Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερίδα για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Δείτε live το Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο που διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο internet.

Ημερίδα για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο
Δείτε live το Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο που διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις ενότητες, οι οποίες διεξάγονται σε διαφορετικές αίθουσες και σε παράλληλο χρόνο και περιλαμβάνουν παρουσιάσεις από διακεκριμένους και εξειδικευμένους επιστήμονες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε θέματα που αφορούν στην Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα οι τρεις θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι:


1η ενότητα - «Ασφάλεια Ηλεκτρονικών Πληροφοριών – Βιομηχανική Κατασκοπεία», κατά την οποία παρουσιάζεται το πρόβλημα της ασφάλειας των ηλεκτρονικών πληροφοριών και συγκεκριμένα του φαινομένου της ηλεκτρονικής Βιομηχανικής κατασκοπείας.

Ομιλητές που θα αναπτύξουν τη θεματολογία αυτή θα είναι καθηγητές πανεπιστημίου και διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο αυτό.





2η ενότητα - «Κυβερνοέγκλημα και νομοθεσία» - «Κραυγές απόγνωσης – πρόληψη αυτοκτονιών», με σκοπό την ενημέρωση των δικαστικών – εισαγγελικών αρχών και κατ’ επέκταση των νομικών για τους διαδικτυακούς όρους, τη μετάλλαξη του παραδοσιακού – συμβατικού εγκλήματος σε ηλεκτρονικό και το φαινόμενο σχετικά με τις απόπειρες αυτοκτονιών, που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Οι ομιλητές θα είναι καθηγητές πανεπιστημίου συναφών επιστημών και εκπρόσωποι των δικαστικών αρχών και της Αρχής Προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.




3η ενότητα - «Cyber bullying», που στοχεύει να προβληματίσει και να ενεργοποιήσει προς τη κατεύθυνση άμβλυνσης των συνεπειών από τη ψυχοσωματική Βία και τον εκφοβισμό που ασκείται μέσω του διαδικτύου στα παιδιά.

Οι ομιλητές που θα προσεγγίσουν το θέμα αυτό, λόγω της ιδιαιτερότητας του θα είναι καθηγητές πανεπιστημίου ειδικευμένοι σε θέματα εφηβικής υγείας, ο Πρόεδρος του συλλόγου «χαμόγελο του παιδιού» κλινικοί ψυχολόγοι, παιδαγωγοί και εκπαιδευτικοί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v