Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χατζηδάκης: Η κοινή λογική δεν είναι νεοφιλελευθερισμός

«Χρειάζεται εθνική ανακωχή για μια τετραετία», δηλώνει ο πρώην υπουργός. Τάσσεται υπέρ της συμμετοχής ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, αλλά όχι ως «πρώτο βιολί». Μόνο η αποτελεσματικότητα θα βελτιώσει τη συμφωνία. Πρέπει να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα.

Μια κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας, προκειμένου αυτή να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα της χώρας, θεωρεί «ως παραπάνω από αναγκαία» ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β' Αθηνών. Καλεί τις πολιτικές δυνάμεις σε εθνική συνεννόηση, ώστε η χώρα να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας διεθνώς για την πρόθεσή της να επιτύχει και να ανακάμψει. Πρέπει να δώσουμε στις αγορές και στους ξένους επενδυτές μια «ευχάριστη έκπληξη».

Ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας αναγνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αλλά «όχι ως πρώτο βιολί», υπογραμμίζοντας ότι ενώ είχε την ευκαιρία το προηγούμενο επτάμηνο, τελικώς επιδείνωσε τη θέση της χώρας.

«Πληρώσαμε τις αυταπάτες και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει, καταλήγοντας πως η διαχείριση και η διαπραγμάτευση που έκανε ήταν κακή και κόστισε χρόνο και χρήμα στη χώρα.

Πέρα από την ανάγκη κυβερνητικής συνεννόησης, ο κ. Χατζηδάκης προτάσσει την ανάγκη να είναι αποτελεσματική, εκτιμώντας ότι δεν μπορεί κανείς να τα καταφέρει μόνος του. Συσχετίζει δε την όποια πιθανή βελτίωση των όρων της νέας δανειακής συμφωνίας με την αποτελεσματικότητα και την απόδοση της νέας κυβέρνησης, δηλώνοντας ωστόσο ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το γενικό πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών και την ευθύνη της όποιας νέας κυβέρνησης, ο κ. Χατζηδάκης αναδεικνύει ως μείζον ζήτημα την ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας. «Πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε τις σάρκες μας, αυξάνοντας φόρους και μειώνοντας μισθούς», αναφέρει. Επικεντρώνεται στην ανάγκη προσέλκυσης άμεσων ξένων και εγχώριων ιδιωτικών επενδύσεων.

«Το πακέτο Γιούνκερ αποτελεί μόνον το 1/6 των αναγκαίων επενδύσεων για τη χώρα», αναφέρει και επαναλαμβάνει πως πρέπει να σταματήσουμε να ενοχοποιούμε την επιχειρηματικότητα.

Ζητά στήριξη της επιχειρηματικότητας. «Ας σταματήσουμε να βλέπουμε στην Ελλάδα την κοινή λογική ως νεοφιλελευθερισμό», τονίζει, σημειώνοντας ότι πολλές από τις θέσεις που εκφράζει υποστηρίζονται και από κεντροαριστερά κόμματα στην Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v