MANAGER 2DAY

Πώς να καλύψετε μια... γκάφα

Πώς να καλύψετε μια... γκάφα

Κανείς δεν είναι αλάνθαστος και, όσοι το νομίζουν, κάποια στιγμή το πληρώνουν. Γιατί όταν συμβαίνει ένα λάθος, το στέλεχος πρέπει να επιδείξει ευελιξία, μετριοπάθεια, αυτοκριτική και κυρίως... χιούμορ.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Τα διοικητικά στελέχη και η... πλεονεξία

Τα διοικητικά στελέχη και η... πλεονεξία

«Η ηγεσία είναι ένα προνόμιο για την βελτίωση της ζωής των άλλων. Δεν είναι ευκαιρία για ικανοποίηση της προσωπικής απληστίας», έλεγε ο Κενυάτης πρώην πρόεδρος Μουάϊ Κιμπάκι. To φαινόμενο που είναι γνωστό ως «διαζύγιο μεταξύ ιδιοκτησίας και ελέγχου».

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Πώς καταστρέφονται οι επιχειρήσεις

Πώς καταστρέφονται οι επιχειρήσεις

Η αυτάρκεια, η έλλειψη αυτοκριτικής, η δύναμη της αδράνειας και το «καβάλημα του καλαμιού» αποτελούν παθολογική έφεση προς την αυτοκτονία για πολλές επιτυχημένες επιχειρήσεις. Η συνταγή της επιτυχίας και οι... παγίδες.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

O manager και η δημιουργική αντίληψη

O manager και η δημιουργική αντίληψη

Τα είδη σκέψης που υπάρχουν και εκδηλώνονται σε μία συλλογική οργάνωση καθορίζουν, σύμφωνα με αναλυτές, σε μεγάλο βαθμό και την πορεία της. Οι διαφορές στην αντίληψη και ο ρόλος του manager.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Πώς το cloud computing μετασχηματίζει την αγορά της τεχνολογίας

Πώς το cloud computing μετασχηματίζει την αγορά της τεχνολογίας

Στο σημερινό σκληρό οικονομικό περιβάλλον, όπου το κεφάλαιο είναι σπάνιο και κάθε ευρώ ιερό, η εξοικονόμηση χρημάτων που προσφέρει το cloud computing το καθιστά ολοένα και πιο ελκυστικό ως εναλλακτική του συνηθισμένου, παραδοσιακού ΙΤ.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

H παρακίνηση των εργαζομένων σε εποχή κρίσεων

Μία σημαντική πρόκληση για τα ηγετικά στελέχη των επιχειρήσεων είναι να προσφέρουν έμπνευση και να γνωρίζουν ότι η πίστη και η αφοσίωση δεν αγοράζονται, αλλά... κερδίζονται. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Ποιο κλασικό λάθος πρέπει να αποφεύγει ο manager

O επικεφαλής μιας εταιρείας σε κάποιες περιπτώσεις είναι καλό να παραδέχεται τη λανθασμένη συμπεριφορά του. Ενδεχόμενως να βοηθήσει τη σχέση του με τους υφισταμένους του.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Πολύτιμη σύμμαχος για τα στελέχη η... αισιοδοξία

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι ξέρουν πώς να προσφέρουν κίνητρα στον εαυτό τους και προσεγγίζουν όλα τα προβλήματα με θετική και εποικοδομητική φιλοσοφική άποψη. Ποια χαρακτηριστικά τους κάνους ξεχωριστούς.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Επτά τρόποι σκέψης που μπορούν να φέρουν την επιτυχία

Γιατί ο manager πρέπει να βλέπει (και) τη θετική πλευρά ενός προβλήματος. Το παράδειγμα που ακολουθούσε ο Στρατηγός Αϊζενχάουερ και η ανάγκη... ενδοσκόπησης. Οι επτά συμβουλές.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Διοικήστε αποτελεσματικά τις αλλαγές

Τι συμβουλεύει επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων ο καθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς. Πώς πρέπει να διαχειρίζεται ο manager τις επερχόμενες αλλαγές. Γιατί πρέπει να δημιουργεί και να διατηρεί κλίμα επαγρύπνησης.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Η αξία του να μάθουμε να ζούμε το... παρόν

Το management της... κριτικής και η απόδοση των εργαζομένων

Οι τρεις νέες προκλήσεις για τα ανώτατα στελέχη

Η λήψη διοικητικών αποφάσεων και τα τέσσερα είδη σκέψης

Κάντε... φίλη σας την έλλειψη τελειότητας!

Νέες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις

Πώς θα δημοσιευτεί το δελτίο Τύπου σας

Προσοχή στις νέες τάσεις της διαφήμισης

Πότε οι εργαζόμενοι... εγκαταλείπουν το «πλοίο»

Οι τρεις κανόνες του management σε ώρες... κρίσεως

v