ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών πρέπει να προχωρήσει άμεσα!

Η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών πρέπει να προχωρήσει άμεσα!

Η διασύνδεση της νησιωτικής χώρας είναι απολύτως απαραίτητη για να μην αυξηθούν περαιτέρω οι τιμές της ενέργειας και να μην επιβαρύνεται το ισοζύγιο πληρωμών. Αυτό πρέπει να αποτελέσει απαράβατο όρο για την πώληση του ΑΔΜΗΕ. Γράφει ο Γιώργος Περιστέρης.

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο κόσμος αλλάζει και ημείς... άδομεν!

Ο κόσμος αλλάζει και ημείς... άδομεν!

Μια νέα εποχή ξεκινά για τους συσχετισμούς δυνάμεων στον πλανήτη. Οι αναδυόμενες οικονομίες επισημοποιούν τη θεσμική τους παρουσία, ενώ η Δύση αναδιατάσσει δυνάμεις. Στην Ελλάδα πάλι, το πρόβλημα είναι η υγεία του Μαζιώτη και το πώς συνελήφθη.

Χρηματιστήριο: Σήμερα «παίζεται» η αλλαγή τάσης

Χρηματιστήριο: Σήμερα «παίζεται» η αλλαγή τάσης

Περιθώριο για αλλαγή «κατεύθυνσης» αφήνει πλέον η ανοδική διάσπαση των 1.166 μονάδων από το χρηματιστήριο. Οι στηρίξεις και οι αντιστάσεις για τον ΓΔ. Τι αποκαλύπτει η τεχνική ανάλυση. Γράφει ο Σπ. Παπαθανασίου.

Πώς οι εξαγωγείς μπορούν να κερδίσουν χρήμα από τον ΦΠΑ

Πώς οι εξαγωγείς μπορούν να κερδίσουν χρήμα από τον ΦΠΑ

Ανεκμετάλλευτες αφήνουν πολλές εταιρείες τις δυνατότητες που έχουν να «γλιτώσουν» ΦΠΑ από δαπάνες στο εξωτερικό. Τι πρέπει να κάνουν για να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη. Γράφει ο Νίκος Καλόφωνος.

Η Ελλάδα οφείλει ένα «ευχαριστώ» στους… λογιστές της!

Η Ελλάδα οφείλει ένα «ευχαριστώ» στους… λογιστές της!

Όταν οι δικαστές ενδιαφέρονται περισσότερο για τους μισθούς τους παρά για το περί δικαίου αίσθημα και η Αριστερά για τους 800.000 εργαζόμενους στο δημόσιο, παρά για το 1.300.000 ανέργους, ευτυχώς για την ελληνική κοινωνία που υπάρχουν κι οι... λογιστές.

Οκτώ κριτήρια για τους «συνεργάσιμους επιχειρηματίες»

Η κυβέρνηση και οι τραπεζίτες θα πρέπει εδώ και τώρα να επιλέξουν ποιους επιχειρηματίες θα συνεχίσουν να στηρίζουν και ποιους θα αφήσουν στο... έλεος των προβλημάτων τους. Οκτώ κριτήρια που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Οι start-ups και ο εκδημοκρατισμός του επιχειρείν

Πώς το διαδίκτυο μεταλλάσσει το χάρτη των εταιριών και των start-ups. Γιατί η επιδίωξη του κέρδους φαίνεται να περνά σε δεύτερη μοίρα. Η διάθεση για ανάληψη αυξημένου ρίσκου. Ο κίνδυνος κοινωνικού ρήγματος.

Πόση αξία παράγουν πραγματικά οι τράπεζες

Η αύξηση της συμμετοχής του χρηματοπιστωτικού τομέα στο παραγόμενο ΑΕΠ και η παράλληλη διαδρομή στις αμοιβές των τραπεζιτών. Γιατί υπερεκτιμάται η προστιθέμενη αξία των τραπεζών. Ο ρόλος του ανταγωνισμού, το κυνήγι του υπερκέρδους και τα ρίσκα που πλήττουν την οικονομία.

Τρεις (πικρές) αλήθειες για τα επιχειρηματικά δάνεια!

«Λεφτά υπάρχουν», είναι πολλά, και όπως φαίνεται δεν θα προέλθουν από τις τράπεζες. Ποιες εταιρείες και κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορούν να ελπίζουν σε χρηματοδότηση των εργασιών τους με πραγματικά ανταγωνιστικό κόστος.

Η λοταρία του... εφάπαξ

Ο νέος τρόπος υπολογισμού των εφάπαξ παροχών για τους ασφαλισμένους. Οι «κίνδυνοι» και οι στρεβλώσεις του συστήματος. Οι διαφορές μεταξύ υπολογιζόμενης και καταβαλλόμενης παροχής. Γράφει ο Π. Ζαμπέλης.

Ανεργία: Οι ευθύνες των ανειδίκευτων... εργοδοτών

Φορολογία: Οι αλλαγές που γίνονται κάτω από τη μύτη μας

Γιατί απομακρύνονται οι πρόωρες εκλογές

Πολιτικό «ρέκβιεμ» για τους τεχνοκράτες

Rogoff: Γιατί η ευρωζώνη πρέπει να «κουρέψει» χρέη

Η επέλαση του τζιχάντ φέρνει στο προσκήνιο τα Βαλκάνια

Οι «φυλακισμένοι» της Χαλκοκονδύλη και η μικρή ΔΕΗ

Να φύγουν οι θεσμικοί «δεινόσαυροι»

Οι ανάξιοι πολιτικοί και η «κατάρα» των εξαιρέσεων

Η κατασκοπεία στη Silicon Valley και οι δεσμοί με τη CIA

v