ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι αγορές και το πιο ηχηρό χαστούκι

Οι αγορές και το πιο ηχηρό χαστούκι

Εχει σβήσει τελείως η καταστροφική χρηματοπιστωτική πυρκαγιά που άναψε τον Σεπτέμβριο του 2008; Τα λάθη των τραπεζών, τα golden boys και οι ευθύνες οίκων αξιολόγησης και ρυθμιστικών αρχών.

Το τετραπλό σοκ που προκάλεσε (πάλι) ο Τσίπρας

Το τετραπλό σοκ που προκάλεσε (πάλι) ο Τσίπρας

Οι κινήσεις στο μέτωπο της οικονομίας που δίνουν πόντους στην κυβέρνηση. Πώς οι παροχές των 800 εκατ. ευρώ μετατρέπονται σε 3,5 δισ. ευρώ σε βάθος χρόνου. Γράφει ο Γ. Χριστοφορίδης

Η πολύ δύσκολη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Η πολύ δύσκολη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Πρέπει να ήταν εξαιρετικά σοβαρή δοκιμασία για τον πρωθυπουργό, η ομιλία του στην 83η ΔΕΘ. Από την οποία, όμως, προκύπτουν και αρκετές διαπιστώσεις. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Οι «ανοησίες» του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Οι «ανοησίες» του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Γιατί πάσχουν οι βασικές προτάσεις που καταθέτει στον δημόσιο διάλογο το ΟΕΕ για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα. Τα επιχειρήματα και τα αντεπιχειρήματα. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

SOS για τη φιλελεύθερη διεθνή τάξη

SOS για τη φιλελεύθερη διεθνή τάξη

Όταν μία χώρα με ημι-ολοκληρωτικό καθεστώς ηγείται της απελευθέρωσης της παγκόσμιας αγοράς, κάτι δεν πάει καλά στις φιλελεύθερες δημοκρατίες.

Η Ελλάδα και η νέα προσοδοθηρία

Η απώλεια εξωγενών πηγών προσόδων, όπως τα δανεικά, υποχρεώνει τη χώρα να στραφεί προς εσωτερικές προσοδοθηρικές πηγές, με κορυφαίες αυτες του πολιτισμού, του τουρισμού και της ναυτιλίας. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Airbnb: H νέα πάλη των τάξεων;

Οι χαμένοι από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων, τα επιχειρήματα και πώς θα μπορούσε να γίνει πιο «δίκαιο» το πλαίσιο για εταιρίες και πολίτες. Οι περιορισμοί που ισχύουν σε διάφορες πόλεις και η ανεπαρκής στάση της Αθήνας.

Φυσικό αέριο: Πώς να επιλέξετε πάροχο

Τα οφέλη της μετάβασης στο φυσικό αέριο. Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές, όταν επιλέγουν πάροχο. Ποιες οι διαφορές στην τιμολόγηση αερίου και ρεύματος. Γράφει το στέλεχος της ΡΑΕ, Νεκταρία Καρακατσάνη.

Οι πόροι του ΕΣΥ και οι... θεριακλήδες Ελληνες

Η εισαγωγή της αξιολόγησης της τεχνολογίας υγείας στο ΕΣΥ θα ωφελήσει στην αποδοτικότητα των διατιθέμενων πόρων. Ωστόσο η δυναμική της περιορίζεται. Το κάπνισμα, το αλκοόλ, η παχυσαρκία και ο ηθικός κίνδυνος.

I. Ρότσιλντ: Βλέπω χρηματοπιστωτική καταιγίδα

Ένας από τους κορυφαίους τραπεζίτες στον κόσμο ανοίγει τα χαρτιά του και προειδοποιεί. Tα λάθη των κεντρικών τραπεζιτών και οι παρενέργειες από το Brexit και την εκλογή Τραμπ. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Η διαφορά μεταξύ μνημονίου και εποπτείας

H Tουρκία και ο κίνδυνος ξαφνικής αθέτησης πληρωμών

Επτά αλήθειες για τις συντάξεις

Νέες βιομηχανίες και νέα... μυαλά

Η βιομηχανία τροφίμων θρέφει την ανάπτυξη

Το κουσούρι της Ελλάδας που δεν γιατρεύεται με... μνημόνια

Το τρίτο πρόγραμμα, οι προθέσεις και τα αποτελέσματα

Ηρθε η ώρα να κοιτάξουμε σοβαρά τα κρυπτονομίσματα

Η παγκόσμια μάχη του κρατισμού

Το ανοικτό τραύμα της Οικονομίας

v