αγοράς και 54 δικαιώματα πώλησης).

Σύμφωνα με το Χ.Α., δεν αναφέρθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις.

Επίσης, δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης “ανοιχτών” πωλήσεων.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (8.838.869 τεμ.), Alpha Bank (4.018.450).


Έρχονται αλλαγές στο Χ.Π.Α.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών αποφάσισε την εισαγωγή Μηνιαίων Λήξεων στα Παράγωγα Προϊόντα (για τα οποία σήμερα υφίστανται μόνο 3-μηνιαίες σειρές): 
* Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης στο Δείκτη FTSE/ATHEX Large Cap 
* Δικαιώματα Προαίρεσης σε Μετοχές της Κύριας Αγοράς

Οι νέες μηνιαίες λήξεις θα τεθούν σε εφαρμογή με τη λήξη Μαΐου 2013 (17/5/2013). Οπότε, από την 20η Μαΐου 2013 θα διαπραγματεύονται σειρές με 6 λήξεις για το κάθε προϊόν – οι 3 κοντινοί μήνες λήξης & οι 3 από τον τριμηνιαίο κύκλο (Μαρ-Ιουν-Σεπ-Δεκ) εκτός των κοντινών μηνών.

Πιο αναλυτικά, στο σύστημα διαπραγμάτευσης θα υπάρχουν διαθέσιμες σειρές για τις λήξεις: Ιουνίου 13, Ιουλίου 13, Αυγούστου 13, Σεπτεμβρίου 13, Δεκεμβρίου 13, Μαρτίου 14.

Αντίστοιχα, οι υποχρεώσεις των Ειδικών Διαπραγματευτών θα καθοριστούν ως ακολούθως: 
* Για τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης στο Δείκτη FTSE/ATHEX Large Cap
Συνεχής Υποχρέωση: Αγορά και πώληση για τις σειρές Συμβολαίων των (3) τριών κοντινότερων μηνών λήξης.

Μη Συνεχής Υποχρέωση – Upon request: Αγορά και πώληση για τον 4ο κοντινότερο μήνα λήξης.

Μία (1) εβδομάδα πριν τη λήξη της κοντινότερης σειράς, οι ειδικοί διαπραγματευτές οφείλουν:
α. Να παρέχουν συνεχώς εντολές αγοράς και πώλησης (συνεχής υποχρέωση) και για την σειρά του τέταρτου (4ου) κοντινότερου μήνα λήξης.
β. Κατόπιν υποβολής αιτήματος παροχής τιμών (quote request), να παρέχουν εντολές αγοράς και πώλησης και για την σειρά του πέμπτου (5ου) κοντινότερου μήνα λήξης. 

* Για τα Δικαιώματα Προαίρεσης σε Μετοχές της Κύριας Αγοράς

Συνεχής Υποχρέωση: Αγορά και πώληση για τις σειρές Συμβολαίων των (3) τριών κοντινότερων μηνών λήξης, για τρεις τιμές άσκησης: μία στην τρέχουσα τιμή, μία πάνω και μία κάτω από την τρέχουσα τιμή.

Μη Συνεχής Υποχρέωση – Upon request: Αγορά και πώληση (upon request), για τις σειρές Συμβολαίων των (3) τριών κοντινότερων μηνών λήξης για τις τιμές άσκησης πέραν των ως άνω τριών τιμών καθώς και για τον 4ο κοντινότερο μήνα λήξης.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v