ΑΠΟΨΕΙΣ

Μποτόπουλος: Η ώρα της ψυχραιμίας

Μποτόπουλος: Η ώρα της ψυχραιμίας

Τα πραγματικά δεδομένα της διαπραγμάτευσης και πώς επηρεάζουν το ΧΑ αναλύει στο Euro2day.gr ο πρόεδρος της ΕΚ. Η ελληνική ιδιαιτερότητα, η «μεγάλη εικόνα» και πώς προσδιορίζεται το πατριωτικό χρέος. Πρόταση για τη δημιουργία sovereign fund.

Bloomberg: Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία

Bloomberg: Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία

«All we are saying is give Greece a chance» λένε οι συντάκτες του Bloomberg στην Ευρώπη-και κυρίως στη Γερμανία. Ζητούν να δοθεί περιθώριο «ανάσας» στη νέα ελληνική κυβέρνηση, προειδοποιώντας πως το κόστος του Grexit θα είναι τεράστιο, και όχι μόνο για την Ελλάδα.

Μάθημα... πραγματικότητας για τους Ελληνες ηγέτες

Μάθημα... πραγματικότητας για τους Ελληνες ηγέτες

Η απροθυμία της ευρωζώνης να χαλαρώσει τους όρους της διάσωσης της Ελλάδας αντανακλά ορισμένα βασικά οικονομικά δεδομένα, λέει ο αρθρογράφος της Wall Street Journal, Simon Nixon.

Ο Σούπερ Μάριο το... παράκανε

Ανεξάρτητα από τους «τύπους» η κίνηση του κεντρικού τραπεζίτη έχει βαθύ πολιτικό περιεχόμενο. Το ζήτημα όμως είναι ποια είναι τα «όρια».

Το «παιχνίδι του δειλού» και η «πρόβλεψη» Βαρουφάκη

Το «παιχνίδι του δειλού» και η «πρόβλεψη» Βαρουφάκη

Η απόφαση της ΕΚΤ να σταματήσει την αποδοχή ελληνικών ομολόγων, είναι ξεκάθαρη προειδοποίηση για τη ρευστότητα των τραπεζών μας. Που σημαίνει ότι οι γνώσεις Βαρουφάκη στη θεωρία των παιγνίων, μάλλον θα δοκιμαστούν εμπράκτως. Αυτή την εξέλιξη πάντως την είχε προβλέψει!

Sony Kapoor: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μεγάλη χάρη στην ευρωζώνη

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει μια εξαιρετική υπηρεσία στην ευρωζώνη, καθώς επιτέλους ανοίγει τη συζήτηση για κρίσιμα ζητήματα που η Μέρκελ δεν ήθελε να συζητήσει, υποστηρίζει ο διευθυντής του think tank Re-Define, Sony Kapoor. Γιατί πρέπει να θεωρείται κεντρώο κόμμα.

Krugman: Οι Ελληνες αποστομώνουν τους Γερμανούς!

Οι Γερμανοί θα είναι... τρελοί αν απορρίψουν χωρίς δεύτερη κουβέντα την πρόταση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών για το χρέος, εκτιμά ο Πολ Κρούγκμαν. Γιατί θεωρεί λογικό το αίτημα για μείωση τoυ στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα.

Ο Βαρουφάκης, ο... Μάνος και η διαπραγμάτευση

Γιατί ο νέος υπουργός Οικονομικών είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην... κατάλληλη θέση. Η ξεκάθαρη στρατηγική για τη διαπραγμάτευση, τα επικοινωνιακά χαρίσματα και οι θέσεις για την τρόικα. Η πρόταση-έκπληξη από το Στέφανο Μάνο.

Forbes: Τα ΜΜΕ παραπληροφορούν για την Ελλάδα

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης διαστρεβλώνουν δηλώσεις και προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, στέλνοντας λάθος μηνύματα στους ευρωπαίους ηγέτες, γράφει στο Forbes η Frances Coppola. Η συνάντηση Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ, και τι πραγματικά έλεγε το email του Τσίπρα στο Bloomberg.

Ο Τσίπρας χρειάζεται κάτι περισσότερο από το άγγιγμα του... Τσάβεζ

Δεν ευθύνεται μόνο η λιτότητα για τα δεινά της Ελλάδας, αλλά η χρόνια δυσλειτουργία του ελληνικού κράτους, γράφει ο Simon Nixon στη Wall Street Journal. Ο Τσίπρας, η Μέρκελ, η αμοιβαιοποίηση του χρέους και το ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας.

Η... αμερικανική συνταγή θα δώσει τη λύση στην Ευρώπη

Krugman: Στρατηγική «Κορλεόνε» ακολουθεί η Μέρκελ στην Ελλάδα

Κυβέρνηση: Πέντε φάουλ πριν... τη σέντρα!

Το πετρέλαιο… δεν φέρνει πάντα την ευτυχία!

Ζητείται συναίνεση (τουλάχιστον) στα βασικά!

Επενδύσεις: Η συζήτηση που δεν έγινε ούτε σ' αυτές τις εκλογές

Μια πολιτική ιστορία από το καφενείο του χωριού...

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Οι θέσεις στην ενέργεια, οι αντιθέσεις και η θλιβερή πραγματικότητα

Μωραϊτάκης: Στις εκλογές της Κυριακής, ψηφίστε τους χρήσιμους!

Στ. Αραχωβίτης: Χωρίς φόβο, με λογική και ελπίδα

v