Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Η διαφθορά αποδυναμώνει την ευρωπαϊκή ελίτ

Η διαφθορά αποδυναμώνει την ευρωπαϊκή ελίτ

Οι κατηγορίες για διαφθορά στην Ισπανία και στην Ιταλία επιτείνουν την κρίση αντιπροσώπευσης στην ΕΕ, γράφει το Stratfor. Η άνοδος των ακραίων πολιτικών και η λιτότητα. Η σταθερότητα της πολιτικής ελίτ είναι σε κίνδυνο.

Κύπρος: Τα σχέδια των υποψηφίων Προέδρων

Κύπρος: Τα σχέδια των υποψηφίων Προέδρων

Ποιες θέσεις παίρνουν τα επιτελεία των τριών υποψηφίων για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε τέσσερα καυτά θέματα για την οικονομία: μνημόνιο, ιδιωτικοποιήσεις, αέριο και τράπεζες.

MIG: Ζητά αναστροφή της κρατικοποίησης

MIG: Ζητά αναστροφή της κρατικοποίησης

"Πραξικόπημα" κατά του ομίλου κατήγγειλε ο Α. Βγενόπουλος. Πώς εξήγησε την απόφαση για προσφυγή κατά της Κύπρου. Το αίτημα για αναστροφή κρατικοποίησης της Λαϊκής. Η διακριτική μεταχείριση και το χρονικό.

Κόκκαλης: Ετοιμασίες για το πιο μεγάλο «ντέρμπι»

Κόκκαλης: Ετοιμασίες για το πιο μεγάλο «ντέρμπι»

Βεβαρημένη από τη συγκυρία και τα δάνειά της, με "αγκάθια" σε Ρουμανία και Βουλγαρία, η Intralot φτάνει στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της πορείας της. Η σχέση με τον ΟΠΑΠ, τα VLTs και το πιο μεγάλο… έπαθλο.

WSJ:

WSJ: "Σιδεροδέσμια" η ελληνική οικονομία

Την 117η θέση παγκοσμίως μεταξύ 177 χωρών και την 40η θέση στην περιοχή της Ευρώπης, καταλαμβάνει η Ελλάδα στον Δείκτη Οικονομικής Ελευθερίας του 2013. Το top 10 των "ελεύθερων" οικονομιών.

Η Γαλλία ετοιμάζεται για όλα τα σενάρια στο Μάλι

Το Παρίσι προετοιμάζεται για οποιοδήποτε ενδεχόμενο προκύψει στην προσπάθεια εξουδετέρωσης των ισλαμιστών. Παράλληλα, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι περιμένει τη στήριξη από τα αφρικανικά κράτη.

Δεν θα αντέξει η Ευρώπη χωρίς πολιτική λύση

Η κρίση της Ευρώπης θα παραμείνει στο επίκεντρο, εκτιμά ο George Friedman. Η Ε.Ε. πρέπει να αποφασίσει ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό. Οι εθνικές και οι ταξικές εντάσεις και η ωρολογιακή βόμβα της ανεργίας.

ΗΠΑ: Αντιμέτωπες με την "κατάρα των πόρων"

Τη μεγαλύτερη γεωπολιτική εξέλιξη μετά την ανάδυση της Κίνας ως ισχυρής οικονομίας χαρακτηρίζει το Foreign Policy το ενεργειακό "μπαμ" των ΗΠΑ. Πώς μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα και γιατί αποτελεί... παγίδα.

"Made in Greece" ενάντια στην κρίση!

Η στροφή των καταναλωτών προς τα ελληνικά προϊόντα έχει αρχίσει να φαίνεται και στο ταμείο. Οι αγκυλώσεις της ελληνικής νοοτροπίας, ο καταλυτικός παράγοντας "τιμή" και το branding με βάση τη... γαλανόλευκη!

2012: Η χρονιά των τραπεζικών σκανδάλων

Χειραγώγηση επιτοκίων, φοροδιαφυγή, πώληση ακατάλληλων επενδυτικών προϊόντων. Το 2012, τα μεγάλα σκάνδαλα έγιναν από τις "καλύτερες" τραπεζικές οικογένειες του κόσμου. Πρόστιμα δισεκατομμυρίων.

Ρουμπινί:Παραμένουν βασικά ερωτήματα του ευρώ

Υπόθεση Proton:Ο «κουμπάρος» & τα ντοκουμέντα

Ανάγκη ...σαλιγκάρια κατεργάζεται

Βγενόπουλος: Ωρες πολέμου δεν κάνεις κριτική

Proton:Η KPMG, ο "κουμπάρος" και η Κύπρος

Αρθούρος Ζερβός: Οι δάφνες της… αποτυχίας!

ΗΠΑ: Πρώτες αυξήσεις στους φόρους πλουσίων

Economist: Καμία καταδίκη "διάσημου" φοροφυγά

Η μάχη για τον «έλεγχο» στη Μέση Ανατολή

EE: Το Grexit ξεχάστηκε, ήρθε τώρα το Brixit!

v