ΑΠΟΨΕΙΣ

Πώς θα αντιμετωπίσετε τον φορολογικό έλεγχο

Πώς θα αντιμετωπίσετε τον φορολογικό έλεγχο

Για το ΚΕΦΟΜΕΠ και το ΣΔΟΕ δεν υπάρχουν εύκολες και γρήγορες νίκες για να γεμίσουν τα άδεια ταμεία. Γιατί ο έλεγχος με άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών δεν συνιστά από μόνος του επιβαρυντικό στοιχείο. Τι πρέπει να γνωρίζουν λογιστές και φοροτεχνικοί.

Γιατί η ναυτιλία αντιμετωπίζει μεγάλες φουρτούνες

Γιατί η ναυτιλία αντιμετωπίζει μεγάλες φουρτούνες

Η σοβαρή ύφεση που πλήττει την ποντοπόρο ναυτιλία και οι επερχόμενες προκλήσεις. Οι αλλαγές στον κλάδο, η μείωση των αποδόσεων και το αγκάθι της φορολόγησης. Τα πονταρίσματα στην ανάπτυξη και ο ρόλος της τεχνολογίας. Γράφει ο Κ. Συρούνης.

Γιατί το γερμανικό μοντέλο μισεί τον κεϋνσιανισμό

Πέρα από τον άκρατο καπιταλισμό και τον κεϋνσιανισμό, στη μεταπολεμική Γερμανία εφαρμόστηκε ένα τρίτο μοντέλο που σήμερα δέχεται κριτική από παντού. Πόσο ορθή είναι αυτή. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Η φορολογία φέρνει την αποεπένδυση

Η φορολογία φέρνει την αποεπένδυση

Μια χώρα που πάσχει από έλλειψη επενδύσεων συντήρησης του παραγωγικού της δυναμικού, θα πρέπει να μειώνει φόρους αντί να επιβάλλει νέους. Γιατί δεν θα έχει εισοδηματικό αποτέλεσμα το κράτος. Γράφει ο Ν. Καραγεωργίου.

Τα φαρμακεία εναντίον του... καπιταλισμού!

Τα φαρμακεία εναντίον του... καπιταλισμού!

Όταν απαγορεύει το κράτος σε κάποιον την ορθόδοξη άσκηση μιας οικονομικής δραστηριότητας, τότε αυτός αντί να μπει από την πόρτα μπαίνει από το... παράθυρο. Το παράδειγμα των φαρμακείων. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Πώς και πόσο η ελληνική κρίση ωφελεί το Βερολίνο

Τα κέρδη της Γερμανίας από τη συντήρηση της ελληνικής κρίσης. Πώς το Βερολίνο κατάφερε να επωφεληθεί από το ευρώ και να μετατρέψει την Ευρώπη σε «γερμανική». Γιατί οι πολιτικές της Ελλάδας... βοήθησαν. Γράφει ο Θάνος Σκούρας.

Η ακτινογραφία της ελληνικής οικονομίας και η αύξηση του ΑΕΠ

Οι εξαγωγές όσο και οι ιδιωτικοποιήσεις δεν μπορούν να φέρουν το βάρος της μεγέθυνσης του εθνικού εισοδήματος και της μείωσης της ανεργίας. Η πορεία των βασικών οικονομικών μεγεθών της Ελλάδας πέρυσι. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Η... ανισότητα της ασφαλιστικής ισότητας

Γιατί η τακτική που επέλεξαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων ήταν καταδικασμένη εκ των προτέρων. Οι πέντε αρχές για την επίλυση του ασφαλιστικού και η σιωπή των περισσότερων κομμάτων. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Λάθος κύριε Μητσοτάκη…

Με τις δράσεις και τα έργα του, ο κ. Αλέξης Τσίπρας διέπραξε ανοσιουργήματα εις βάρος της χώρας. Ομως η αντιπολίτευση, αντί να ζητά επιμόνως εκλογές, θα πρέπει να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την υλοποίηση των δεσμεύσεων.

Το νέο τοπίο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο ρόλος ΔΕΔΔΗΕ

Ο Διαχειριστής του Δικτύου γίνεται πρωταγωνιστής μέσα από την υλοποίηση των έξυπνων δικτύων και βασικός εκφραστής του οράματος για την αποκεντρωμένη παραγωγή από ΑΠΕ. Οι επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και εφαρμογές. Γράφει ο Ι. Μάργαρης.

Το τέλος της ευημερίας όπως τη γνωρίσαμε

Το ασφαλιστικό και ο λογαριασμός αλληλεγγύης των γενεών

To πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει σχέδιο!

Ωρες αφύπνισης για όσους θέλουν και... μπορούν

Αμοιβαία Κεφάλαια: Αδέξιοι χειρισμοί από αριστερή κυβέρνηση

Δεν θα δούμε «άσπρη μέρα», αν μείνουμε εχθροί των επενδύσεων

Η εξουσία των μέσων και η επόμενη μέρα της δημοσιογραφίας

Διαφωνώ με όσα ψηφίζεις και θα σε αφήσω... άνεργο!

To ΔΝΤ ανακάλυψε την πραγματικότητα. Η Ευρώπη;

Το πολιτικό... placebo και οι ψηφοφόροι

v