Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Kantor: Πτώση 15% στη ζήτηση στελεχών το 2005

Kantor: Πτώση 15% στη ζήτηση στελεχών το 2005

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκε η συνολική ζήτηση το στελεχών το 2005 έναντι του 2004 -έτος που χαρακτηρίστηκε από ισχυρή ζήτηση στελεχών λόγω της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων- παρουσιάζοντας μείωση της τάξεως του 15% (3.375 αγγελίες έναντι 3.977 το 2004), σύμφωνα με έρευνα της Boyden Athens, θυγατρικής της Kantor.

Hellastat: Μελέτη για τον κλάδο της υγείας

Hellastat: Μελέτη για τον κλάδο της υγείας

Σε συνεχή ανοδική πορεία βρίσκεται ο τομέας παροχής υπηρεσιών υγείας από ιδιωτικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια, εμφανίζοντας μέσο ρυθμό ανάπτυξης ύψους 12,5% ετησίως, όπως επισημαίνει σε σχετική μελέτη για τον κλάδο της υγείας, η Hellastat.

ΙΟΒΕ:Δυσοίωνες οι προοπτικές για κλωστοϋφαντουργία

ΙΟΒΕ:Δυσοίωνες οι προοπτικές για κλωστοϋφαντουργία

Δυσοίωνες διαγράφονται οι προοπτικές για την κλωστοϋφαντουργία, αναφέρει σε μελέτη του το ΙΟΒΕ, που προβλέπει παράλληλα περαιτέρω συρρίκνωση τα επόμενα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει την ανάγκη άμεσης εφαρμογής ενιαίας στρατηγικής για την αντιμετώπιση της κρίσης που μαστίζει τον κλάδο.

PWC: Αισιόδοξοι οι CEOs για την παγκοσμιοποίηση

PWC: Αισιόδοξοι οι CEOs για την παγκοσμιοποίηση

Θετικές επιπτώσεις θα έχει η παγκοσμιοποίηση για τις επιχειρήσεις τους θεωρούν, σε γενικές γραμμές, τα ανώτατα στελέχη (CEO), ενώ η αισιοδοξία αυξάνεται με τον καιρό, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της 9ης ετήσιας παγκόσμιας έρευνας της PriceWaterhouseCoopers για τις απόψεις των ανώτατων στελεχών.

25 μετοχές με ισχυρή μερισματική απόδοση

25 μετοχές με ισχυρή μερισματική απόδοση

Μερισματικές αποδόσεις υψηλότερες από τα μέσα επίπεδα της Σοφοκλέους εμφανίζουν 25 μετοχικοί τίτλοι, οι οποίοι κατά μέσο όρο εμφανίζουν ταυτόχρονα και χαμηλότερους πολλαπλασιαστές αποτίμησης. Ποιες είναι αυτές οι μετοχές, σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων της FactSet και για ποιους λόγους ο επενδυτής πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τη μερισματική απόδοση, ιδίως σε περιόδους αβεβαιότητας.

Eurobank - Metron: Υψηλότερη η ζήτηση για κατοικία

Ιδιαίτερα ευνοϊκές εμφανίζονται οι προοπτικές ανάπτυξης κατοικίας στην Ελλάδα, αν και η πρόσφατη αύξηση των αντικειμενικών αξιών και η επιβολή Φ.Π.Α. σε νέες οικοδομές εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν σημαντικό τεστ για την αγορά ακινήτων, αναφέρει η από κοινού έρευνα της διεύθυνσης οικονομικών μελετών και προβλέψεων της Eurobank και της Metron Analysis.

Επιδείνωση στην πιστοληπτική ικανότητα των ΜΜΕ

Συνεχίστηκε η επιδείνωση της πιστοληπτικής ικανότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και τη διετία 2005-2004, σε σχέση με τη διετία 2004-2003, τόσο στο ποσοστό πτώχευσης (μεταβολή +55,54%) όσο και στο ποσοστό ασυνέπειας (μεταβολή +17,33%), αναφέρει σε σχετική της μελέτη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η ICAP.

Είκοσι πέντε μετοχές low risk & high value

Ελκυστικούς πολλαπλασιαστές αποτίμησης και προσδοκώμενη αύξηση κερδών ανά μετοχή παραπλήσια της συνολικής αγοράς για το 2005 και το 2006, ελκυστικότερη αποτίμηση σε όρους αξίας επιχείρησης προς κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, αλλά και τιμές-στόχους αρκετά υψηλότερες από τις τρέχουσες παρουσιάζουν 25 μετοχές όπως προκύπτει από τη βάση δεδομένων της FactSet JCF.

Κλαδική μελέτη της ICAP για το Franchise

Το franchising αποτελεί μηχανή ανάπτυξης, ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι ο θεσμός καθιερώθηκε στη χώρα μας και άρχισε να ωριμάζει, αναφέρεται στην κλαδική μελέτη που πραγματοποίησε η ICAP.

Μελέτη της ICAP για την πορεία των ΔΕΚΟ

Οι ΔΕΚΟ βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο της επικαιρότητας, σύμφωνα με μελέτη της ICAP, αφενός μεν λόγω της μεταρρύθμισης του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας τους και αφετέρου λόγω της μεγάλης σημασίας που έχουν οι ΔΕΚΟ για την ελληνική οικονομία.

Hyatt: ”Στον αέρα” το καζίνο των Τιράνων

Metatrading: Ράλι, Αποτιμήσεις και Μερικές Σκέψεις

Proton: Τα ”ευαίσθητα δεδομένα” και ο επενδυτής

ICAP: Υποχωρεί ο αριθμός των νεοσύστατων ΑΕ & ΕΠΕ

Hellastat: Ερευνα για το ανθρώπινο δυναμικό

Μελέτη της ICAP για Αλυσίδες Παιχνιδιών

Hellastat: Θετικές οι προβλέψεις για τράπεζες

Kantor: Δέκα προτάσεις για την αγορά ενέργειας

Hellastat: Υψηλή ανάπτυξη σε κλάδο δόμησης κτιρίων

Μελέτη της ICAP για τις Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις

v