ΑΠΟΨΕΙΣ

Η περίεργη υπόθεση Λεωνίδα Αντωνακόπουλου

Η περίεργη υπόθεση Λεωνίδα Αντωνακόπουλου

Τα τέσσερα συν ένα ερωτήματα μετά την είδηση ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις ενόψει ευρωεκλογών και η αναζήτηση απαντήσεων. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Οι κινήσεις που έβαλαν σε... τάξη την αγορά καυσίμων

Οι κινήσεις που έβαλαν σε... τάξη την αγορά καυσίμων

Το γαϊτανάκι των νόμων και οι αποφάσεις που έμεναν στα συρτάρια. Πώς επιχειρήθηκε να μπει οριστικό τέλος στη φοροδιαφυγή και ποια είναι τα βήματα που απομένει να γίνουν από τις αρχές. Γράφει ο Δ. Μάρδας.

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Γιατί η Ευρώπη στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα

Γιατί η Ευρώπη στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα

Αρκεί ένα μικρό λάθος, για να γίνουν σκόνη εξήντα χρόνια κοινής πορείας, λέει κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος. Γιατί η Ευρώπη οφείλει πολλά στον πρωθυπουργό. Η καχυποψία για τον Κ. Μητσοτάκη.

Οι Αγροδιατροφικές Συμπράξεις «Δούρειος Ιππος» για άνοιγμα αγορών

Οι Αγροδιατροφικές Συμπράξεις «Δούρειος Ιππος» για άνοιγμα αγορών

Το case study της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και οι προοπτικές που δημιουργεί για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις. Πώς το πάντρεμα ιδιωτικής και δημόσιας βούλησης δίνει πνοή. Γράφει ο Χ. Κουρούκλης.

Συντάξεις: Γιατί είναι χρήσιμος ο δεύτερος πυλώνας

Συντάξεις: Γιατί είναι χρήσιμος ο δεύτερος πυλώνας

Ποιες είναι οι μεγάλες διαφορές μεταξύ της κοινωνικής ασφάλισης και των επαγγελματικών Ταμείων. Οι αδικίες του συστήματος, το πολιτικό κόστος και από πού θα... πληρωθούν οι μελλοντικοί συνταξιούχοι. Γράφει ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.

Οι αγορές και το παιχνίδι με τα λεφτά των... άλλων!

Σε ένα εντυπωσιακό βιβλίο του, ο διακεκριμένος οικονομολόγος Τζον Κέι στηλιτεύει τα προσχήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα και αμφισβητεί τις υψηλές αμοιβές του. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Η... παρεξηγημένη κατανάλωση και το value for money

Η απάντηση σε έξι ερωτήματα θα καθορίσει την πορεία της οικονομίας. Γιατί είναι απαραίτητο ένα διαφορετικό στυλ διακυβέρνησης. Οι πληγές από τα οκτώ χρόνια της κρίσης και πώς μπλοκάρουν τις επενδύσεις. Γράφει ο Α. Ζαΐρης.

Οι ομάδες πίεσης, τα πολιτικά τζάκια και το φρένο στην ανάπτυξη

Οδυνηρές επιπτώσεις για τους πολλούς προς όφελος των λίγων έχει ο κορπορατισμός. Ο Edmund Phelps, η ανάγκη οικοδόμησης μιας νεωτερικής οικονομίας και ο ρόλος των προβληματικών θεσμών. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Σκάνδαλο Folli Follie: Οι τρύπες, οι δικαιολογίες και οι προηγούμενοι ισολογισμοί

Η σημασία όσων συμβαίνουν στο μεγαλύτερο διεθνές σκάνδαλο που έγινε ποτέ στο ελληνικό Χρηματιστήριο. Οι απίστευτες «τρύπες», τα μισόλογα και το «ροκάνισμα» του χρόνου από τους «αρμοδίους». H αλυσίδα των ισολογισμών και οι επικερδείς πωλήσεις μετοχών.

Ενεργειακή παρτίδα με πολλούς «αγνώστους» στα Βαλκάνια

Οι ενεργειακές έριδες και οι επιδιώξεις των μεγάλων δυνάμεων στα Βαλκάνια, ο ρόλος του μουσουλμανικού παράγοντα και οι εθνοτικές συγκρούσεις. Γιατί η περιοχή δεν αναμένεται να... ηρεμήσει σύντομα. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Πώς οι «υπεύθυνες» επενδύσεις μπορούν να γίνουν mainstream

Γιατί ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να περάσει στους δήμους

Αγώνας επιβίωσης Bitcoin και εθνικών νομισμάτων

Πώς πρέπει να δοθούν οι «εκπτώσεις» στον ΕΝΦΙΑ

Το… κομμουνιστικό στίγμα της κυβέρνησης

Οι «εβδομηντάρηδες» και… πώς θα σώσουμε τις συντάξεις

Η μεταρρυθμιστική πρόκληση

Η χρυσή συνταγή για τη μείωση της ανεργίας

Ο… δήθεν εχθρός των μεγάλων πλεονασμάτων

Το επενδυτικό τσουνάμι που θα φέρει «δίκαιη ανάπτυξη»

v