Δ. Κωνσταντίνου (3Ε): "Ανέπαφο το growth story"

Την αισιοδοξία του για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων της Coca Cola Hellenic Bottling Company εκφράζει ο επικεφαλής της κ. Δώρος Κωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στο Thomson Financial News.

  • Συνέντευξη στον Νίκο Σκρέκα
Δ. Κωνσταντίνου (3Ε): Ανέπαφο το growth story
Την αισιοδοξία του για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων της Coca Cola Hellenic Bottling Company εκφράζει ο επικεφαλής της κ. Δώρος Κωνσταντίνου, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Thomson Financial News.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, οι μακροπρόθεσμοι στόχοι του ομίλου δεν αλλάζουν στο ελάχιστο, παρά την πρόσφατη υποβάθμιση των προβλέψεών του, καθώς η εταιρία έχει φροντίσει να καταστρώσει ειδικό σχέδιο προκειμένου να ελέγξει το αυξημένο κόστος και να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του κύκλου εργασιών.

"Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα επιτύχουμε τους νέους στόχους που έχουμε θέσει για το έτος, ελέγχοντας κάθε στοιχείο αλλά και παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις σε επίπεδο τόσο οικονομικό όσο και αύξησης κόστους πρώτων υλών.

Ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός μας δεν αλλάζει καθώς διαθέτουμε γερές βάσεις, η στρατηγική μας είναι ορθή, ενώ πραγματοποιείται με άριστο τρόπο". Αυτά τόνισε ο κ. Κωνσταντίνου λίγο μετά την ανακοίνωση των μεγεθών α΄ εξαμήνου του ομίλου, σήμερα το πρωί (31/7).

Η μετοχή του ομίλου έχει υποχωρήσει 47% κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, με τον επικεφαλής να αποδίδει την αρνητική στάση των επενδυτών στην απογοήτευσή τους μετά την υποβάθμιση των ετήσιων προβλέψεων της Coca Cola Hellenic Bottling Company.

Ο κ. Κωνσταντίνου τονίζει: "Καθώς είμαστε η πρώτη εταιρία που βγήκε και παρείχε δυσάρεστες ειδήσεις στην αγορά, εφόσον ο πρώτος μας στόχος είναι η διαφάνεια, αρκετοί επενδυτές αντιμετώπισαν αυτήν την κίνηση με δυσαρέσκεια. Νόμιζαν ότι ήμαστε άνοσοι στην υποχώρηση, δεδομένων της πολύ καλής διάχυσης των δραστηριοτήτων μας σε διεθνές επίπεδο αλλά και της ευρύτητας των προϊόντων που διαθέτουμε.

Όμως, επηρεαστήκαμε από γεγονότα όπως ο άσχημος καιρός αλλά και οι απεργίες στην Ελλάδα, από την καθυστέρηση εφαρμογής του συστήματος SAP σε κάποιες αγορές και φυσικά από το υψηλότερο κόστος".

Ο κ. Κωνσταντίνου φρόντισε να υπογραμμίσει ορισμένα θετικά στοιχεία από τη σημερινή ανακοίνωση των μεγεθών του ομίλου, τονίζοντας ότι "η ανάπτυξη του όγκου πωλήσεων αποδεικνύει πως το λειτουργικό μας μοντέλο και η στρατηγική μας είναι ορθές, ενώ τα θεμελιώδη δεδομένα της εταιρίας δεν έχουν αλλάξει".

Πρόσθεσε ότι η εταιρία εισήγαγε τη νέα Coca Cola Zero σε 11 επιπλέον αγορές, ενώ η εφαρμογή του συστήματος SAP έχει ολοκληρωθεί στην Τσεχία και στη Σλοβακία.

Παράλληλα σημείωσε ότι η εταιρία έχει εισαγάγει στην αγορά νέα πρωτοποριακά προϊόντα, με στόχο να καλύψουν τις ανάγκες και του πλέον απαιτητικού καταναλωτή, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκταθεί και στην ιταλική αγορά μέσω της εξαγοράς της Socib SPA.

Όμως, ο επικεφαλής δεν έκρυψε τις ανησυχίες του ομίλου για το υψηλό κόστος εισαγωγής και ιδιαίτερα στην περίπτωση των PET, όπου έχει καταγραφεί ισχυρή αύξηση τιμών, απόρροια από το ράλι πετρελαίου."Εάν η αποκλιμάκωση του πετρελαίου συνεχιστεί, αυτό θα μας ευνοήσει, αλλά παραμένουμε σε επαγρύπνηση και σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη στρατηγική που έχουμε θέσει για το σύνολο του έτους".

Ο όμιλος τόνισε ότι η ενίσχυση του όγκου πωλήσεων του Ιουλίου ήταν ελαφρώς χαμηλότερη από τις προσδοκίες, αλλά συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα για τον περιορισμό του κόστους αλλά και ενίσχυσης της ανάπτυξης των πωλήσεών του.

Σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών, ο όμιλος θα προχωρήσει σε αλλαγές τιμών σε ορισμένες αγορές, ενώ σχετικά με τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας θα υπάρξει μείωση των ταξιδιών αλλά και άλλων εξόδων, τα οποία δεν συνάδουν προς την προσπάθεια επίτευξης μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας στον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης.

Τέλος, η Coca Cola Hellenic Bottling Company προχωρά και σε αλλαγές της στρατηγικής της σε κάποιες αγορές, ενώ θέτει ως στόχο την επίτευξη νέων κερδοφόρων δραστηριοτήτων, όπως για παράδειγμα η δημιουργία πλήρως αυτοματοποιημένου αποθηκευτικού χώρου στη Ρουμανία και στην Πολωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v