ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Μαξίμου: Χάνοντας τη μάχη των εντυπώσεων

Μαξίμου: Χάνοντας τη μάχη των εντυπώσεων

Όταν προσπαθείς να πείσεις, οφείλεις να τηρείς, τουλάχιστον, τα προσχήματα. Ο επιδεικτικός τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση εμφανίζεται να παρέκαμψε την ΑΔΑΕ σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο περί απορρήτου των επικοινωνιών δεν της περιποιεί τιμή.

Οι εξοπλισμοί και η Ευρώπη που ξυπνάει

Οι εξοπλισμοί και η Ευρώπη που ξυπνάει

Χρειάστηκε ένας πόλεμος στη γειτονιά μας, αλλά τελικά φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι ξυπνούν από τον λήθαργο που τους είχε οδηγήσει η Pax Americana. Πρόκειται για μία εξέλιξη διπλά θετική, για την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα. 

Οταν πάσχουν οι θεσμοί

Οταν πάσχουν οι θεσμοί

Αυτές είναι οι επιλογές μας και με αυτές πρέπει να ζήσουμε. Πρόκειται για ένα πρόβλημα παλιό, το οποίο ουδέποτε αντιμετωπίστηκε επαρκώς και σήμερα «στοιχειώνει» ακόμη και την πολιτική ζωή του τόπου. Ας προσέχαμε!

Όχι σε «απόδραση» μέσω πρόωρων εκλογών

Όχι σε «απόδραση» μέσω πρόωρων εκλογών

Τι θα κέρδιζε η χώρα εάν πηγαίναμε σε πρόωρες εκλογές, με τις καταγγελίες περί υποκλοπών να εκκρεμούν και να καθιστούν τοξικό το πολιτικό κλίμα του τόπου; Όσοι τις εισηγούνται, λοιπόν, σε τι αποσκοπούν;

Νισάφι με τους μπαχαλάκηδες

Νισάφι με τους μπαχαλάκηδες

Εδώ και χρόνια, το κέντρο της Αθήνας παραδίδεται μετά από πορείες ή συγκεντρώσεις στη βία και την καταστροφή. Η αδυναμία αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου δεν αποτελεί ένδειξη μιας συντεταγμένης πολιτείας. Αποτελεί ομολογία ήττας.

Η δεύτερη ευκαιρία για Μπάιντεν και το όφελος για την Ελλάδα

Η έκβαση των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ ήταν, τελικά, ιδιαίτερα θετική, βάσει των έως τώρα αποτελεσμάτων. Όχι μόνο για τους Δημοκρατικούς και τον πρόεδρο Μπάιντεν, όσο -κυριότερα- για εμάς!

Η Κομισιόν, οι τρικλοποδιές και ο ενεργειακός πονοκέφαλος

Όχι μόνον καθυστέρησε επί τουλάχιστον ένα εξάμηνο έστω και να «ακουμπήσει» το ενεργειακό πρόβλημα, αλλά ακόμη και όταν της υποδείχθηκε η ακολουθητέα οδός, την αγνόησε. Όλα αυτά γιατί; Επειδή το λέει η Γερμανία;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η αλλαγή ατζέντας και τα βαρίδια

Ήταν μία συνολική προσπάθεια αλλαγής της πολιτικής ατζέντας. Απομάκρυνσης, δηλαδή, από τις υποκλοπές, τον Πάτση και την ακρίβεια και δημιουργίας προσδοκίας και προοπτικής για τους πολίτες. Μία συνέντευξη, όμως, δεν... αρκεί.

Μονόδρομος η Δικαιοσύνη για τις υποκλοπές

Από την έρευνα που παρήγγειλε την Κυριακή ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος εξαρτώνται πολλά. Για τη λειτουργία της δημοκρατίας, το πολιτικό μέλλον της χώρας αλλά και τη διεθνή της εικόνα. Το αποτέλεσμά της, άρα, οφείλει να είναι καταλυτικό.

Κινήσεις για εμάς, χωρίς εμάς

Το αποτέλεσμα της κάλπης, όχι στην Ελλάδα αλλά σε τρίτες χώρες, μας επηρεάζει άμεσα. Ιδίως δε στην καθόλα «ύποπτη» περίοδο που διανύουμε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αφήστε τον ανταγωνισμό να λειτουργήσει

Μαζί με τα πρωτοβρόχια έρχονται τα (πολύ) δύσκολα

Το μεγάλο λάθος της Ευρώπης στην Αφρική

Η χαμένη γοητεία της Τουρκίας

Οι ζημιές πρέπει να πληρώνονται

Δεν ήξεραν, δεν πρόσεχαν;

Κορωνοϊός: Δεν είναι καιρός για χαλάρωση

Το καλάθι του νοικοκυριού, η κόντρα, οι θεσμοί και η ουσία

Η Δύση και το έλλειμμα ηγεσίας

Στον αστερισμό της αβεβαιότητας

v