ΦΑΚΕΛΟΣ: Έξι μήνες λειτουργίας της ΕΝ.Α. (Νο3)

Ο δ/νων σύμβουλος της Mediterra κ. Γιάννης Μανδάλας μιλά στο Euro2day για την εμπειρία του από την ΕΝ.Α., για το πώς σκέφτεται το θέμα της εμπορευσιμότητας της μετοχής, καθώς και για τη φετινή πορεία της εταιρίας.

  • Συνέντευξη στο Στέφανο Κοτζαμάνη
ΦΑΚΕΛΟΣ: Έξι μήνες λειτουργίας της ΕΝ.Α. (Νο3)
Έξι μήνες μετά τη λειτουργία του υποσχόμενου θεσμού της Εναλλακτικής Αγοράς του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, το εuro2day.gr προχωρά στη δημοσίευση των απόψεων των εισηγμένων εταιριών της συγκεκριμένης αγοράς, με στόχους την ανάδειξη των μέχρι τώρα προβλημάτων που παρουσιάστηκαν, την υποβολή προτάσεων για την επίλυσή τους αλλά και την ενημέρωση των επενδυτών γύρω από την πορεία των εταιριών αυτών.

Μετά την προχθεσινή δημοσίευση των απόψεων της Entersoft και τη χθεσινή της Epsilon Net, συνεχίζουμε σήμερα με τις απόψεις του διευθύνοντος σύμβούλου της Mediterra (Mastiha Shop) κ. Γιάννη Μανδάλα, σχετικά με το πώς σκέφτεται το θέμα της εμπορευσιμότητας της μετοχής, καθώς και για τη φετινή πορεία της εταιρίας του.

*** Το κείμενο της συνέντευξης του κ. Γιάννη Μανδάλα

ΕΡ: Κύριε Μανδάλα, πώς κρίνετε τη μέχρι πορεία της μετοχής της Mediterra και την εμπορευσιμότητά της;

ΑΠ: Η μέχρι σήμερα πορεία της τιμή της μετοχής είναι ικανοποιητική λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουν περάσει μόλις έξι μήνες από την είσοδο της στην Ε.ΝΑ., σε συνάρτηση βεβαίως με τις δυσκολίες του ευρύτερου οικονομικού περιβάλλοντος.

Η περιορισμένη εμπορευσιμότητα των μετοχών της εταιρίας αντανακλά τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη των βασικών μετόχων στα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρίας και βεβαίως την πρόθεσή τους να διατηρήσουν έντονη την παρουσία τους σε αυτήν.

ΕΡ: Εξετάζετε διάφορα σχέδια για την τόνωση της εμπορευσιμότητας του τίτλου;

ΑΠ: Η προσήλωση στους εταιρικούς στόχους και η διαρκής προσπάθεια για την πρόοδο της εταιρίας είναι οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ευνοϊκότερων συνθηκών για τους μετόχους και τη μετοχή.

ΕΡ: Πώς σχολιάζετε τη φετινή πορεία της εταιρίας και τα σχέδιά της;

ΑΠ: Η εταιρία προχωρά βάσει του εγκεκριμένου από τους μετόχους επιχειρηματικού σχεδίου που αφορά στην ίδρυση νέων καταστημάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και στη διεύρυνση των παραγωγικών δραστηριοτήτων στη Χίο. Περισσότερα θα μπορέσουμε να πούμε κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του 2008, εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v