ΑΠΟΨΕΙΣ

Krugman: Οι εμμονές των ελίτ σπρώχνουν στην εξουσία τρομακτικούς ανθρώπους

Krugman: Οι εμμονές των ελίτ σπρώχνουν στην εξουσία τρομακτικούς ανθρώπους

Η εμμονή της ελίτ με τα ελλείμματα του προϋπολογισμού και τις περικοπές στα κοινωνικά προγράμματα κινδυνεύει να φέρει στην εξουσία «τρομακτικούς ανθρώπους», γράφει ο Paul Krugman. Η εισοδηματική ανισότητα, η άνοδος της μεσαίας τάξης της Κίνας και η... κοιλάδα της απελπισίας.

Δεκαέξι χρόνια Ευρώ: Ενα στοίχημα που έμεινε στη... μέση

Από την 1η Ιανουαρίου 1999 που γεννήθηκε το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έως σήμερα, ο απολογισμός είναι γεμάτος από ερωτηματικά. Οι επιτυχίες και οι αποτυχίες της 16χρονης πορείας του ενιαίου νομίσματος.

Η υγεία μπορεί να γίνει νέος μοχλός ανάπτυξης

Από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους στον κόσμο ο κλάδος της υγείας, ο οποίος προσελκύει τεράστιες επενδύσεις και ενσωματώνει κάποιες από τις πιο καινοτόμες ανακαλύψεις. Οι μελλοντικές προκλήσεις, ο ρόλος του ασφαλιστικού τομέα και η κατάσταση στην Ελλάδα.

Η συνταγή για τη σωστή διαχείριση των προβληματικών δανείων

Η συνταγή για τη σωστή διαχείριση των προβληματικών δανείων

Στρατηγική χειρισμού των χορηγήσεων σε καθυστέρηση καλούνται να βρουν οι ελληνικές τράπεζες. Το νέο νομικό πλαίσιο και οι τρεις συμβουλές της KPMG. Γράφει ο Δ. Τσιπούρας.

Φίλης: Η Ελλάδα πρέπει να διαλέξει ενεργειακό «στρατόπεδο»

Φίλης: Η Ελλάδα πρέπει να διαλέξει ενεργειακό «στρατόπεδο»

Νέα δεδομένα για τον ενεργειακό κλάδο δημιουργούν η πτώση των πετρελαϊκών τιμών και οι αποφάσεις της Επ. Ανταγωνισμού του Ισραήλ. Οι σχεδιασμοί της ΕΕ και η Αιγυπτος. Ο ρόλος και οι επιδιώξεις της Ελλάδας. Γράφει ο Κ. Φίλης.

Δώστε τέλος στο διασυρμό τώρα!

Ο βόρβορος που αναδύεται από τα υπόγεια της πολιτικής απειλεί να τινάξει στον αέρα όχι μόνο τη διαδικασία εκλογής του νέου Π.τ.Δ. αλλά και συνολικά την πολιτική σταθερότητα της χώρας. Απαιτείται άμεση και συγκροτημένη αντίδραση, τόσο των πολιτικών ηγεσιών, όσο και των δικαστικών λειτουργών.

Το αθόρυβο έργο μιας... διαφορετικής τράπεζας

Εντυπωσιακό και ουσιαστικό είναι το φιλανθρωπικό έργο της Τράπεζας Τροφίμων, που λειτουργεί από το 1995. «Παιδί» του αείμνηστου Γ. Βασιλόπουλου διανέμει κάθε μήνα πάνω από 100 τόνους τρόφιμα σε συσσίτια και ιδρύματα. Οι χρηματοδότες, οι στόχοι και οι εθελοντές.

Telegraph: Για να σωθεί η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ

Μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε χρεοκοπία και άτακτη έξοδο από το ευρώ Εάν όμως γίνει σωστά, η επαναφορά εθνικών νομισμάτων εντός της ευρωζώνης θα μπορούσε να φέρει ένα «λαμπρό νέο ξεκίνημα», σύμφωνα με τον J. Warner της Telegraph

Αναγκαία η επιστροφή στις παραγωγικές αξίες

Η περίφημη ελληνική συνταγή της ανάπτυξης με ατμομηχανή την κατανάλωση και τον δανεισμό κατέρρευσε με πάταγο. Επείγει η επιστροφή στην παραγωγή και στις αξίες της. Όχι στο... περισσότερο κράτος. Γράφει ο Νίκος Καραγεωργίου.

Γιατί επιδεινώθηκε η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας

Πώς αλλάζουν τα δεδομένα στη μέτρηση της ανταγωνιστικότητας εάν μετρηθεί σε όρους ισοτιμίας αγοραστικής δύναμης. Γιατί χάνει αντί να βελτιώνει τη θέση της η ευρωπεριφέρεια. Βελτίωσε τη θέση της η... Γερμανία.

Αρχιτεκτονική: Οι επιπτώσεις της κρίσης και η επόμενη μέρα

Γιατί η Ελλάδα χρειάζεται μια... δημιουργική καταστροφή

Οι τρεις επιλογές Τσίπρα και ποιο σενάριο «παίζουν» οι αγορές

Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Αλίγιεφ για την... κρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ!

Κρούγκμαν: Φέρατε τους Έλληνες... στα όριά τους

Pritchard: To ριψοκίνδυνο «πόκερ» του Αλέξη Τσίπρα

Μακρυνιώτης: Τα σχόλια, τα likes και η Μοσχολιού

Δημιουργούμε το ελληνικό brand ιατρικού τουρισμού!

Ο Τσίπρας και τα... φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

Φίλιππας: Ο δεκάλογος για βιώσιμη ανάπτυξη

v