ΑΠΟΨΕΙΣ

Richard Haass (CFR): Μετά το Παρίσι, τι;

Richard Haass (CFR): Μετά το Παρίσι, τι;

Η πρόκληση του Ισλαμικού Κράτους απαιτεί «απάντηση» σε πολλαπλά επίπεδα, λέει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων. Η ανάγκη για χερσαίες επιχειρήσεις και η σημασία της πολιτικής μετάβασης στη Συρία.

Ο μικρομεσαίος «ζογκλέρ» και τα όριά του

Ο μικρομεσαίος «ζογκλέρ» και τα όριά του

Ποιο μάθημα από τον στρατό δεν διδάχτηκαν οι Έλληνες επιχειρηματίες. Πώς στήνονται ομάδες-γκρουπούσκουλα που καταλήγουν αποδιοπομπαίοι τράγοι. Το business succession α λα ελληνικά. Γράφει ο Κώστας Νεοφώτιστος.

Μια μητέρα τζιχαντιστή εξομολογείται...

Πώς ο ισλαμικός βόρβορος στρατολογεί νέους ανθρώπους, τους οποίους, αφού ισοπεδώνει ψυχολογικά, τους στέλνει να πεθάνουν σκορπώντας τον θάνατο. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Το αγγελιόσημο και η... μαϊμού

Το αγγελιόσημο και η... μαϊμού

Πρέπει να καταργήσουμε όλο το πλέγμα περιοριστικών και γραφειοκρατικών θεσμών, που πνίγουν σχεδόν κάθε δημιουργική προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης. Τέτοιο είναι το αγγελιόσημο όπως και πολλά άλλα, που όμως έχουν όμοιες λογικές. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Ελληνική εσωστρέφεια: Με business vision το «στα γρήγορα»!

Ελληνική εσωστρέφεια: Με business vision το «στα γρήγορα»!

Ελλειψη οράματος και σχεδίου χαρακτηρίζει το ελληνικό επιχειρείν. Ο βαθύς συντηρητισμός και το άφθονο ελληνικό… «γιούργια». Πώς αυτοτροφοδοτείται η εσωστρέφεια. Γιατί η κρίση δεν είναι το αίτιο αλλά ο καταλύτης για την κατάσταση των μικρομεσαίων. Γράφει ο Κώστας Νεοφώτιστος.

Eνας μικρομεσαίος... έρωτας!

Ολοι λίγο πολύ συμφωνούμε για τα πολλά κακώς κείμενα του δημόσιου τομέα. Ωρα να ασχοληθούμε όμως και με τις «αρρώστιες» του ιδιωτικού, από τον οποίο εν τέλει περιμένουμε την ανάπτυξη. Το πρώτο μέρος μιας κριτικής ματιάς «εκ των έσω» στα κακώς κείμενα της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Γράφει ο Κώστας Νεοφώτιστος.

Νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για τις ΜμΕ

Η εξωστρέφεια των ελληνικών εταιριών σε συνδυασμό με μια σταθερή στρατηγική από τη μεριά του κράτους, είναι ο ασφαλής δρόμος προς την επιτυχία. Γιατί η Ευρώπη έχει περάσει από την εποχή της ρύθμισης στην εποχή της ανάπτυξης της αγοράς.

Ανακεφαλαιοποίηση Τραπεζών: Μια… οδυνηρή επιτυχία!

Πάνω στον πόνο όσων έχασαν λεφτά στις τράπεζες, μαζί βεβαίως με τους φορολογούμενους, στήνεται ένα φτηνό πάρτι λαϊκισμού. Που τεχνηέντως «αγνοεί» ότι η πρώτη ανακεφαλαιοποίηση αποδείχτηκε... φτερό στον άνεμο της συγκυρίας, όπως και τους πιο βασικούς παράγοντες της διαδικασίας.

Η «οικουμενική», το μπάχαλο στη ΝΔ και τα ερωτήματα

Οι δύο κρίσιμες λεπτομέρειες στην εκλογική διαδικασία της ΝΔ και το déjà vu στην πολιτική ζωή. Τι έκρυβε το ραντεβού Παυλόπουλου-Τσίπρα και πώς κινήθηκε η ΠτΔ. Τα ερωτήματα που αφήνει η ματαίωση των εκλογών στη ΝΔ.

Βαθιές πληγές στην οικονομία άφησε η δημοσιονομική προσαρμογή

Αμεση η συσχέτιση μεταξύ της έντασης της δημοσιονομικής προσαρμογής και της μείωσης του δυνητικού ΑΕΠ. Πώς επηρεάζεται η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Η ανάλυση του Lawrence Summers για τον ρόλο της «υστέρησης». Γράφει ο Κ. Μελάς.

Τζιτζικώστας: It's the Economy, stupid!

Πώς η ιδεολογία επηρεάζει την... ανάπτυξη!

Να κηρύξουμε πόλεμο στη μετριοκρατία!

Ο «όμορφος κόσμος» των τζιχαντιστών και άλλες ιστορίες

Βιώσιμη διευθέτηση για βιώσιμο χρέος

Η ασφαλιστική αγορά ενόψει Solvency II: Πρόκληση και ευκαιρία

Dixon: Η μόνη αχτίδα ελπίδας μετά το Παρίσι

Γεωργιάδης: Να επιστρέψουμε στη μεταναστευτική πολιτική Σαμαρά

Ο εχθρός της Δύσης είναι οι ανισότητες

Κορκίδης: «Μαύρο» στη ΔΕΗ, «Κόκκινο» στα δάνεια και... «Ζερό» στις 100 δόσεις

v