ΑΠΟΨΕΙΣ

"Η Ελλάδα δοκιμάζει τα νερά με... βουτιά!"

Η απόφαση του ΥΠΟΙΚ να βγει η Ελλάδα μέσα στον Ιούλιο στις διεθνείς αγορές είναι σίγουρα σημαντική, είναι όμως βέβαιο ότι εμπεριέχει ρίσκο, γράφει ο κ. Μποτόπουλος, αναλύοντας τα κύρια ζητήματα και ερωτήματα.

Απεργία! Αυτή είναι η λύση!

Απεργία! Αυτή είναι η λύση!

Η χώρα βρίσκεται υπό κατάρρευση. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής είναι δυσάρεστα. Ως εκ τούτου, εμφανίστηκε η εναλλακτική πρόταση: η απεργία! Και αυτή είναι η λύση που θα μας σώσει! Του Π. Κουδούνη.

Μύθοι και αλήθειες για τα δημοσιονομικά

Μύθοι και αλήθειες για τα δημοσιονομικά

Φρένο στα "παπαγαλάκια" και στα "μαύρα" σενάρια για την ελληνική οικονομία ώστε να μην οδηγηθούμε σαν πρόβατα σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Η ΕΚΤ και η ανάπτυξη. Γράφει ο Αρ. Μπιτζένης.

Η επίδραση του φόβου στις επενδύσεις

Η επίδραση του φόβου στις επενδύσεις

Η δυσάρεστη πραγματικότητα που δημιουργούν ο φόβος και η αρνητική επίδραση της ψυχολογίας έχει σοβαρές επιπτώσεις για θεσμικούς επενδυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων. Γράφει ο Ν. Φίλιππας..

Μπιρμπίλη και «πράσσειν άλογα»

Μπιρμπίλη και «πράσσειν άλογα»

Άλλο πράγμα η πράσινη συνείδηση και πολιτική (που όντως μας χρειάζεται) κι άλλο τα… πράσινα άλογα ενός νεοφώτιστου «πολιτικού», που καμουφλάρει τον φανατισμό του πίσω από ένα γλυκό χαμόγελο κι ένα ζευγάρι αθλητικά.

Η μπάλα μπροστά, κόντρα στην κρίση!

Με το μνημόνιο κλειδωμένο και με δεδομένες -επιτέλους- κάποιες θετικές συνέπειες από το σκληρό πακέτο μέτρων, το ζήτημα είναι πλέον πώς θα καταφέρουμε να βγούμε στην επίθεση. Γράφει ο Κ. Μποτόπουλος.

Μεταξάς: Η σημασία των αγορών στην ανάπτυξη

Τον σημαντικότατο ρόλο των χρηματιστηρίων στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων αλλά και τις ενέργειες του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου σε αυτήν την κατεύθυνση αναλύει ο γενικός διευθυντής του ΧΑΚ, κ. Νώντας Μεταξάς.

Αντίστροφη μέτρηση για το 1ο τεστ της τρόικας

Η υλοποίηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας έναντι της τρόικας δεν επιταχύνεται αν και ο Ιούνιος είναι μήνας ελέγχου. Ανησυχητικές ενδείξεις από την πραγματική οικονομία. "Χάνεται" πολύτιμος χρόνος με το ασφαλιστικό.

Το μνημόνιο, η διακυβέρνηση και το ασφαλιστικό

Το μνημόνιο δεν είναι ανώτερο του Συντάγματος και των δικαστηρίων. Τα καυτά θέματα του ασφαλιστικού, οι "τσιμενταρισμένες" προθεσμίες και τα περιθώρια διαπραγμάτευσης για την κυβέρνηση. Γράφει ο Κ. Μποτόπουλος.

Τα "τρικ" του κ. Ρέππα και η δικαιοσύνη

Ακόμη και σε αυτή τη ζοφερή περίοδο, ορισμένοι πολιτικοί επιμένουν να προκαλούν την κοινή γνώμη, προσβάλλοντας τους θεσμούς. Ο κ. Ρέππας, οι άγονες γραμμές, τα "τρικ" και η ευθύνη των υπουργών.

Ελλάδα: Πώς έγινε ο λαγός της Ευρώπης

Κτηματαγορά: Χρειάζεται επιστροφή στο ρεαλισμό

Ν. Μεταξάς: Οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του ΧΑΚ

Αυτοκτονία ή κάθαρση;

"Πώς φτάσαμε σε έναν άλλο "μηχανισμό στήριξης"

Ντροπή πατριώτες, πυροβολείτε τα πόδια σας

Αναδιάρθρωση (χρέους) και αποδιάρθρωση (ΟΝΕ)

"Κρίση χρέους" κατακλύζει την Ε.Ε.

Η Ελλάδα υπό κηδεμονία...

Πώς ο Σηφουνάκης έλυσε το δίλημμα Βγενόπουλου!

v