ΑΠΟΨΕΙΣ

Μωραϊτάκης: Να κυβερνήσουν οι καλύτεροι

Μωραϊτάκης: Να κυβερνήσουν οι καλύτεροι

Να κυβερνήσουν οι άριστοι και όχι οι αρεστοί ζητά με άρθρο του ο Αλ. Μωραϊτάκης. Καλεί τους πολιτικούς να αποκαταστήσουν την ομαλότητα και να βάλουν ξανά την Ελλάδα στη θέση που της ανήκει.

"Να τηρηθεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου"

Τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υιοθετήσουν αμέσως τη συμφωνία της 26ης/10, που, αν και δεν λύνει το πρόβλημα οριστικά, είναι αναγκαία για τη χώρα, υποστηρίζει ο κ. Αλ. Μωραϊτάκης.

Η Ελλάδα, η δυναμική του «λάθους» και το ευρώ

Η Ελλάδα, η δυναμική του «λάθους» και το ευρώ

Η αλυσίδα των λαθών που οδήγησε τη χώρα στο αδιέξοδο. Ο ρόλος της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, η «αφασία» της κοινωνίας, η εμμονή της Ευρώπης και το δημοψήφισμα που δεν έγινε.

Οι Έλληνες και το τέλος της μεταπολίτευσης

Οι Έλληνες και το τέλος της μεταπολίτευσης

Ο κύκλος της μεταπολίτευσης «κλείνει» πλέον οριστικά και με βίαιο τρόπο σήμερα. Ο Γ. Παπανδρέου οφείλει να αφήσει τη λαϊκή βούληση να εκφραστεί και τη χώρα να πορευτεί τον δρόμο της ευρωπαϊκής προοπτικής.

Δημοψήφισμα: Μια διέξοδος στο αδιέξοδο

Δημοψήφισμα: Μια διέξοδος στο αδιέξοδο

Τα κόμματα αδυνατούν να συνεννοηθούν και να δώσουν λύσεις, ενώ η χώρα είναι έτοιμη να καταρρεύσει. Μάλλον είναι ώρα να πάρουμε επιτέλους αποφάσεις ως πολίτες. Και το δημοψήφισμα μπορεί να είναι μια αρχή.

Πολιτικό θράσος… μεγατόνων!

Κορυφαίοι πολιτικοί πανηγυρίζουν, αντί να ζητήσουν συγγνώμη. Κοροϊδεύουν τους πολίτες ξεδιάντροπα, λένε ψέματα κι απορούν για την αγανάκτηση που ξεχειλίζει. Ο κίνδυνος για τη χώρα μεγαλώνει - και ο χρόνος τελειώνει.

Σύνοδος Κορυφής: Καλή αλλά… «λίγη»

Θετική για την Ελλάδα αλλά μάλλον «λίγη» σε σχέση με τις προσδοκίες για οριστική επίλυση της κρίσης η έκβαση της Συνόδου. Μικρού διαμετρήματος το «μπαζούκα» της Ευρώπης, πολλές οι άγνωστες λεπτομέρειες.

Να πληρώσουν όλοι για τα λάθη τους

Το «κούρεμα» που συζητιέται για τη χώρα -χωρίς εμάς- έχει περισσότερα αρνητικά παρά θετικά υποστηρίζει ο Αλ. Μωραϊτάκης. Η ΕΚΤ και τα επαγγελματικά funds πρέπει επίσης να πληρώσουν για τα λάθη τους.

Η Ελλάδα, η κρίση και το ιδεολογικό κενό

Ο θάνατος των παραδοσιακών ιδεολογιών, η διαπλοκή, η απληστία και η αναδιανομή του πλούτου. Γιατί ουδείς έχει εύκολες λύσεις στο ελληνικό και στο διεθνές οικονομικό πρόβλημα, που γίνεται ταχύτατα κοινωνικό.

Ακριβό το εισιτήριο στο θέατρο του παραλόγου!

Αφού τα νούμερα δεν βγαίνουν και θα καταρρεύσουμε γιατί μας ζητάνε και τις τελευταίες οικονομίες μας; Ο παραλογισμός της κυβέρνησης και πώς θα σταματήσει η κατρακύλα. Γράφει ο Χ. Λαμπρόπουλος.

Τα λαμόγια ακονίζουν τα μαχαίρια τους!

Μια ρεαλιστική λύση για την ελληνική κρίση

Ψάχνουν "στασίδι" για την επόμενη ημέρα

Soros: Πώς θα περάσει η Ευρώπη το "ναρκοπέδιο"

Eichengreen: Ομόλογα "Cocos" για την Ευρώπη

Kenneth Rogoff: Ο λάθος φόρος για την Ευρώπη

Τράπεζες: Η ολέθρια λύση της κρατικοποίησης

Θρύψαλα θα φέρει το σπάσιμο της ευρωζώνης

Το τέλος του "ελληνικού ονείρου"

"Κούρεμα" χωρίς λύση είναι καταστροφή

v