ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ζομπανάκης: Εξι παρεμβάσεις για στήριξη της καινοτομίας

Ζομπανάκης: Εξι παρεμβάσεις για στήριξη της καινοτομίας

Τις πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία αναλύει ο CEO του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας Α. Ζομπανάκης. Το βρετανικό μοντέλο των φοροαπαλλαγών και ο ρόλος των "angels". Χρειάζεται, αλλά δεν αρκεί το ΤΑΝΕΟ, τονίζει.

AIGAION Ασφαλιστική: To «run-off» και οι νέοι στόχοι

AIGAION Ασφαλιστική: To «run-off» και οι νέοι στόχοι

Η στρατηγική της εταιρείας που πέρα από τον ηγετικό ρόλο στις ναυτασφαλίσεις επεκτείνεται δυναμικά και σε άλλες δραστηριότητες των γενικών κλάδων. H εκχώρηση χαρτοφυλακίου και οι προοπτικές ενός deal. Συνέντευξη του προέδρου και CEO Νίκου Βελλιάδη.

TAGS ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

Κεγκέρογλου: Μείωση φόρων για όσους προσλαμβάνουν

Κεγκέρογλου: Μείωση φόρων για όσους προσλαμβάνουν

Πρόταση για στοχευμένη μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων από τον Υφ. Εργασίας. Αρνείται αλλαγές στο νόμο για τις ομαδικές απολύσεις, ενώ καταγγέλλει επιχειρηματικούς κύκλους για διγλωσσία. Η χώρα χρειάζεται πολύ περισσότερα πράγματα από τα προαπαιτούμενα, υποστηρίζει.

«Νέα δυναμική για το ελληνικό χρηματιστήριο»

«Νέα δυναμική για το ελληνικό χρηματιστήριο»

Τη νέα εικόνα του ΧΑ περιγράφουν σε διπλή συνέντευξή τους οι Κ. Μποτόπουλος και Σ. Λαζαρίδης. Η εισαγωγή εταιρειών, τα φορολογικά κίνητρα και το αίτημα για δημιουργία Αγοράς Ενέργειας. Κατατίθεται νέα πρόταση για τους φόρους σε «επιτηδευματίες».

Algae Farms: Από την ενεργειακή καινοτομία… στο ταμπλό του ΧΑ

Algae Farms: Από την ενεργειακή καινοτομία… στο ταμπλό του ΧΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Algae Farms κ. Π. Παναγιωτόπουλος μιλά για τους στόχους και της προοπτικές της πρώτης εταιρείας που εισάγεται στο ΧΑ εδώ και πέντε χρόνια! Ποιες είναι οι προοπτικές της επιχείρησης. Οι κίνδυνοι.

Metavallon: Πώς μια κοινωνική εταιρία στηρίζει την καινοτομία

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που, με ιδιωτικές χορηγίες, εκπαιδεύει και υποστηρίζει επίδοξους επιχειρηματίες. Η χρηματοδότηση έως 40.000 ευρώ και το... ταξίδι στη Silicon Valley. Ποιες ιδέες «καρποφορούν» ήδη.

TAGS ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Nέοι ορίζοντες για ελληνοκυπριακές business!

Ποιοι είναι οι «θερμοί» επιχειρηματικοί τομείς συνεργασίας και τι σχεδιάζουν οι δύο χώρες στην ενέργεια. Οι Ελλαδίτες που ζουν στην Κύπρο και η συνεργασία των δύο χωρών. Συνέντευξη με τον Β. Παπαϊωάννου, Έλληνα πρέσβη στη Λευκωσία.

Generali: «Ανοιχτή» για εξαγορές στην Ελλάδα

Οι οικονομικοί στόχοι της εταιρίας για το τρέχον έτος και σε ποια προϊόντα θα δώσει έμφαση. Τα χαρακτηριστικά της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς. Πότε θα ανακάμψει ο κλάδος. Συνέντευξη του CEO της Generali, Π. Δημητρίου.

TAGS ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

Λοβέρδος: Πώς θα δοθεί «ανάσα» στις επιχειρήσεις

Πλήρη κατάργηση των αδειοδοτήσεων, μέτρα ανακούφισης για τους χρεωμένους και νέες μεθόδους παροχής ρευστότητας εισηγείται ο Α. Λοβέρδος. Η πρόταση για απεμπλοκή από το ΔΝΤ, οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά και το ενδεχόμενο υπουργοποίησης.

«Να μπει τέλος στις «οθωμανικές δομές»

«Θερμοκοιτίδες» για στήριξη της νέας γενιάς επιχειρηματιών και Κέντρο Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας προαναγγέλλει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Ζητά περισσότερη διοικητική και οικονομική ανεξαρτησία από την κεντρική διοίκηση.

Φερχόφσταντ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις

«Χρηματιστηριακό debate» Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Κέλλερ: Μόνο οι πλούσιοι θα άντεχαν το Grexit

«Η ΝΔ είναι η μόνη που μπορεί να παίξει μπάλα στην Ευρώπη»

«Έχουμε πολλά όπλα στη διαπραγμάτευση για το χρέος»

Μαθιόπουλος: Πώς θα πάρει «ανάσες» η πραγματική οικονομία

Πιερρακάκης: «Να δώσουμε ευκαιρίες στα ελληνικά μυαλά»

Suez: «Δεν μιλάμε για ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ»

«Ακατάλληλος για την πρωθυπουργία ο Τσίπρας»

Καμίνης: «Θα συνεχίσουμε το νοικοκύρεμα της Αθήνας»

v