Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Η Οδύσσεια των Κούρδων και ο ρόλος των ΗΠΑ

Η Οδύσσεια των Κούρδων και ο ρόλος των ΗΠΑ

Η γεωγραφία και η realpolitik ήταν πάντοτε σκληρή για τους Κούρδους. Χωρισμένοι σε τέσσερις χώρες, έχουν γίνει εύκολη λεία. Οι συνεχείς συγκρούσεις από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και τι μπορεί να αλλάξει.

Γιατί η λύση στην ουκρανική κρίση δεν περνάει από το... Μινσκ

Γιατί η λύση στην ουκρανική κρίση δεν περνάει από το... Μινσκ

Ευρώπη, Ουκρανία και Ρωσία, με τη διακριτική παρουσία και των ΗΠΑ, κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο Μινσκ για να βρουν λύση στην ουκρανική κρίση. Φυσικό αέριο, εμπόριο και η ατζέντα των εμπλεκόμενων πλευρών. Οι προσδοκίες από τις συνομιλίες.

Μπαράζ προκλήσεων για Τράπεζα Κύπρου και κυβέρνηση Αναστασιάδη

Μπαράζ προκλήσεων για Τράπεζα Κύπρου και κυβέρνηση Αναστασιάδη

Παρά τις θετικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών, πρέπει να ξεπεραστούν αρκετές δυσκολίες τους αμέσως επόμενους μήνες. Η γενική συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου, ο νόμος για τις εκποιήσεις ακινήτων και οι συνομιλίες για το εθνικό ζήτημα.

Επενδυτικές συμβουλές από πρώην αφεντικό της Μαφίας

Επενδυτικές συμβουλές από πρώην αφεντικό της Μαφίας

Είτε κάνεις τις δουλειές σου νόμιμα, είτε παράνομα, υπάρχουν ορισμένες κοινές αρχές, λέει το πρώην αφεντικό της Μαφίας, που συμβουλεύει τους επενδυτές να... μείνουν μακριά από τη Wall Street. Πού βλέπει" φούσκα" και πού προτείνει τοποθετήσεις.

Τα πλούτη των τζιχαντιστών και οι ανησυχίες της Δύσης

Τα πλούτη των τζιχαντιστών και οι ανησυχίες της Δύσης

Κεφάλαια ύψους 2 δισ. δολαρίων διαθέτει το Ισλαμικό Κράτος για τον «ιερό πόλεμο». Η κατάληψη της Μοσούλης, τα πετροδολάρια και η συμβολή των κοινωνικών δικτύων. Oι φόβοι των Ευρωπαίων και οι επόμενοι στόχοι της οργάνωσης.

Ερχεται το τέλος των μικροϊδιοκτησιών γης

Εξαφανίζονται οι μικρές αγροτικές εκμεταλλεύσεις, αναφέρει έρευνα της οργάνωσης Grain. Λιγότερο από το 10% της γης το κατέχουν οι αγρότες που ευθύνονται για το 70% της παραγωγής σε 30 χώρες. Σε ακραία επίπεδα η συγκέντρωση γης ανά τον πλανήτη.

Πόσο αποτιμάται η αναζήτηση στο Google

Ένα νέο «πλεόνασμα καταναλωτή» δημιουργεί η πρόσβαση σε on line υπηρεσίες, σύμφωνα με οικονομολόγους. H ανάγκη καταγραφής στο ΑΕΠ των δωρεάν δεδομένων. Ο κίνδυνος διεύρυνσης της ανισότητας μεταξύ πλούσιων και φτωχών κρατών.

Ο νέος πονοκέφαλος του Ερντογάν

Γιατί το τουρκικό οικονομικό θαύμα που ανέβασε τον Ερντογάν μπορεί και να τον ρίξει! Οι χαμένοι δίαυλοι στη Μέση Ανατολή, η εξάρτηση από τις εισροές επενδυτικών κεφαλαίων και η... ευκαιρία των μέτρων κατά της Ρωσίας.

Διαρκής «διωγμός» των χριστιανών από τη Μέση Ανατολή

Τα «πογκρόμ» κατά των χριστιανών σε πόλεις της Μέσης Ανατολής που έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές. Η φορολόγηση της... «παραμονής» στο Ιράκ, τα σημαδεμένα σπίτια και οι βιαιοπραγίες. Η κατάσταση σε Συρία και Αίγυπτο.

Stratfor: Η επόμενη μέρα μετά τη σαρωτική νίκη Ερντογάν

Γιατί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξασφάλισε άνετη νίκη στις εκλογές. Ο διχασμός των αντιπάλων και οι εθνικές εκλογές του 2015. Ποιος είναι ο ρόλος των Κούρδων. Η αναζήτηση του κατάλληλου υποψηφίου για την ηγεσία του AKP.

Stratfor: Τα επτά σενάρια για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Ωρα αποφάσεων για τον κ. Ρέντσι

Τα λάθη των BRICS και τα νέα κράτη «πρότυπο»

OHE: Με $1,25 την ημέρα ζουν 1,2 δισ. άνθρωποι

Οι ωκεανοί γίνονται τώρα... νεκρές ζώνες!

Αλόννησος: Στο απέραντο γαλαζοπράσινο των Σποράδων

Γεύση από νησί στην Αθήνα: 5 νησιώτικες κουζίνες

Επτά νέα και... ωραία καλοκαιρινά μπαράκια

Πούτιν: Από τον ρωμαϊκό θρίαμβο στην διεθνή απομόνωση

Αργεντινή: Οι επόμενες κινήσεις μετά τη χρεοκοπία

v