ΑΠΟΨΕΙΣ

Ενέργεια: Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν!

Ενέργεια: Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν!

Τα αλληλοκαρφώματα των εμπλεκόμενων υπουργών, οι επιθέσεις βουλευτών της κυβέρνησης και το αντάρτικο των συνδικαλιστών συνθέτουν ένα σκηνικό "κινούμενης άμμου" στα ενεργειακά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Χρήσιμη -και ηλεκτρονική- πληροφόρηση για ΧΑΚ

Χρήσιμη -και ηλεκτρονική- πληροφόρηση για ΧΑΚ

Σε συνεχή αναβάθμιση της ενημέρωσης των επενδυτών, αξιοποιώντας και τις τεχνολογικές εξελίξεις, προβαίνει το Χρηματιστήριο Αξιών της Κύπρου. Ο χάρτης των νέων υπηρεσιών που παρέχει το ΧΑΚ. Γράφει ο Ζήνων Αχιλλίδης.

Μη μιλάς, δεν είναι απαραίτητο!

Μη μιλάς, δεν είναι απαραίτητο!

Όσοι μιλούν συνεχώς για το «κούρεμα» των ομολόγων «ξεχνούν» ότι η αναδιάρθρωση είναι σαν το sex: χρειάζεται… τουλάχιστον δύο! - Υστερόγραφα προς δημοσιογράφους, πολιτικούς και πρώην πρωθυπουργούς.

"Η κυβέρνηση εμφανίζει σημάδια κόπωσης"

Έργα και όχι λόγια ζητά ο κ. Αλ. Μωραϊτάκης, καυτηριάζοντας την κόπωση της κυβέρνησης. Η αγορά έχει καταλάβει ότι ακόμη και σήμερα, όπου βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, η κυβέρνηση προσμετρά το πολιτικό κόστος.

Ο Μεγαλοϊδεατισμός της... Πτολεμαΐδας

Ο Μεγαλοϊδεατισμός της... Πτολεμαΐδας

Πόσο συμφέρει "το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο του κόσμου"; Πανάκριβη παραγόμενη ενέργεια, 3 εκατ. για κάθε θέση εργασίας(!) και αμφίβολη ανταγωνιστικότητα προβληματίζουν τον κ. Αιμ. Μπούσιο, πρώην Γ.Δ. της ΔΕΗ.

Δ. Τζάνας: Το σύνδρομο του... Alan Greenspan

Η παγκόσμια κρίση απέδειξε ότι η "αόρατος χειρ" των αγορών δεν λειτουργεί πάντοτε. Ο Al. Greenspan ωστόσο εμμένει πεισματικά στη θεωρία της αυτορρύθμισης, υιοθετώντας μια στάση ισοδύναμη της "Ύβρεως".

Μωραϊτάκης: Είμαστε ακόμη στα αποδυτήρια!

Η διάθεση για αλλαγές μένει στα χαρτιά, ο μαραθώνιος έχει ξεκινήσει και εμείς είμαστε στα αποδυτήρια, σχολιάζει ο Αλ. Μωραϊτάκης επ' αφορμή "κενές" απαντήσεις του ΥΠΟΙΚ στις 30 προτάσεις εξόδου από την κρίση.

Το νέκταρ του βολέματος & το φάρμακο Μέρκελ

Είναι σίγουρα πικρό το φάρμακο που μας κερνά η κ. Μέρκελ. Εμείς όμως τι κάνουμε για τα δικά μας κουσούρια; Πώς φτάσαμε να ανεβάζουμε κυβερνήσεις και να τους δίνουμε το δικαίωμα να αποδεικνύουν την… ανικανότητά τους;

Πώς να προφυλαχτείτε από "μαύρους κύκνους"

Η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης παγκοσμίως θα μπορούσε να ήταν διαφορετική αν όλοι οι εμπλεκόμενοι εφάρμοζαν εγκαίρως έναν χρηματοοικονομικό σχεδιασμό. Τι "απαιτεί". Η περίπτωση της Ελλάδας.

Ή τα "λεφτά" ή τη "φανέλα", κύριοι!

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει ακόμα οι Έλληνες πολιτικοί είναι ότι ο λαός για να μη γονατίσει χρειάζεται ή "τα λεφτά" ή "τη φανέλα"! Δεν γίνεται να του στερήσεις και τα δύο! Του Πάτροκλου Κουδούνη.

Ο Ιός του Τύπου και οι απεργίες

9+1 λόγοι για να διδαχθούμε από τους Ιάπωνες

Οι 5+3 προϋποθέσεις για έξοδο από την κρίση

Η Ευρώπη δεν έμαθε από τη Lehman

H Ελλάδα, το "κούρεμα" και τα συμφέροντα

Οι υπουργοί να στηρίξουν Ελλάδα

Θα κάνατε την κόρη σας καμαριέρα;

Μωραϊτάκης: Διαφάνεια στις αποκρατικοποιήσεις

Εταιρική διακυβέρνηση made in Greece...

Ιαπωνία: Το καυτό σοκ & το αίνιγμα των αγορών

v