ΑΠΟΨΕΙΣ

Συριζοποίηση ή ανάπτυξη για την Ελλάδα;

Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης καταδεικνύουν πως επιδίωξή της δεν είναι η ανάπτυξη της χώρας αλλά η «συριζοποίηση» της εξουσίας, με κάποιες δόσεις εθνικολαϊκιστικής δεξιάς. Τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Sachs: Oι Έλληνες δεν παίζουν παιχνίδια

Sachs: Oι Έλληνες δεν παίζουν παιχνίδια

Η απερισκεψία των Ευρωπαιών πολιτικών κινδυνεύει να καταστρέψει μια για πάντα την εμπιστοσύνη στο ευρώ. Παράλογες οι απαιτήσεις από την Ελλάδα, μετά από χρόνια αποτυχημένης λιτότητας. Μεγάλοι οι κίνδυνοι από ένα Grexit.

Krugman: Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι δημοσιονομικό

Krugman: Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι δημοσιονομικό

Η χώρα έχει κάνει τεράστια προσαρμογή αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα, σημειώνει ο γνωστός οικονομολόγος. Δεν βλέπει γρήγορη ανάταση της οικονομίας εντός ευρώ. Ποιοι θα είναι οι μεγάλοι πονοκέφαλοι σε περίπτωση Grexit.

El Erian: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την ελληνική κρίση

El Erian: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την ελληνική κρίση

Ποιος είναι ο άμεσος κίνδυνος για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον El Erian. Oι δύσκολες αποφάσεις που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και δανειστές. Η αντίδραση των αγορών και οι κίνδυνοι μετάστασης στην παγκόσμια οικονομία.

Κρούγκμαν: Oι δανειστές πρέπει να φοβούνται περισσότερο το Grexit

Κρούγκμαν: Oι δανειστές πρέπει να φοβούνται περισσότερο το Grexit

Η Αθήνα του 2015 είναι το Μπουένος Άιρες του 2001, υποστηρίζει ο Πωλ Κρούγκμαν. Γιατί έχει ήδη σπάσει η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια σε μια πιθανή έξοδο από το ευρώ. Το ιδεολόγημα για τους ανεύθυνους Έλληνες και η μεγάλη πλάνη των δανειστών.

Πώς μειώνεται το εργασιακό κόστος χωρίς «μαχαίρι» στις αποδοχές

Η κατανομή του κόστους εργασίας, ο ρόλος του κράτους και πώς θα μπορούσε να μειωθεί χωρίς να πληγούν οι εργαζόμενοι. Τα επιδόματα και οι κοινωνικές παροχές. Πώς επηρεάζει ο κατώτατος μισθός και τι ισχύει στις ευρωπαϊκές χώρες.

Ασφαλιστικό: Ρεαλιστικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα

Η ουσία της λύσης του ασφαλιστικού δεν βρίσκεται σε επιπλέον επιβάρυνση της οικονομίας μέσω φόρων και εισφορών. Εξαρτάται, μεταξύ άλλων, από την σταθερή ανάπτυξη, την αύξηση της απασχόλησης αλλά και το δημογραφικό. Γράφει ο Π. Κοκκόρης.

Σταματήστε το «extend and pretend» με το ελληνικό πρόβλημα

Τα πράγματα για την Ελλάδα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο όμως κανείς από τους μετέχοντες στις συζητήσεις δεν φαίνεται διατεθειμένος να λύσει τα πραγματικά προβλήματα. Η όποια συμφωνία δείχνει να κινείται στην ίδια αποτυχημένη κατεύθυνση.

Σκαλαίος: Οι ελληνικές... παρανοήσεις στα ΣΔΙΤ των απορριμμάτων

Η διεθνής πρακτική και τα ελληνικά παράδοξα στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Γιατί μπορεί να είναι επωφελείς για το δημόσιο και τους δήμους.

Τουρκία: Η οικονομία «έριξε» τα ποσοστά του Ερντογάν

Τα σκάνδαλα διαφθοράς και οι σχέσεις με το ISIS μπορεί να συνετέλεσαν στην απώλεια της απόλυτης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για τον Ερντογάν για πρώτη φορά από το 2002, αλλά η εκλογική μάχη χάθηκε στο πάλαι ποτέ ισχυρό του χαρτί, αυτό της οικονομίας. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Dixon: Μια συμφωνία για το χρέος που μπορεί να δουλέψει

Οι δραχμολάγνοι και ο Κέυνς

Nixon: Θελετε το ευρώ ή να κρατήσετε τα προνόμια του Δημοσίου;

Ph. Legrain: Ο Τσίπρας πρέπει να σπάσει τα δεσμά του χρέους

Το κυβερνητικό συνονθύλευμα και η ανάγκη για ρεαλισμό

Nixon: Λύση για την Ευρώπη οι μεταρρυθμίσεις με... ανταλλάγματα

Munchau: Πανάκριβα θα κοστίσει η ελληνική χρεοκοπία

Ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέρατε τελειώνει εδώ!

Τουρκία: Το πολιτικό αδιέξοδο και η αναζήτηση εξωτερικού εχθρού

ΝΥΤ: Θέατρο του παραλόγου η ελληνική διάσωση

v