ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι προϋποθέσεις για εξωστρεφή ανάπτυξη

Οι προϋποθέσεις για εξωστρεφή ανάπτυξη

Τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να έλθει η επιθυμητή ανάπτυξη και η εξωστρέφεια αναλύει ο Ν. Καραγεωργίου. Αναγκαία συνθήκη η απελευθέρωση των αγορών, η δικαιότερη διανομή του εισοδήματος, αλλά και το «ξεκαθάρισμα» των παρασιτικών δραστηριοτήτων.

Πόσο «ηλίθιοι» είναι τελικά οι Ευρωπαίοι;

Πόσο «ηλίθιοι» είναι τελικά οι Ευρωπαίοι;

Πόσο η σύγχρονη πραγματικότητα είναι σε θέση να ανατρέψει τη θεώρηση του απερχόμενου επιτρόπου οικονομικών υποθέσεων Όλι Ρεν σχετικά με την πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια. Οι λάθος αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι πολιτιστικές διαφορές.

Πώς ανατρέπονται οι κυρίαρχες θεωρίες στα επιτόκια

Πώς ανατρέπονται οι κυρίαρχες θεωρίες στα επιτόκια

Γιατί πρέπει να αλλάξουν τα μοντέλα και οι παραδοχές στη νομισματική πολιτική. Σε καθεστώς μεγάλης αβεβαιότητας λειτουργούν οι κεντρικές τράπεζες και ως εκ τούτου οι αγορές λόγω των χρηματοοικονομικών εξελίξεων. Η πρόκληση του «επιτοκίου ισορροπίας». Γράφει ο Κ. Μελάς.

Σελόντα: «Βουλιάζει» η εταιρία-Kαλοπερνούν οι βασικοί μέτοχοι

Σελόντα: «Βουλιάζει» η εταιρία-Kαλοπερνούν οι βασικοί μέτοχοι

Μπορεί η εταιρία να χρωστάει έναν σκασμό λεφτά και να έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια, αλλά οι βασικοί της μέτοχοι δεν κακοπέρασαν τα τελευταία χρόνια. Η... γενική συνέλευση βρήκε τρόπο να τους αμείβει πλουσιοπάροχα.

Γερμανία: Μετά τους «άσωτους» Έλληνες ανακάλυψε την... Κίνα

Γερμανία: Μετά τους «άσωτους» Έλληνες ανακάλυψε την... Κίνα

Μετά τη σκληρή κριτική στον ευρωνότο, το Βερολίνο βρίσκει νέο υπαίτιο για την κρίση, συνεχίζοντας να βγαίνει... λάδι. Ο γερμανικός λαϊκισμός και πώς καταρρέει η ρητορική για μειώσεις μισθών στο Νότο. Η έκθεση-ορόσημο του ΔΝΤ και η Deutsche Bank.

Roubini: Να δημιουργηθεί ειδικό δικαστήριο για πτωχεύσεις χωρών

Η περίπτωση της Αργεντινής ανέδειξε το πρόβλημα της ομαλής αναδιάρθρωσης των υπερχρεωμένων χωρών. Τα "κουρέματα", οι ρήτρες συλλογικής δράσης και η... επικίνδυνη απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου.

Ιδιωτική ασφάλιση: Δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη

Οι δραματικές αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση και ο «συμβιβασμός» με την εγγυημένη σύνταξη των 360 ευρώ. Γιατί είναι σημαντικότερα από ποτέ τα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα. Οι επιλογές, οι εγγυημένες αποδόσεις και οι φοροαπαλλαγές στα ομαδικά συμβόλαια.

TAGS ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Η κρίση, οι Χρυσαυγίτες και η νεοελληνική "ταυτότητα"

Ήρθε για να μείνει το κόμμα της Χρυσής Αυγής; Τα εντυπωσιακά ευρήματα για το προφίλ των ψηφοφόρων, τα χαρακτηριστικά τους και ο ρόλος της μεσαίας τάξης. Οι συνθήκες που ευνόησαν την άνοδό της και πώς μπορεί να αποδομηθεί το οικοδόμημα. Γράφει ο Γ. Σταμάτης.

ΧΑ: Πώς διαμορφώνεται τώρα η βραχυπρόθεσμη τάση

Καταλύτες αναζητά η εγχώρια αγορά με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Οι στηρίξεις και οι αντιστάσεις για τον Γενικό Δείκτη. Τι αποκαλύπτει η τεχνική εικόνα. Γράφει ο Σπ. Παπαθανασίου.

Η ολλανδική «ασθένεια» της ελληνικής οικονομίας

Για να παραγάγει η χώρα διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα απαιτούνται ευρείες μεταρρυθμίσεις. Μέγιστο πρόβλημα για τις ελληνικές επιχειρήσεις η ταχεία απαλλαγή τους από την εγχώρια δημοσιονομική μέγκενη, αλλά και η χρηματοοικονομική διεθνοποίησή τους. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Οι φόροι υπέρ τρίτων και τα ορφανά προαπαιτούμενα

Η «Ελλάδα που δεν παράγει» και οι εξαγγελίες Σαμαρά

Οι Ελληνες πολιτικοί πρέπει να μάθουν να ζουν με τεχνοκράτες

Εξεύρεση ρευστότητας: Θέλει τρόπο και… όχι κόπο

ΝΥΤ: Η λάθος στροφή του Σαμαρά και τα «γυμνάσια» των δανειστών

Εl-Erian: Νωρίς για πανηγυρισμούς στην Ελλάδα

Οι τζιχαντιστές και ο 4ος Παγκόσμιος Πόλεμος!

Η μεγάλη απογοήτευση της Ευρώπης είναι η Μέρκελ!

Η δημοσίευση ισολογισμών και… το ελληνικό μεγαλείο!

Ένας Σωκράτης για την επιχείρηση

v