ΑΠΟΨΕΙΣ

Εθνική συνεννόηση για διατήρηση του ΕΝΦΙΑ!

Εθνική συνεννόηση για διατήρηση του ΕΝΦΙΑ!

Δεν υπάρχουν ρεαλιστικά δημοσιονομικά ισοδύναμα για τον ΕΝΦΙΑ. Γιατί ο φόρος πρέπει να διατηρηθεί, να τροποποιηθεί και να περάσει στους δήμους. Ο ρόλος των κομμάτων και του Γ. Στουρνάρα. Γράφει ο Αντώνης Καμάρας.

Γιατί η Γερμανία παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ

Γιατί η Γερμανία παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ

Η Κομισιόν έχει θέσει όριο 6% του ΑΕΠ στα πλεονάσματα του εμπορικού ισοζυγίου των κρατών-μελών και για τους παραβάτες υπάρχει απειλή κυρώσεων. Στην περίπτωση της Γερμανίας, όμως, η ΕΕ «διεξάγει έρευνα». Γράφει ο Κ. Μελάς.

Dixon: Ο Τσίπρας πρέπει να αντισταθεί στις Σειρήνες της καταστροφής

Dixon: Ο Τσίπρας πρέπει να αντισταθεί στις Σειρήνες της καταστροφής

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αντισταθεί στις... Σειρήνες που τον συμβουλεύουν να κηρύξει χρεοστάσιο. Οι καταστροφικές επιλογές και γιατί η πιο σωστή πορεία δράσης είναι να προχωρήσει σε δραστικές μεταρρυθμίσεις, σε συνεργασία με τους πιστωτές.

Το τέλος της ευημερίας όπως την ξέραμε

Η συνολική οικονομική κρίση, στον ανεπτυγμένο κυρίως κόσμο, φέρνει στην επιφάνεια και σημαντικά κοινωνικά προβλήματα τα οποία βρίσκονταν σε λήθαργο. Η «επέλαση» των ισχυρών πληθυσμιακά χωρών και τα νέα μοντέλα ανάπτυξης. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Γιατί δεν «συνεννοούνται» Ελληνες και Γερμανοί

Γιατί δεν «συνεννοούνται» Ελληνες και Γερμανοί

Το πώς βλέπουν τον εαυτόν τους είναι ένας από τους βασικούς λόγους της αντιπαράθεσης Ελλάδας-Γερμανίας για την ελληνική διάσωση, γράφει ο Stephen Fidler στη WSJ. Οι «συνετοί» Γερμανοί, τα «θύματα» Eλληνες και οι μισές αλήθειες.

Η μεγαλύτερη εστία διαφθοράς στην οικονομία

Ο φιλόσοφος της οικονομίας, τον οποίο ο Κ. Μαρξ αντέγραψε μετά μανίας, είχε προβλέψει ότι η γραφειοκρατία είναι η σημαντικότερη πηγή διαφθοράς και το κύριο όπλο της πολιτικής ενάντια στο επιχειρείν. Οι βασικές αρχές της θεωρίας. Γιατί διαστρεβλώθηκαν.

Βασιλεία IV: Μια νέα προσέγγιση στη στάθμιση των κινδύνων

Οι αλλαγές που φέρνει η Βασιλεία ΙV για τις τράπεζες και τη διαχείριση του ρίσκου. Οι προτάσεις για μείωση των κινδύνων ανά κατηγορία ανοιγμάτων. Τι αλλάζει για τις απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας. Γράφει ο Κ. Λευκαδίτης της KPMG.

Κοντά σε ιστορικά χαμηλά ο «δείκτης φόβου» στη Νέα Υόρκη

Ενα από τα πλέον χρήσιμα εργαλεία στην προσπάθεια των επενδυτών να ποσοτικοποιήσουν τη μεταβλητότητα και τον κίνδυνο είναι ο δείκτης VIX. Πώς έχει κινηθεί ιστορικά. Οι «κορυφές» και τι σημαίνει η καταβύθισή του στην τρέχουσα συγκυρία. Γράφει ο καθηγητής Ν. Φίλιππας.

Η αξιοπρέπεια δεν κερδίζεται με μαγκιές και συνθήματα!

Η προσγείωση γίνεται απότομα και με θόρυβο, ενώ συνοδεύεται από εμμονές σε συμβολισμούς κενούς ουσίας. Μην αναρωτιέστε γιατί έφυγαν 200.000 πτυχιούχοι, αλλά για το πότε θα φύγουν οι υπόλοιποι. Γράφει ο Χ. Μακρυνιώτης.

Steve Forbes: Η Ελλάδα να διδάξει στον κόσμο ένα απαραίτητο μάθημα

Διαψεύστε όσους από εμάς σας αμφισβητούμε και κάντε την Ευρώπη να... τρίβει τα μάτια της, γράφει σε ανοικτή επιστολή σε Τσίπρα και Βαρουφάκη ο εκδότης του Forbes. Οι προτάσεις για φόρους, ιδιωτικοποιήσεις, επιχειρηματικότητα και εργασιακά.

Τα τροφεία της ΔΕΗ, ο «Πιλάτος» του ΣΥΡΙΖΑ και η... ταμπακέρα

Ο ΦΠΑ, η ουσία και το... πολιτικό κόστος

Οι 4 κρίσιμοι μήνες της κρίσης

Pisani-Ferry: Η τριπλή απειλή του Grexit

Γιατί η Ελλάδα αρνείται να… αλλάξει!

Η φαρμακευτική πολιτική, η σωστή συνταγή και η λάθος εκτέλεση

Η «επόμενη μέρα» της αποτυχημένης διαπραγμάτευσης

Κρούγκμαν: Το κέρδος της Ελλάδος και η... χάρη στην Ευρώπη

Η Ελλάδα δεσμεύεται να…

Κι όμως, το ελληνικό χρέος πρέπει να «κουρευτεί»

v