ΑΠΟΨΕΙΣ

O ελληνικός θρίαμβος γίνεται τραγωδία

O ελληνικός θρίαμβος γίνεται τραγωδία

Τους τελευταίους μήνες, οι Έλληνες πολιτικοί και η τρόικα φρόντισαν ώστε να τεθεί εν αμφιβόλω η όποια πρόοδος έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα, γράφει ο Simon Nixon της Wall Street Journal. Οι ευθύνες του Τσίπρα, του Σαμαρά αλλά και της τρόικας.

TAGS Διαπραγμάτευση με τρόικα

Η Ελλάδα και ο φαύλος κύκλος των χρεών

Απότοκα του κρατισμού, τα δημόσια χρέη στην Δύση αποτελούν θανάσιμη παγίδα για τις οικονομίες της, από την οποία θα ξεφύγουν μόνον οι χώρες που καταλαβαίνουν την πραγματικότητα. Γιατί η Αθήνα χρειάζεται ακόμη γενναίες μεταρρυθμίσεις.

Υπεύθυνες επενδύσεις: Τελειώνει το... «είσαι ότι δηλώσεις»!

Υπεύθυνες επενδύσεις: Τελειώνει το... «είσαι ότι δηλώσεις»!

Πρόσφατη κοινοτική οδηγία επιβάλλει στις εισηγμένες επιχειρήσεις να δημοσιοποιούν και μη χρηματοοικονομικές πληροφορίες, όπως για εργασιακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα καθώς και τυχόν εμπλοκή τους σε υποθέσεις διαφθοράς.

Saxo Bank: Η ΕΚΤ ενόψει λάθους - η Fed αποτυγχάνει στον πληθωρισμό

Saxo Bank: Η ΕΚΤ ενόψει λάθους - η Fed αποτυγχάνει στον πληθωρισμό

Η FOMC τα καταφέρνει καλά στην απασχόληση, αλλά αποτυγχάνει στον πληθωρισμό. H ΕΚΤ συνταγογραφεί λάθος φάρμακο για τη θεραπεία της Ευρώπης. Η απάντηση σε μια προβληματική οικονομία έγκειται στο μικροοικονομικό περιβάλλον, όχι το μακροοικονομικό.

Η βιομηχανία δεν θα ανεχθεί δύο μέτρα και σταθμά

Η βιομηχανία δεν θα ανεχθεί δύο μέτρα και σταθμά

Κομισιόν και τρόικα θεωρούν παράνομα στην Ελλάδα όσα ισχύουν για τις βιομηχανίες της υπόλοιπης Ευρώπης. Τα συνεχή προσκόμματα στα μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους και ο ορατός κίνδυνος αποβιομηχάνισης. Γράφει ο Α. Κοντολέων.

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Krugman: Μην πυροβολείτε την Ελλάδα, η Γερμανία φταίει

Μπορεί από τότε που ξέσπασε η κρίση όλοι να «δείχνουν» την Ελλάδα ως το «κακό παιδί», ωστόσο η ανεύθυνη συμπεριφορά μιας άλλης χώρας είναι αυτή που βρίσκεται στον πυρήνα της καταστροφής της ευρωζώνης, υποστηρίζει σε άρθρο του στους New York Times ο Paul Krugman.

Σημίτης: Η χώρα βρίσκεται σε κρίση γιατί αρνείται να αλλάξει

Τα αδιέξοδα της Ελλάδας υπογραμμίζει σε άρθρο του ο πρώην πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η επόμενη φάση δεν πρέπει να είναι μόνο μια επιστροφή στην ομαλότητα, αλλά μια δημιουργική και ανατρεπτική περίοδος.Ζητά προγραμματισμό σε βάθος χρόνου και συνέπεια στην ελληνική πολιτική.

Γιατί οι ελληνικές τράπεζες «παίζουν» με πλεονέκτημα στα Covered Bonds

Με τις ανησυχίες για το μέλλον της ευρωζώνης να έχουν υποχωρήσει, το περιβάλλον για περαιτέρω άντληση κεφαλαίων είναι ευνοϊκό. Πού πλεονεκτούν οι ελληνικές τράπεζες έναντι των ευρωπαϊκών. Κρίσιμη η επιλογή της σωστής στρατηγικής.

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Το Δημόσιο «πνίγει» τους ασφαλισμένους της Ασπίς

Πως εξασφαλίζει το «φιλέτο» των ακινήτων, αφήνοντας 'ψίχουλα» στους ασφαλισμένους. Τα μέτρα διασφάλισης για ανείσπρακτους φόρους και η καταστρατήγηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Επιβάλλονται νέοι φόροι σε υπό εκκαθάριση εταιρεία!

Η τρόικα και ο «καπιταλισμός της διαπλοκής»

Ο πόλεμος νεύρων της Αθήνας με την τρόικα πάει πολύ βαθύτερα από μία απλή διαφορά στο αποκαλούμενο δημοσιονομικό κενό. Το βιβλίο για το "κράτος - αλήτη", οι παραλληλισμοί του Παρισιού με την Αθήνα και ο... Νίκος Παπανδρέου.

Ποιες εταιρείες απαλλάσσονται από τον… Ορκωτό Λογιστή

Πατάει «φρένο» η... παγκοσμιοποίηση του χρήματος

Βίοι... αντίθετοι για Τράπεζα Κύπρου και πραγματική οικονομία!

Ο ρόλος του HR και οι νέες προκλήσεις

Mελάς: Γιατί η κρίση «ξετίναξε» την οικονομική θεωρία

Η πνευματική χρεοκοπία της Ελλάδας

Αντε μετά να σωθεί αυτή η χώρα...

Οταν η βιομηχανία τροφίμων καινοτομεί!

Πώς θα κάνουμε ισχυρό... brand τη Γαλανόλευκη

Ευκαιρίες και προοπτικές στην ασφαλιστική αγορά

v