ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χρ. Μεγάλου: Δυναμώνει το ενδιαφέρον των ξένων

Χρ. Μεγάλου: Δυναμώνει το ενδιαφέρον των ξένων

Το ενδιαφέρον των ξένων για επενδύσεις στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ τόσο έντονο όσο τα δύο τελευταία χρόνια τονίζει σε συνέντευξή του στο Euro2day ο κ. Χρήστος Μεγάλου, Γ.Δ. επενδυτικής τραπεζικής της Credit Suisse και country manager για την Ελλάδα. Τι απαντά για καυτά θέματα της επικαιρότητας, όπως τη θέση του CEO της Εμπορικής, τις δουλειές της Credit Suisse με το Ελληνικό Δημόσιο, τη Finansbank.

Ted Lord: ”Ετοιμαστείτε για τα covered bonds!”

Ted Lord: ”Ετοιμαστείτε για τα covered bonds!”

Είναι θέμα χρόνου να έρθει και στην Ελλάδα ο ”πυρετός” των ομολόγων με εξασφάλιση των λεγόμενων covered bonds, εκτιμά σε συνέντευξή του στο euro2day.gr o Τed Lord, ο ”γκουρού” των covered bonds και επικεφαλής της σχετικής διεύθυνσης της Barclays Capital.

Αλογοσκούφης: Θα υλοποιήσουμε όλες τις δεσμεύσεις

Αλογοσκούφης: Θα υλοποιήσουμε όλες τις δεσμεύσεις

Για τον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τον ΦΠΑ, αλλά και το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης μιλά λίγες μόνο ημέρες πριν τη ΔΕΘ ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης, στην πρώτη του διαδικτυακή αλλά και multimedia συνέντευξη.

Χρ. Στυλιανίδης: Η επόμενη μέρα στη  Λαϊκή Τράπεζα

Χρ. Στυλιανίδης: Η επόμενη μέρα στη Λαϊκή Τράπεζα

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Συγκροτήματος της Λαϊκής Τράπεζας κ. Χρίστος Στυλιανίδης μιλά, μεταξύ άλλων, για τις μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, για την ”επόμενη μέρα” μετά τη στρατηγική συμμαχία με τον όμιλο Marfin, για την πρόκληση της Κοινής Πλατφόρμας μεταξύ Χ.Α. και ΧΑΚ, καθώς και για τα αίτια που δεν ολοκληρώθηκε η συμμαχία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης στη Σερβία.

Β. Θωμαΐδης: ”Λείπει η εθνική στρατηγική εξαγωγών”

Β. Θωμαΐδης: ”Λείπει η εθνική στρατηγική εξαγωγών”

Μπορεί να καταγράφεται φέτος σημαντική αύξηση εξαγωγών, που υπερβαίνει το 20%, ωστόσο οι επιδόσεις της χώρας μας στον τομέα αυτό συγκριτικά με άλλες παρόμοιου μεγέθους θεωρείται αποκαρδιωτική, επισημαίνει ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), κ. Βασίλης Θωμαΐδης.

Υπόθεση Hyatt: H BC Partners ανοίγει τα χαρτιά της

O Nίκος Σταθόπουλος της BC Partners απαντά απερίφραστα στις ερωτήσεις του euro2day.gr για ένα ιδιαίτερα ”ακανθώδες” θέμα: την έξοδο της Hyatt από τη Σοφοκλέους όχι μέσω delisting αλλά με εξαγορά και απορρόφησή της από μη εισηγμένη εταιρία. Τι προβλέπει για την παρουσία των private equity funds στην Ελλάδα, πώς επιλέγει ”στόχους”.

”Στοχεύουμε στον ιδιώτη ενεργό επενδυτή”

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση εξαγοράς και απορρόφησης της Value Capital, ο Αλέξανδρος Σίνος της Solidus ΑΧΕΠΕΥ, δίνει με μια φράση το στίγμα της στρατηγικής του, απέναντι στη συγκέντρωση του χώρου. Απόλυτη εξειδίκευση με επίκεντρο τον ιδιώτη επενδυτή. Τι πιστεύει για τη Σοφοκλέους και τον κύκλο των συγχωνεύσεων και εξαγορών, πως βλέπει τον ανταγωνισμό.

”Θα γίνουμε ο μεγαλύτερος οίκος στη ΝΑ. Ευρώπη”

Το ”P” της P&K, ο κ. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, μιλάει στο euro2day.gr για τη μεγάλη συμφωνία με την Εθνική. Eξηγεί τα κίνητρα και τους στόχους, απαντάει λεπτομερώς στην κριτική και εκφράζει άποψη για την Εμπορική, τις ολοένα περισσότερες ”εξαγορές και συγχωνεύσεις” στην ελληνική αγορά, αλλά και για τη Σοφοκλέους.

Χρ. Έλληνας: Το ΧΑΚ μετά την Κοινή Πλατφόρμα

Για το μέλλον του ΧΑΚ μετά την Κοινή Πλατφόρμα, αλλά και για το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για κυπριακές εταιρίες μιλά ο πρόεδρος των Κυπρίων χρηματιστών Χριστόδουλος Έλληνας. Πώς αξιολογεί τη δημόσια πρόταση της Τράπεζας Κύπρου, τι δηλώνει για το ιδιοκτησιακό μέλλον των ελληνικών τραπεζών και ποια κριτική ασκεί στις εισηγμένες της Μεγαλονήσου.

Ενας θρύλος των hedge funds μιλά στο euro2day

Πτώση της Wall Street και νέα άνοδο των επιτοκίων ”βλέπει” ο ”γκουρού” των hedge funds, James Leitner. Τι πιστεύει για τις ελληνικές τράπεζες, γιατί εκτιμά ότι πλέον τα hedge funds είναι... ”Αμοιβαία Κεφάλαια με υψηλά fees”. Πώς έχει τώρα τοποθετημένα τα κεφάλαιά του και ποιες αγορές προτιμά.

”Υπάρχει σπέκουλα στη μετοχή της Εμπορικής”

Π. Τσουπίδης: Αναμένονται νέα deals στις τράπεζες

Κ. Γόντικας: Οι ”στόχοι” του Novator στην Ελλάδα

Χαραλαμπίδης: ”Η Q-Telecom είναι ανταγωνιστής μας”

Λαυρεντιάδης: Η Νεοχημική σε Πολωνία και Ουκρανία

Αναλύσεις: Αξιοπιστία και αυτορρύθμιση!

Θ. Φέσσας: ”Τι θα κάνω με τα λεφτά της Q”!

Intralot: Επέκταση σε καζίνο, νέες αγορές

Ευ. Ζαβλιάρης: ”Έχουμε υψηλά περιθώρια ανάπτυξης”

Β. Νειάδας: ”Ευκαιρία η κατάργηση του μονοπωλίου”

v