ΑΠΟΨΕΙΣ

Κρούγκμαν: Το τοξικό μείγμα που αυξάνει το ελληνικό χρέος

Κρούγκμαν: Το τοξικό μείγμα που αυξάνει το ελληνικό χρέος

Τα μαθήματα που πρέπει να πάρει όλος ο κόσμος από την ελληνική κρίση τονίζει στο νέο του άρθρο ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν. Σκληρό νόμισμα και λιτότητα είναι ένας... τοξικός συνδυασμός για οποιαδήποτε οικονομία.

Legrain:  Aγκελα δείξε τόλμη, τερμάτισε τον «πόλεμο» με Ελλάδα

Legrain: Aγκελα δείξε τόλμη, τερμάτισε τον «πόλεμο» με Ελλάδα

Οι πιστωτές πρέπει να προσφέρουν μια ανακούφιση χρέους στην Ελλάδα και να ασχοληθούν με άλλα πιεστικότερα προβλήματα. Ο Αλ. Τσίπρας με την αποπομπή Βαρουφάκη προσέφερε έναν... κλάδο ελαίας. Tώρα όλα εναπόκεινται στους δανειστές. Γράφει ο Ph. Legrain στο Foreign Policy.

Στίγκλιτς: H μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της Ευρώπης

Στίγκλιτς: H μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της Ευρώπης

Αν οι Ευρωπαίοι συνεχίσουν τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές το τέλος του ευρώ είναι αναπόφευκτο. Εφικτή ακόμα και τώρα μια συμφωνία που θα κρατάει την Ελλάδα στο ευρώ. Αναγκαία η αναδιάρθρωση χρέους. Κλειδί ο ρόλος της ΕΚΤ.

Καλώς ήλθε η... δραχμή

Καλώς ήλθε η... δραχμή

Γιατί ο οικονομολόγος εκτιμά ότι την πρωτοχρονιά του 2016 οι λογαριασμοί σε ευρώ θα έχουν μετατραπεί σε δραχμές. Οι συνέπειες για τους πολίτες. Το καταστροφικό λάθος του δημοψηφίσματος, τα μηνύματα και οι προβλέψεις των «ειδικών».

Επιστολή σε Μέρκελ: Μην βάζετε το περίστροφο στον κρόταφο της Ελλάδας

Επιστολή σε Μέρκελ: Μην βάζετε το περίστροφο στον κρόταφο της Ελλάδας

Το φάρμακο είναι χειρότερο από την ίδια την ασθένεια, γράφουν οικονομολόγοι όπως οι Th. Piketty,J. D. Sachs, και H. Flassbeck. Ζητούν άρση των μέτρων λιτότητας και ελάφρυνση χρέους. Ζητούν να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο που της αναλογεί.

Οι Eυρωπαίοι έκαναν λάθος και αυτοπαγιδεύτηκαν

Το «όχι» των Ελλήνων στο δημοψήφισμα ήταν αναμενόμενο, λέει ο George Friedman. Το «παιχνίδι» των Ευρωπαίων και η μπλόφα που χάλασε με το «όχι» στο δημοψήφισμα. Πού έκαναν λάθος υπολογισμό και ποιες είναι οι επιλογές εκτός ευρωζώνης.

Ποιο είναι απόψε το «καλό» σενάριο για την Ελλάδα

Οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να τηρηθούν απόψε για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Λέξεις κλειδιά «αξιοπιστία» και μεταρρυθμίσεις. Τα επόμενα βήματα, ο σκόπελος του Ιουλίου και ποια είναι τα ενδεχόμενα για τον τραπεζικό τομέα και τα capital controls.

Κρούγκμαν: Ο μεγαλύτερος λογαριασμός του Grexit πληρώθηκε ήδη!

Το μεγαλύτερο κόστος από ένα Grexit έχει ήδη πληρωθεί με τα capital controls και την τραπεζική αργία. Η Ελλάδα θα πρέπει να εισπράξει και τα οφέλη κι αυτά δεν είναι άλλα από μια υποτίμηση του νομίσματος που θα έρθει με τη δραχμή.

Πικετί: Oι οπαδοί του Grexit θα μπουν στo χρονοντούλαπο της Ιστορίας

Oι Γερμανοί είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να κάνουν κήρυγμα για το χρέος, δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική Die Zeit ο Γάλλος οικονομολόγος. Αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση για πολλά ευρωπαϊκά κράτη, υποστήριξε.

Προς την ανήκεστο βλάβη η οικονομία

Μόνο ένα θαύμα μπορεί να σώσει τη χώρα από μία νέα και πολύ οδυνηρή μικρασιατική καταστροφή. Τα δημόσια έσοδα έχουν καταρρεύσει και οι τράπεζες είναι κλειστές. Αδύνατο να ανορθώσει την οικονομία η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα.

Hugo Dixon:Θα καταφέρει η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ;

Χρεοκοπία ή λύση: Πού θα κριθεί η επόμενη μέρα της χώρας

Krugman: Nίκη για τον Τσίπρα και την Ευρώπη

Welt: Ο Τσίπρας βγάζει Μέρκελ από το αδιέξοδο

Sachs: Πώς θα βγει τώρα η Ελλάδα από την κρίση

Το ΔΝΤ άνοιξε την πόρτα, μα η Ελλάδα πρέπει να την περάσει

Τρία ωμά κυβερνητικά ψέματα για την επόμενη μέρα

Dixon: Οι Eλληνες έχουν να επιλέξουν μεταξύ κακού και χειρίστου

Μωραϊτάκης: Εγγυώνται τις καταθέσεις-Δεν γνωρίζουν ή κοροϊδεύουν;

Κ. Μητσοτάκης: Γιατί ψηφίζω «Ναι»

v