ΑΠΟΨΕΙΣ

Το μεγάλο παιχνίδι και η ευκαιρία της Βόρειας Ελλάδας

Το μεγάλο παιχνίδι και η ευκαιρία της Βόρειας Ελλάδας

Η γεωγραφική θέση και οι γεωπολιτικές εξελίξεις δημιουργούν ξανά τεράστιες ευκαιρίες για την περιοχή. Ο «Δρόμος της Μετάξης», ο ρόλος της Αθήνας και η ανάγκη για μια νέα περιφερειακή ελίτ. Γράφει ο Γ. Πρεβελάκης.

Η διαμάχη για το όνομα Μακεδονία και η «παρεξήγηση»

Η διαμάχη για το όνομα Μακεδονία και η «παρεξήγηση»

Αν η Ελλάδα αναγνωρίσει τη γείτονα με το όνομα «Μακεδονία», αυτό δεν σημαίνει ότι απεμπολεί τα δικαιώματά της στην ιστορικο-πολιτιστική οντότητα της Μακεδονίας. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Κινητή τηλεφωνία: Πόσο κοντά είμαστε στο 5G στην Ελλάδα

Κινητή τηλεφωνία: Πόσο κοντά είμαστε στο 5G στην Ελλάδα

Υψηλά τα τέλη κινητής τηλεφωνίας στη χώρα. Γιατί οι εγχώριοι καταναλωτές άργησαν να υιοθετήσουν το 4G. Πότε αναμένεται να γίνει πραγματικότητα στην Ελλάδα η νεότερη τεχνολογία. Γράφει ο Μ. Ξυδιάς.

To λουκέτο στις ΗΠΑ και οι επιπτώσεις στις αγορές

To λουκέτο στις ΗΠΑ και οι επιπτώσεις στις αγορές

Τι μας διδάσκει η ιστορία για τις περιόδους που το αμερικανικό δημόσιο μπαίνει στο… ψυγείο και γιατί δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Οι μέσοι όροι και γιατί δεν λειτουργούν «δεσμευτικά». Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

Σημάδια ζωής στο ελληνικό real estate

Σημάδια ζωής στο ελληνικό real estate

Τους λόγους για τους οποίους είναι αισιόδοξος για την εικόνα της ελληνικής αγοράς ακινήτων αναλύει ο Μάριος Αποστολίνας, CEO της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ. Πώς θα μπορούσε να ανακοπεί η τάση.

Η νέα «βιολογία» των επιχειρήσεων

Γιατί το παλαιό μοντέλο για την «κατανόηση» του τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων δεν μπορεί πλέον να εφαρμοστεί. Τα πολύπλοκα συστήματα και ο κίνδυνος απώλειας ελέγχου. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Οι θέσεις των υποθηκοφυλάκων για τις αμοιβές και η απάντηση Μαρκάζου

Την αντίδραση της Ενωσης Αμισθων Υποθηκοφυλάκων Ελλάδος προκάλεσε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Euro2day.gr. Τι υποστηρίζουν και πώς απαντά ο Κώστας Μαρκάζος.

Οι υποθηκοφύλακες, τα ακίνητα και οι... ανάπηροι θεσμοί της χώρας

Η ανυπαρξία κτηματολογίου και γιατί πρέπει να είμαστε καχύποπτοι, όταν όσοι ασκούν επάγγελμα αυτοχαρακτηρίζονται «λειτουργοί». Οι υποθηκοφύλακες και οι συνταγές που ακολουθούν οι επιτυχημένες συντεχνίες της χώρας. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Γιατί δεν ανεβαίνουν οι μισθοί

Γιατί ενώ η ανεργία υποχώρησε παγκοσμίως στα προ κρίσης επίπεδα, οι απολαβές παραμένουν καθηλωμένες. Δουλεύουν λιγότερες ώρες οι Ελληνες. Οι επιπτώσεις της αθέλητης μερικής απασχόλησης και ο ρόλος της τεχνολογίας.

Τσακαλώτος: Αλλαγή αρχιτεκτονικής στην ΕΕ με στόχο τη σύγκλιση

Μια αναπτυξιακή ατζέντα που δεν αντιμετωπίζει σοβαρά το δημοκρατικό και κοινωνικό έλλειμμα της Ευρώπης δεν ανακόπτει την παλίρροια του λαϊκισμού, γράφει ο ΥΠΟΙΚ στη Le Monde. Η εκλογή Μακρόν και οι δύο ανησυχίες.

Μπορεί να κάνει την έκπληξη η κυβέρνηση;

Η μεγάλη μεταρρύθμιση στη διαχείριση δημόσιου χρήματος

Η φιλελεύθερη δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο

Η ταχύτητα αλλάζει τα δεδομένα σε οικονομία και κοινωνία

Ψηφιακός κόσμος και... εθνικισμός

Η... ανάποδη πραγματικότητα κι ένα ταξίδι στο μέλλον!

H αποταμίευση και το μαγικό... 10%

Η αρνητική προβολή για τις επιχειρήσεις και το κόστος της

Ατακτη υποχώρηση του λαϊκισμού στη Γαλλία

Μετοχές: Από το... μπακάλικο στο παγκόσμιο σούπερ μάρκετ!

v