ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν υπάρχει από μηχανής θεός στο συνταξιοδοτικό

Οι «άλλοι πόροι» που θα αποτρέψουν τη μείωση των συντάξεων μοιάζουν με τα «ισοδύναμα μέτρα» που μας χόρτασαν τα πολιτικά κόμματα πριν τις εκλογές. Όσο για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, μοιάζει με... «απονενοημένο διάβημα».

Το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας

Το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ένα κράτος με αναποτελεσματικό Δημόσιο, αλλά και μια χώρα που έχει να επιδείξει πολλά σύγχρονα επιτεύγματα, γράφουν οι Μιχ. Μητσόπουλος και Θ. Πελαγίδης (φωτ.) σε άρθρο τους στο Brookings. Ποιοι τομείς μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις και τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση.

Η ωρολογιακή βόμβα Ερντογάν είναι δίπλα μας

Ανά πάσα στιγμή ο παγιδευμένος στις ολέθριες επιλογές του Τούρκος πρόεδρος μπορεί -λόγω του αλαζονικού του χαρακτήρα- να γίνει πολύ επικίνδυνος για Ελλάδα και Ευρώπη. Τα λάθη στη Συρία και η κόντρα με τους Αμερικανούς. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Oχι σε ασκήσεις επί χάρτου με την επικουρική ασφάλιση

Oχι σε ασκήσεις επί χάρτου με την επικουρική ασφάλιση

Αν τελικά κριθεί από την πολιτική ηγεσία, ότι ένα κομμάτι από τη σύνταξη των συνταξιούχων θα χορηγείται από επαγγελματικά ταμεία, θα πρέπει να μελετηθεί σοβαρά το αν η ασφάλιση στα ταμεία αυτά θα είναι υποχρεωτική ή προαιρετική. Γράφει η Α. Αναγνώστου-Δεδούλη

Κίνητρο για φοροδιαφυγή ο ΦΠΑ 23% στην εστίαση

Κίνητρο για φοροδιαφυγή ο ΦΠΑ 23% στην εστίαση

Οι 120.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση βρίσκονται σε κίνδυνο, γράφει ο Θ. Παπανικολάου. Εισηγείται να τεθεί προαπαιτούμενο η πληρωμή με κάρτα, για να δοθεί άδεια λειτουργίας στα καταστήματα.

Αγγελόπουλος: «Δεν υπάρχει ελληνικός τουρισμός»!

Ο αντιπρόεδρος του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar Resorts και μέλος στο ΔΣ του ΞΕΕ κάνει έναν απολογισμό της τουριστικής περιόδου και καταγράφει τα προβλήματα. Ταυτόχρονα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον αφελληνισμό των ελληνικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

TAGS ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μπορούν να βρεθούν 100 δισ. για επενδύσεις

Η χώρα υφίσταται δραματική παραγωγική και διαρθρωτική καθίζηση. Για να αποφευχθεί το μοιραίο, επείγει η προσέλκυση ξένων επενδυτικών κεφαλαίων. Η Ελλάδα πρέπει να απελευθερωθεί από τη γραφειοκρατική μέγγενη. Γράφει ο Ν. Καραγεωργίου.

Ετιέν Νταβινιόν: Η Ευρώπη μπορεί

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σήμερα πρόεδρος του Ομίλου «Φίλοι της Ευρώπης» πιστεύει ότι η Επιτροπή Γιούνκερ μπορεί να καταφέρει αρκετά πράγματα -αν αφεθεί να κάνει τη δουλειά της...

Η νέα αρχιτεκτονική των αγορών και η δύναμη του πλήθους

Η ανατοποθέτηση της αγοράς στο επίκεντρο της οικονομικής και επενδυτικής ζωής θα προσφέρει περισσότερες λύσεις και επιλογές, οδηγώντας στην ανάκαμψη της οικονομίας για όλους. Οι διαθέσιμοι πόροι, η αναζήτηση της «γνώσης» και η άμεση δημοκρατία των επενδύσεων. Γράφει ο Π. Λάμπρου.

Ο προβληματικός δρόμος της Νέας Δημοκρατίας

Η αρχηγική μάχη μαίνεται μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο, όπως και να έχουν τα πράγματα και όποιος κι αν είναι ο νέος αρχηγός του, θα βγει τραυματισμένο από την αντιπαράθεση των τεσσάρων.

Η κυβερνητική αδράνεια και η... real time οικονομία

Συνταξιοδοτικό: To... hangover και οι πικρές αλήθειες

Το Ελεγκτικό και πότε η πρόληψη κοστίζει... ακριβά!

Ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός βαρόμετρο των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας!

Βιολογία, το νέο... Ελντοράντο της οικονομίας

Παπαδημούλης: Πλαστικό χρήμα, φοροδιαφυγή και… «γκρίνιες»

Τι δεν μας είπε ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές

Διπλή φορολογική πολιτική με άξονα την ανάπτυξη

Ο αυξημένος ΦΠΑ στην παιδεία και το παράδοξο

Φορολόγηση αγροτών με το... γερμανικό μοντέλο

v