ΑΠΟΨΕΙΣ

Αδύνατον και ανόητο να αγνοηθεί το βρετανικό μήνυμα

Αδύνατον και ανόητο να αγνοηθεί το βρετανικό μήνυμα

Η ΕΕ πρέπει να αλλάξει, γιατί αλλιώς κινδυνεύει με αποσύνθεση και διάλυση, γράφει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροεδρος του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου. Τι χρειάζεται η Ευρώπη.

TAGS Ωρα της αλήθειας για Brexit

Συνταγή καταστροφής η απλή πλειοψηφία!

Συνταγή καταστροφής η απλή πλειοψηφία!

«Ρώσικη ρουλέτα» για τη δημοκρατία η λήψη καθοριστικών για ένα έθνος αποφάσεων από μια απλή πλειοψηφία κατά τον Kenneth Rogoff. Τι έδειξε η απόφαση της Βρετανίας για αποχώρηση από την ΕΕ. Γιατί πρέπει να επανεξεταστεί η διαδικασία των δημοψηφισμάτων.

TAGS Ωρα της αλήθειας για Brexit

Η Ευρώπη κινδυνεύει περισσότερο από το Brexit

Η Ευρώπη κινδυνεύει περισσότερο από το Brexit

Οι προοπτικές της Ευρώπης μπορεί να είναι χειρότερες από αυτές της Βρετανίας μετά το Brexit. «Ψύχραιμη» η αντίδραση των αγορών δεδομένου του μεγέθους του σοκ. Γιατί αυξάνεται το «ρίσκο Τραμπ» και η αποτυχία των δημοσκόπων.

TAGS Ωρα της αλήθειας για Brexit

Πώς μια χώρα έσπασε σε... κομμάτια

Πώς μια χώρα έσπασε σε... κομμάτια

Τι αποκαλύπτει για τη Μεγάλη Βρετανία ο τρόπος που ψήφισαν οι κάτοικοί της στο δημοψήφισμα. Η παγκοσμιοποίηση, η διαφοροποίηση του Λονδίνου από την υπόλοιπη χώρα και η δυσπιστία προς τους πολιτικούς. Το χάσμα επαρχίας και πόλεων.

TAGS Ωρα της αλήθειας για Brexit

Το Brexit, οι πραγματικές αιτίες και το... Grexit

Το Brexit, οι πραγματικές αιτίες και το... Grexit

Όσοι χρεώνουν στους «λαϊκιστές» την απόφαση για το Brexit, ηθελημένα ξεχνούν τις αιτίες που κάνουν τον κόσμο να τους ακολουθεί. Αιτίες που λειτουργούν εδώ και χρόνια στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, αλλά αγνοήθηκαν από το «σύστημα». Το Grexit και το μέλλον της Ε.Ε.

Jakobsen: Το χάος του Brexit και το καλό νέο για τους Ευρωπαίους

Αμεση κίνηση από την BoE αναμένει ο οικονομολόγος της Saxo Bank. Προβλέπει πτώση 7,5% για τον FTSE. Σε πολύ δύσκολη θέση τα ομόλογα. Μεγαλύτερες πιέσεις αναμένονται στις αγορές της νότιας Ευρώπης. Τι αναμένει από ΕΕ και ΕΚΤ.

Πώς θα πετύχει ο επαναπατρισμός κεφαλαίων

Γιατί απέτυχαν τα προγράμματα επαναπατρισμού κεφαλαίων τα προηγούμενα χρόνια και τι μέτρα θα πρέπει να υιοθετήσει η κυβέρνηση. Η πρόταση για κατάθεση σε τράπεζα της ΕΕ και το πρόβλημα της φορολογίας. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Jakobsen: Τι να περιμένουν οι αγορές σε περίπτωση Brexit

Τι προβλέπει για το βρετανικό δημοψήφισμα ο επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo Bank. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για τη λίρα, τα χρηματιστήρια, τα επιτόκια και τις τράπεζες. Πώς θα ανοίξουν οι αγορές την Παρασκευή. Τα επικρατέστερα σενάρια.

Η λογοκλοπή και οι «από μηχανής» λύσεις

Το Μητρώο ενημερωτικών news sites είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα για να υπάρξει κανονιστικό πλαίσιο, ώστε να σταματήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός και να προστατευτούν κεφάλαια και θέσεις εργασίας. Η λογοκλοπή στην Ελλάδα. Γράφει ο Β. Βασιλόπουλος.

Κρούγκμαν: Φόβος και παράνοια στην Μεγάλη Βρετανία

Το Brexit θα έκανε τα πράγματα χειρότερα για την Βρετανία και την Ευρώπη, υποστηρίζει ο Πολ Κρούγκμαν. Μεγάλα τα ρίσκα για το City του Λονδίνου. Κίνδυνος ενίσχυσης των ακροδεξιών στην Ευρώπη. Υπερβολικές οι ανησυχίες για οικονομική κρίση.

Μπορεί ο Τσίπρας να ξανακάνει τη χώρα ΠΑΣΟΚ;

Φόροι και λαθρεμπόριο «χτυπούν» την ελληνική ποτοποιία

Η κάθε χώρα έχει τον λαϊκισμό που της αξίζει!

Το Brexit και η άλλη όψη του νομίσματος

Η βιομηχανία τροφίμων μπορεί να θρέψει την οικονομία

Οι εταιρείες ακινήτων και οι... μαθητευόμενοι μάγοι

Το υπό εκκόλαψη αντιφιλελεύθερο μέτωπο

Νόμοι που ψηφίζονται για... ξεκάρφωμα

Να ξανακτίσουμε τη «μάρκα» Ελλάδα

Το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας και η πραγματική λύση

v