ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Από τη Δύση η «λύση» στα ελληνοτουρκικά;

Από τη Δύση η «λύση» στα ελληνοτουρκικά;

Οφείλουμε πάντα να προσφέρουμε μία «ευκαιρία» στη γείτονα για την εξεύρεση λύσης συμβατής με το Διεθνές Δίκαιο. Όμως αντίστοιχα, οφείλουμε να μην τρέφουμε αυταπάτες ή φρούδες ελπίδες.

Το ΠΑΣΟΚ, ο άγνωστος Χ και τα ερωτήματα

Το ΠΑΣΟΚ, ο άγνωστος Χ και τα ερωτήματα

Τα είπε στην Αθήνα, τα είπε και στους Δελφούς. Τουλάχιστον είναι συνεπής ως προς τα λεγόμενά του. Η ουσία όμως όσων είπε ο Ν. Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων.

Οι εκλογές και η ώρα της ουσίας

Οι εκλογές και η ώρα της ουσίας

Στην πολιτική σκηνή αυτού του τόπου συνήθως ακούμε περισσότερες κραυγές παρά συζητήσεις. Ωστόσο, χθες κάτι φάνηκε να αλλάζει. Εάν συνεχιστεί, δε, θα μπορούσε να οδηγήσει και σε συναινέσεις και ποιοτικά άλματα που έχει όντως ανάγκη η χώρα.

Οι τουρκικές κάλπες και η επιστροφή των προκλήσεων

Οι τουρκικές κάλπες και η επιστροφή των προκλήσεων

Το αρνητικό της υπόθεσης δεν είναι ότι ο Ερντογάν υστερεί στις δημοσκοπήσεις. Κυριότερα είναι ότι πιστεύει πως μπορεί να βρει «σανίδα σωτηρίας» στην αντιπαράθεση με τη χώρα μας. Εμφανίζεται δε πρόθυμος να κάνει… οτιδήποτε ώστε να σωθεί.

Το debate, τα παιχνίδια και η ουσία

Το debate, τα παιχνίδια και η ουσία

Το 2019, το χάσαμε! Σε αυτές τις εκλογές ωστόσο, φαίνεται ότι θα το έχουμε. Debate, αν όχι μεταξύ των δύο μονομάχων, τουλάχιστον μεταξύ του συνόλου των πολιτικών αρχηγών. Είναι μια αρχή;

Μην οδηγείτε τον τόπο στην πολιτική ανωμαλία

Πρέπει να βιώσουμε ένα νέο διχασμό, ώστε να «βγουν» αυτές οι εκλογές; Δεν πρέπει να παραμείνει ένα ελάχιστο έδαφος συνεννόησης μεταξύ των κυριότερων κομμάτων του τόπου; Ίσως φανεί χρήσιμο… μετά τις εκλογές.

Σαν σήμερα πριν 56 χρόνια

Πέρασε πάνω από μισός αιώνας από τότε που τα τανκς και οι στρατιωτικοί κυριαρχούσαν στους δρόμους της Αθήνας. Άρχιζε μία περίοδος επτά ετών για τη χώρα μας, πλήρης δεινών αλλά με ένα -αναπόφευκτο- όφελος.

Προγράμματα ή κραυγές;

Τα κόμματα «εξουσίας» έδωσαν δείγμα γραφής κατά το παρελθόν. Ως προς τι δεσμεύονται, όμως, για το μέλλον; Πώς ζητούν τη στήριξη του εκλογικού σώματος, εάν δεν διατυπώσουν τις δεσμεύσεις τους;

Σύμμαχοι ή υποτελείς των ΗΠΑ;

Όταν έχεις εναποθέσει την ασφάλειά σου σε τρίτους, τότε αναπόφευκτα είσαι δέσμιος των αποφάσεών τους. Ιδίως, δε, εάν αρνείσαι να αποδεχθείς ότι υπάρχει και... «άλλος δρόμος».

Εκλογές, κόμματα και εθνική επιβίωση

Αποτελεί, ενδεχομένως, το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, όμως περιβάλλεται από… σιωπή. Τα πολιτικά κόμματα κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους επ’ αυτού και η πολιτική συζήτηση σπάνια το συμπεριλαμβάνει. Είναι βέβαιον, όμως: θα το βρούμε μπροστά μας.

Καταγγελίες Τζανερίκου: Η αλήθεια δεν μπορεί να περιμένει

Ευχαριστούμε, Μεβλούτ Τσαβούσογλου!

Κόμμα Κασιδιάρη, μπαλώματα και ουσία

Το κόμμα Κασιδιάρη, οι θεσμοί και ο μπακάλης της γειτονιάς

Το χαμένο κυβερνητικό στοίχημα για «νόμο και τάξη»

Οι «Eλληνες», ο Aρειος Πάγος και τα ερωτήματα

Τα ισόβια να είναι ισόβια

Η κάλπη και τα celebrities

Μιλήστε με προγράμματα και όχι με κραυγές

Τα «βαρίδια» που κρατάνε πίσω τα κόμματα

v